ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

12. maj 2005 8:46

Pozdravljeni! Lep sončen dan vsem skupaj. Saj je že čas. Neverjetni ste, koliko ste se razpisali. Saj komaj dohitevam brati. Pa ne, da ne bi znala, ampak, ker tako dosti pišete. Vipercat, dobra si!!!,,, za vsakega najdeš dobro besede. Psihično se pripravljam, in upam, da se bom uspešno vrnila med vas - nas, saj se bom pa počasi mogla vzeti v roke. Sedaj še samo moram reči, zdaj pa zares in tako tudi misliti. Upam, da se bo to čimprej zgodilo. Puhica, tebi pa želim, da bi upsešno opravila izpite, saj vem, kako je to. Bomo držali pesti, a ne. Le sporoči nam, kdaj boš jih imela. Ti bom držala pesti in moralno podporo. Veš, za tisti dve kilci, ki ti jih na drugi tehnici več pokaže, pa se nikar ne sekiraj, saj se ne tehtaš dobesedno za koliko kil imaš, ampak koliko si shujšala, oz koliko se ti to pozna na telesu in po počutju. Tejčica, saj sedaj pa zgleda, da boš tudi ti počasi prišla na račun z lepim vremenom.Sem že mislila, da bo prišla zima nazaj, ko je pa dandanes vse tako čudno. Pa bo poletje zgleda vseeno začelo vreti na plano. se še beremo! Bajči

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

12. maj 2005 8:49

Hojla! Malo sem odpeljala v vrtec, sedaj pa so na vrsti moje minute. Danes bom imela malo več časa za vas. Sicer imam dela cel kup, ampak sem vsaj doma, tako da lahko mimogrede še na forum malo pokukam. Mi paše bit malo doma, saj sem cele dneve tako leteča, da sem zvečer čisto izmučena in doma nič ne naredim, razen tega da grem na forum seveda. Danes dopoldan pa imam priložnost, da malo moje gospodinsjtvo spravim v red! Včeraj sem imela OH dan in sem za večerjo pojedla 2 kosa čokoladne tortice, potem pa še rebro veliiiiiike jedilne čokolade. Se vidi da imam ženske dneve in da komaj krotim lakoto. Včasih bolj včasih pa manj uspešno. Marjanca, tale recept za prebranec se sliši enkratno, pa še enostavno za pripravit. Za koliko časa pa lahko to zamrzneš? Majda, tudi jaz sem danes na sadju. Za zajtrk sem jedla jabolka, za malico pa mi bo že sadja zmanjkalo. Najbolje da se kar skupaj v Tuš po lubenice odpraviva. Za kosilo si nameravam narediti okisano cvetačo, popoldan pa bom (če ne bom službena) v jagodah, tako da sadje ne bo problem. Sedaj pa delo kliče, čeprav bi raje tu z vami klepetala. tejčica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

12. maj 2005 9:00

Tejčica, jaz sem do sedaj jedla enega, ki je bil 1 mesec zmrznjen, pa je bil čisto pravi. Saj pri -23°C pa se mu res ne more nič zgoditi, če že ni ravno pol leta na hladnem. Jaz jem zmrznjene stvari, ki so v zamrzovalniku po 2-3 mesece, pa ni nič narobe. marjanca45

becki  

član od: 10.5.2005

sporočila: 23

12. maj 2005 9:17

Pozdravljene! Ker ste že vse tako pridne, se bom pa še jaz mal prfočkala. Tud jast mam dons sadni dan. Ob 6 zjutraj sem pojedla namočene slive in fige, pred pol ure pa sem snedla še eno grenivko. Mislim, da danes ne bo tako hudo, ker sem si včeraj potešilo slo po sladkem (katera ima to bolezen že ve, kako je to). Rada bi pripomnila glede prebranca. Jaz sem ga zadnjič delala doma (je bil za prste obliznit) samo kaj, ko mene fižol tako napenja. Imela sem take probleme, da ga verjetno ne bom več jedla. Kar se tiče lubenic, mislim da bom še kar malo počakala, ker imam vode že tako dovolj, v teh pa kar vidim da je sama voda. Bom počakala na tiste iz Makedonije, ko bi jo človek jedel z lupino vred. Lep dan vam želim. becki

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

12. maj 2005 9:19

Če je še katera od vas malo bolj "mahnjena" na izrazite okuse in pikantnost, predlagam še en način priprave prebranca: poleg čebule na olju prepražim še nekaj strokov česna in na tanke rezance narezano svežo papriko, dodam poper, papriko, pa še malo šatraja in lovor. Potem zadevo zložim v pekač, v vodi, v kateri se je kuhal fižol raztopim še kocko za pečenkino omako, preverim slanost, povrh pa zadevo potresem še z Drogino zdrobljeno papriko. Tudi meni je prebranac zelo všeč. Kaj mislite o juhi z bobiči? V njej bi morala namešat fižol, krompir in še koruzo. A bi bilo v redu, če izpustim krompir? Lisa

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

12. maj 2005 9:21

Moram se považiti :) 14 dni pred 3MD - prenehala z večerjami, potem 18 dni 3MD in današnji rezultat - 6 kg. YEEEEEEEEEESSSSSSS!!!! Ma sem vesela da to ni res. Lepo se imejte. Papa... Mojca

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

12. maj 2005 9:29

Mojcika-čestitke! pa eno vprašanje- kaj za vraga pomeni "pofočkala". Jaz si tak prideno te reepte shranjujem, da bi imela že za mesečno izdajo rininih knjižic. Samo skuhat bi blo še treba :) tabina

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

12. maj 2005 9:33

Becki, pri kuhanju fižola dodam zraven mleto kumino in je potem napenjajnja precej manj, vsaj pri meni. Lisa, tole varianto prebranca bom prav gotovo preizkusila. Hvala zanjo. Ti, kaj pa je juha z bobičiči ? Prvič slišim zanjo - sem devojka sa sela. marjanca45

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

12. maj 2005 9:35

hihi tabina - ne veš kaj pomeni pofočkat? se nikol niste igrc šli ko ste bli mali? (uh, sem lihkar pogruntala, da ne znam razložit z besedami kaj to pomeni :)) mojcika čestitam! :) kok bo lep dan ane?? danes nas ma pa veliko sadni dan - jaz sem se sicer hvalila, da bom imela včeraj sadni dan in danes vodnega, pa sm se rajš odločla za dva sadna :). bo lažje. Zajčica

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

12. maj 2005 9:50

Mojcika vse čestitke!!! Tabina, če se ne bom zmotila pofočkati pomeni, ko se recimo loviš oziroma skrivaš in potem nekoga najdeš in letiš na tisto mesto,kjer si mižal in ga pofočkaš. Becki, a sep prav razložila? Bessybori hvala za moralno podporo. Tudi jaz upam, da ti bo čim prej uspelo se odločiti in ponovno začeti s 3dm. Se res splača.Če pa ti lahko kako pomagamo, da se boš odločila pa samo reci. Lp puhica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti