ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

11. maj 2005 22:40

Sandika, jaz si gobovo omako naredim tako, da na čebuli prepražim gobe, dodam malo moke zalijem, vegetam, dodam malo praška, al kako naj temu rečem iz vrečke za gobovo juho in nakoncu še posolim. Potem pa na eno oko zamižim in dodam še žlico kisle smetane (če se ne motim je to nevtralna hrana). In to je to. Sedaj pa v posteljco, nočko vsem puhica

patricija  

član od: 4.1.2005

sporočila: 109

11. maj 2005 22:47

Ojla! Jaz pa kupim paradižnik v steklenici, pogrejem, dodam vsaj malo soli in veliko origana in hitra omaka je tu.Če se mudi, je prav okusno. Patricija

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

11. maj 2005 23:20

Ja... bere tudi en moški... no ne zavidam vam - na srečo pri mojem spolu težav z oprsjem ni. Želim vam pa, da poštimate, da boste zadovoljne. Jutri je nov dan... beljakovine, here I come. LP! Zoran.

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

11. maj 2005 23:21

Sandika, krompir si največkrat spečem v pečici na malo olja. Sem se navadila, da krompir vedno najprej prevrem da se že zmehča in ga potem dam v pečico na max da se fino zapeče. Poskušam dati čim manj olja. Včasih si pripravim praženega, pa tudi krompirjevo solato sem že parkrat jedla. Sem se pa sedaj spomnila, kaj mi je par dni nazaj mami pravla. Je delala kisel prompir in ga je res naredila noro veliko. Ko je prišel domov ati, je takoj vprašal če jaz pridem na Gorenjsko, ker je toliko krompirja pripravljenega!?! Ni kaj, sem poznana krompirjevka. In hvala bogu, se ga tudi v 3MD lahko pošteno najem. Sicer bi šel kakšen kilogram prav gotovo hitreje dol če bi jedla riž, ampak krompir je pri meni za dušo potolažit. Kadar imam čas, si tudi jaz pripravim gobovo omako sama. Popražim čebulo, nato dodam gobice, nekaj časa dušim, solim, potem pa dam notri še česen in peteršilj. Ko nisem bila na dieti sem tudi jaz notri dala kislo smetano, sedaj pa se ji odpovem in mi je tudi tako zelo dobra. Enako pripravljam tudi omako iz bučk, tudi to sedaj brez smetane, tako da je to čisto po pravilih. Prebranc sem jaz kar kupila že pripravljenega v konzervi in je bil zelo dober. Marjanca ga pa res dela sama in tudi jaz bi prosila za recept. Sem opazila, da sem pred 1 uri napisala da se odpravljam spat... Upam da mi sedaj res znese. tejčica

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

11. maj 2005 23:22

O, zoran je tudi še med budnimi. A zamenaš tvoj B dan za mojega sadnega? tejčica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

12. maj 2005 6:53

Dobro jutro, moje drage rožice in rožek ! Zoran, prav zavidam ti, ko nimaš problemov z oprsjem. Kako prebiraš te naše strokovne joškovne razprave ? Mogoče pa se boš še kaj naučil in s pridom uporabil. Se nikoli ne ve. Sandika, pozdravljena med nami. Torej, na mojih testeninah je bila največkrat omaka iz pelatov. Na malo olivnega olja sem prepražila čebulo in ko je posteklenela, sem dodala pelate, zeleno papriko, pa narezane šampinjone in česen. Od začimb sem uporabljala origano, baziliko, pa malo soli. Nekaj minut sem jo kuhala in konec. Krompir najraje jem praženega s čebulo. Čebulo prepražim, da malo porjavi, potem pa dodam skuhan, narezan krompir, malo solim. Zraven si velikokrat naredim jabolčni hren (ga naredim sama). Prebranac pa naredim takole: sama skuham fižol. Na olju prepražim veliko čebule (malo naj porjavi) in jo malo posolim. Potem v nepregorno posodo ( jena steklena posoda, lahko pa je tudi kakšna lončena) dajem po plasteh : najprej plast čebule, nato plast fižola, malo posolim, dodam sladko rdečo papriko in nekaj lovorovih listov, pa spet plast čebule, nato še fižol, ki ga posolim, potresem z rdečo papriko in dodam nekaj lovorovih listov. Pri meni je posoda po dveh plasteh fižola polna. Na vrh zlijem še nekaj vode, v kateri se je kuhal fižol ( voda naj sega do pribl. polovice posode, če je steklena, lahko vidiš, pri lončeni pa dolij po moje ca. pol litra). No, vse skupaj pečem pol ure pri 200°C. Potem ugasnem pečico in pustim prebranac v njej še kar kakšno uro, da se sestavine lepo prepojijo. Pa nič mešati. Nato pa navali narode ! Ker je količina velika, si razdelim na porcije in zmrznem za naslednjič. Zraven jem vedno solato. Zadnje čase pogosto jem na B dan enostavno in hitro pripravljeno jed: na olju prepražim čebulo, dodam na kolobarje narezan por in bučke. Malo solim, dodam česen in pražim toliko časa, da je vse skupaj zelo mehko, potem pa prelijem z jajci. Zraven jem običajno zeleno solato. Joj, kar sline se mi cedijo. Danes je to namreč moje kosilo. Tako, drage moje. Toliko zaenkrat. Saj sem se vam želela pridružiti včeraj zvečer, pa internet doma ne uboga. Pojma nimam, kaj je narobe. Zunaj je nebo brez oblačka, sije sonce in sploh je super - pa že četrtek je !!!!! marjanca45

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

12. maj 2005 7:43

dobro jutro; sem si kr malo čas vzela za vse strani...kakor hitro sem v vsakem okvirču zagledala joškice, me je zadeva začela zanimat. :)) jaz sem v prejšnjem enomesečnem poskusu ločevanja živil izgubila kar 4 cm obsega prsi. vse skupaj je kalvrno zgledalo. po 2 mesečnem razpustu pa se je najprej vrnilo tja. čeprav sem trenutno spet -zdaj že 12 dni uspešno na dieti, ne opažam razlik, je pa res,d a skušam jesti kar se da raznovrstno in ne ponavljam 4 dnevnih ciklusov, vsaj trudim se. ostaja vse na mestu...zaenkrat.celo na prvotno stanje so se povrnile. najbrž zaradi "metuljčka" na fitnesu in občasnih vodnih prh. poskusiti ni greh, je pa res, da prazna vreča ne stoji pokonci, je treba malo polnit kdaj pa kdaj. mala mucica, jaz sem se na sadne dni tako navadila, da jih lažje preživim kot škrobne. prav fajn so, ko sem zelo lačna pojem banano, za cartanje pa pistacije. vmes kaka jabolka, jagode, grozdje, pa shajam. saj res, v teh 12 dneg sem zgubila 2 kg. ki jih niti ne bi smelo bit, btw. artemis, jaz sem prejšnji teden študirala tehtnice- imaš jih v šparu od 3 jurje pa do 25. jaz menim, da so tiste okrog 6 čukov čist okej. tudi ta moja neckermanovaje sprejemljiva, kaže na 10 dag natančno, sem pa skeptična glede merjenja maščob, zato te funkcije ne bi izpostavljala. sandika, če ti bo kaj v pomoč, je med forumi o zdarvi prehrani tudi odprta tema jedilniki za 3 md, kjer je najbolj skoncentrirano zbranih kar nekaj receptov, super pa,d aste se punce spet tukaj potrudile- marjanca, jutri bo prebranec tudi meni trebušček amlo ogrel. se sploh ne morem odmrznit, pomladanska utrujenost pa je pri meni začela drugi krog.... presneto vreme!! se beremo še kaj.. lp, tabina

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

12. maj 2005 7:46

Sandika, pa veš kaj še zelo rada jem, je hitro in enostavno za pripraviti : solato s koruzo (Š dan). Vzamem konzervo koruze ali rdečega fižola, ki ji dodam na kocke narezan paradižnik, zeleno papriko in kumare. Sedaj, ko je dosti rdeče redkvice, še to narežem zraven. Vedno dam poleg jabolčnega kisa še malo balzamičnega. Kadar pa imam B dan, vzamem namesto koruze sojine kalčke ali pa feta sir. Ker imam na vrtu dosti drobnjaka ( šnitlah po "slovensko"), narežem zraven še tega. Pa to ni res, kako sem lačna. Ena od teh solat definitivno "pade" danes zvečer. marjanca45

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

12. maj 2005 8:01

lep pozdrav punce! tabina ne se hecat, ves da bom za vas vedno nasla cac, zal mi je samo zato, ker sva z ribico ze imele nacrte da bi organizirale sestanek, pa bo z moje stran spet vse propadlo. obljubim pa, da takoj ko se vlavfam v tole sluzbo, en vikend pridem dol pa da naredimo drmr!!! a je prav? busybee - najlepsa ti hvala. res se mvesela da sem dobila tole. sicer je samo za 3 mesece ampak kaj se pa ve. bessybori - kar se tice dohodkov mi niti ni toliko, saj imam oriflame ki mi prav lepo laufa, samo je pa le sluzba in zdravstveno zavarovanje, da o delovni dobi ne govorim. marjanca 45 - hvala ti. tudi mene malo skrbi kako se bom sedaj prehranjevala. za enkrat niti ne vem ali imajo menzo, ali se nosi malico s seboj. do sedaj sem bila doma in sem se navadila urnika prehranjevanja. sedaj bo to malo tezje. se bom poskusila zgledovati po vas in pridno nosit s seboj. sicer imam do konca dijete se samo en teden. irena 19 - hvala ti tejcica - tudi jaz po tihem upan da se bo izkazalo drugace ampak moja navada je da raje mislim da ne bo, tako da ne bom prevec razocarana, ca pa bo pa se toliko bolje. zajcica hvala! tudi jaz upam majdad - vsaka ti cast. jaz pravim da se clovek sploh ne zaveda cesa vse je posoben, dokler ga zivljene ne postavi pred dejstvo. sele potem se lahko ali zlomis ali pa tako kot ti pridno delas in upas da bo situacija kmalu bolsa. sarica - to je tudi moje mnenje. v najslabsem primeru, bom imela vsaj nekaj izkusen vec. to ja pa ze nekaj barbi1 - hvala ti! me veseli da sta se z mami odlocili da drzita tole dijeto. saj se morva res spet dobit en dan, pa da malo pocvekava, al pa ce se kar vse 4 zmenimo tudi ne bo nic hudega a ne? mala mucica - hvala ti. tudi sama se tega zavedam, zato sem toliko bol vesela da bom vsaj 3 mesece delala kot pa nic. dobrodosla becki - tvoji podatki so ze vneseni v statistiko! becki ce te bomo kregale ne bo cisto nic pomagalo. sama si moras rect zdaj pa dovol in lepo pocasi zacet, mislim pa ,da ce bi jaz se zdele vpisala 2x tedensko na aerobiko, da bi tudi obupala saj je moja telovadba 20 min. pred spanjem in pa dolgi sprehodi s psicko. sedaj ko bo poletje pa seveda se kolesarjenje in to je to. se ne obremenjujem z raznimi aerobikami, ker vem da ne bi zdrzala in bi vse skupaj pustila. sandika tudi ti dobrodosla. vidim da so ti punce ze napisale vrsto dobrih receptov in upam da ti bojo prisli prav. rožica - tudi mene je tam kar pobralo. ze prej sem bila mnanja da nimam dovol velikih, sedaj pa me kar groza ko dajem modrcka gor pa je v njem kar luft. nevem, nevem. bo res treba kaj narest lep pozdrav vipercat

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

12. maj 2005 8:08

Marjanca 45, kaj bi mi brez tebe. Recepte trosiš kot za stavo. Tudi pri nas je sonce. Prej sem bila na vrtu. Ponavadi smo imeli prve češnje že pred 1. majem. Letos pa ne vem, kdaj bodo. So še čisto majhne in popolnoma zelene. Pa tudi zelo malo jih je. Narava dela svoje. Danes je sadje na vrsti. Kaj bom izbrala še ne vem. Tudi mene mikajo lubenice. Jih bom morala kupiti. Zgodnje kofetarice smo kavo že spile, sedaj pa naprej. Lep in uspešen hujšarski dan vam želim... majdad

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti