ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Lady_L  

član od: 26.8.2003

sporočila: 1260

9. maj 2005 12:46

Možda griješim sa sirom i mesom, ali znam da sam i prije kombinirala te dvije namirnice i bilo je OK. Ali, vi ste iskusniji i imate puno više podataka o ovoj dijeti, pa bi vas valjalo i poslušati. Nema mesa i sira zajedno!!! Lidija...

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

9. maj 2005 13:04

Hojla! Orbitrek me je pošteno ogrel,potem pa še vsakdanja gospodinjska opravila in sedaj mi je kar fajn toplo! Ne vem sicer zakaj se beljakovine med seboj ne smejo mešati,a v Rinini knjižici piše,da med seboj ne smemo mešati B in OH ali Š,ter B z B.Verjetno je zato,da v želodec ne zmečemo preveč stvari naenkrat in tako potem želodec lažje prebavlja in tako porabi manj energije,ki jo rