ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

10. maj 2005 12:37

Pozdravljeni! Vipercat, čestitam za novo službo. Saj boš videla, bo že, če pa ne pa se tolaži s tem, da si lahko še vedno iščeš naprej, za sedaj pa tako imaš. Pa saj verjamem, da boš kar zadovoljna. Najhuje je, če si doma oz brez službe in prihodkov. Kokos, čestitke ob izgubi 30 kg. Ko bi meni vsaj pol toliko šlo. Sicer sem trenutno prenehala z dieto, enostavno se nisem mogla vzeti k sebi... se pazim po eni hitri dieti, čeprav vem, da to ni to. Pa bom upam po tem zbrala dovolj volje, kakor sem jo imela lani.Saj vas berem vsak dan sproti in se psihično pripravljam na nov začetek. Vipercat, upam da nimaš za take "autsajderje" kot sem jaz kake posebne rubrike, glede na to, da sem že dala podatke za tvojo statistiko in mi boš potem samo popravila datum začetka, ko bom zbrala zadosti poguma. bajči!

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

10. maj 2005 12:40

Vipercat, HURA za službo. Očitno je ta forum oz. ta dieta odlična za pridobivanje služb, dekleta, kaj ? S Kokos sta že dve, ki ne bosta več spali predolgo v jutro. Če se prav spomnim, je sedaj Aknirad na vrsti. Imam prav, Aknirad ? Bussy Bee, tudi jaz nisem doma nikoli perd 15-15.30, kar pomeni, da v najboljsem primeru pade prva hrana v želodček okoli štirih. Pa je že kar kriza, kot pravi Tabina. Mene sicer nič grešnega ne mika, samo lačna sem, tako, da komaj čakam. In Tabina moja draga, saj imaš popolnoma prav, da si že prejšnji dan kaj pripraviš ( jaz tudi), ker potem gre vse dosti bolj hitro. In namesto da bi iskala pregrehe, usmeri vso energijo v pripravo kosila, da boš prej gotova !!! Vsakič, ko boš zdržala, boš ponosna, ker si karakter. Moj otrok že ve, da se mi ne sme kaj dosti motati pod nogami v kuhinji, ko pridem domov, ker mi je vse zoprno. Do kosila pa jem sadje v približno takih obrokih kot punchka. Odvisno od dneva, kako sem lačna. Bussy Bee, tudi jaz sem na začetku najbolj pogrešala moje sendviče in sem si rekla, da se jih bom po koncu diete "nažrla". Pa se jih sploh nisem. Me je po nekaj prvih tednih želja minila, saj je bilo toliko drugih stvari, ki sem jih jedla. marjanca45

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

10. maj 2005 12:41

Drage moje! Danes mineva en teden od začetka moje diete. Imam 73,5kg (ko sem začela 75+). Sem kar zelo zadovoljna, predvsem, ker grem kar nekako mirno naprej - brez nekih ogromnih težav z lakoto. Včeraj sem imela rahlo krizo zvečer in sem po tortici in čokoladi pojedla še nekaj lešnikov in jagod - in danes kljub temu imela manj kg. Tudi meni se zdi, da se bom zredila, ko pojem kaj sladkega na OH dan. Danes imam sadni dan - za zajtrk sem imela grapefruit, za kosilo pa sem si v skužbo prinesla sadno solato - brez vloženega sadja (skladno z napotki Sy), ki sem jo že popapcala. Jaz komaj zdržim do 12h, tako da jem kmalu po 12-i. Potem pa začuda sploh ni panike. Zdajle sem zelo najedena (nenavadno za sadni dan) in se počutim odlično. Nasploh se počutim odlično, ker se vseskozi zavedam, da gredo kile počasi - ampak zanesljivo - dol. Sicer grejo ponavadi vedno počasi a zanesljivo GOR. Občutek imam, da sem dosti bolj sproščena zdaj, ko vem da delam nekaj na tem področju. Svoje telo sem zares preveč zanemarjala zadnjih 5 let in skrajni čas je da mu namenim nekaj pozornosti in nege. Super je, ker imam danes aerobiko in ne bom vsa nabasana prišla tja, potem se pa še premikat ne moreš. Tale dieta me zares osrečuje - če bom kdaj jamrala me prosim opomnite na to! Pozdrav vsem in veliko kg v minus vam želim! mala mucica

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

10. maj 2005 13:09

Vipercat, lepo je hodit v službo in biti zadovoljen. Vem, da boš zadovoljna. Irena Za statistiko pa to, da verjetno ne bom dosegla v tej rundi željene teže 62 kg, ker mi niha od 66-68 kil. Odvisno, koliko se pregrešim. Danes zjutraj je bilo 66,7. No, pa še rojstni datum ti dolgujem: 19.10.1959 Zdaj, v drugem delu, sem pa tja držim kakšen sadni dan, čez teden pa obvezno do 15-ure jem samo sadje in še vedno popijem veliko vode. Trudim se ločevati živila, no, saj mi kar uspe, le kakšen pomfri si rada spečem v pečici ali tudi ocvrem. Tudi rojstnih dnevov domačih je sedaj precej na obzorju do konca junija (5), pa je v redu, ker je sedaj lahko žar in potem jem samo meso in solato. Lepo preživite dan in vztrajajte. P.s. v prvih 90ih dneh, za tiste, ki so nove, sem šla dol 8kg, in po 8cm. Začetna teža 74+ pri 162cm. Vsekakor sem že s tem zadovoljna. Sporočilo je spremenil(a) Irena19 dne 10. maj 2005 13:11:52

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

10. maj 2005 13:39

Marjanca, pri nas sicer ni bilo potrebno drgnit šipe zjutraj na avtih, je bilo pa ravno tako mraz. Komaj 8° smo imeli. Pa saj to je nenormalno. Naj tisti tam gor malo na koledar pogleda, da bo videl da smo maja. Danes pa spet, kakšno presenečenje, oblačno! Jagode niti dozoret ne morejo. Pri meni je banana na sadni dan obvezna. Se mi zdi da je še od vsega sadja najbolj nasitna. Sem jo pa jedla že tudi za zajtrk na druge dneve (enkrat ali dvakrat). Je pa veliko diet, kjer banana kot sadje ni dovoljena Tabina, tudi jaz sem se odločila da si za večerjo na OH dan ne bom več sama pekla peciva. Sem vedno ves čas poskušala, pa tudi tista večerja je bila potem parkrat na sporedu v enem dnevu. Če se me bo tašča usmilila in bo ona kaj splekla bo super, drugače pa bo tudi sladoled zelo pasal. Seveda če se bo ogrelo! Jaz nimam nekega rednega urnika prehranjevanja. Zajtrk poskušam pojesti okrog 10 ure, s kosilom pa je čisto druga zgodba. Ker imam zelo gibljivo službo, včasih jem kosilo že takoj po 12 uri, včasih pa šele okrog 16 ure. Se je pa že zgodilo, da sem ga pojedla kar v avtu. Zame bi bila dieta, kjer si je obrok potrebno privoščiti na točno uro, nemogoča za izvest. Vipercat, čestitke za službo!!! Tudi če ni ne vem kaj, važno da je. Mogoče pa se izkaže drugače, tako je bilo namreč pri meni. Bessybori, lepo da si se spet malo oglasila. Pa čim prej zberi pogum za začetek, da te poletje ne prehiti. Se splača. Jaz same pohvale žanjem. Uf kako paše! No evo, pri nas spet dež pada! Spet ne bomo mogli jagod pobrat. To je pa že preveč. Prejšnji dve leti je skoraj vse pomrznilo, letos bo pa zgnilo. Pa ta mati narava se res norca dela iz nas! V trenutku človek postane slabe volje. Imejte se lepše kot jaz! tejčica

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

10. maj 2005 14:38

ok, pri nas so ble samo 3 stopinje ... pa sem blizu ljubljane doma... hotla sm samo povedat, da sovražim škrobni dan :)). danes sem celo pojedla jabolko ob 7ih zjutraj ... kosilo mam pa šele ob 17ih (najprej) ... pa še to ne vem več kaj bi ... krompir mi sploh ne paše (na noben način) - v 3 mesecih sem ga jedla 2krat. riž mam pa ful rada (rižoto), sam mi je že mal čez ušesa pogledu ... prebranec je super - sam se mi zdi ful kaloričen ... ostalo mi pa ne potegne :) ... ah kok je men hudo :) vipercat, čestitke še od mene. upam, da ti bo tut všeč, ta nova služba :) Zajčica

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

10. maj 2005 14:56

Pozdravljene! Malo bi rada pospešila izgubo kg, pa sem prelena, da bi se začela gibat... kolegica me sili na fitnes, pa zmeraj najdem kakšne izgovore... pa še na aerobiko bi morala začet ob petkih hodit samo se v mb vsepovsod tak pozno začne... ob 6ih, 7ih zvečer komaj. Mala mucica, tud jaz sem se včeraj po večerji pregrešila z nekaj jagodami in pol še 1 jabolko... se mi zdi, da sem na OH-dneve še posebej lačna. Danes, npr., ko imam sadni dan, pa sploh nisem nič lačna. Za zajtrk sem pojedla par jagod, za kosilo pa 1 granatno in 1 navadno jabolko. Ob petih bom spet jedla malico, verjetno samo 1 pomarančo. Za jutrišnji beljakovinski dan pa sploh nimam idej, kaj bi jedla... Prej je bilo omenjeno, da paradižnik spada pod beljakovine?? Potemtakem ga ne smem mešati s testeninami? Ker zdaj 2 tedna, odkar sem na dieti, sem skoz za OH dan jedla al pizzo s paradižnikom al pa špagete s paradižnikovo omako... Kaj mislite? Lep dan še naprej, Tina

nikitah  

član od: 10.5.2005

sporočila: 1

10. maj 2005 15:10

hm...nekaj sem prebiral to temo na hitro pa mi nekaj ni jasno. a veste da... škrob = kompleksi 0H sadje-fruktoza = enostavni OH kako je potem enkrat OH dan, enkrat škrobni dan, enkrat pa sadn,i če je vse troje isto... pa sestava paradižnika za 100g je... 0.9 B, 2,80 OH, 0M in 14kcal tako da verjetno po tej ločitvi spada med OH nikitah Sporočilo je spremenil(a) nikitah dne 10. maj 2005 15:11:00

Lady_L  

član od: 26.8.2003

sporočila: 1260

10. maj 2005 15:24

Ej mile moje! Mogu li ja na OH dan za ručak pojesti tjesteninu posipanu orasima? Lidija...

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

10. maj 2005 15:45

nikitah - to je res. sploh se ne poglablaj kej preveč :)) - ker bo zmeraj manj jasno. jap škrob je kompleksni OH, sadje je tut OH ... vse je OH :)) - u bistvu mamo tri OH dneve in enga beljakovinskega ... :). Lady_L ... jas mislim, da lahko to brez problema ješ za kosilo! Zajčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti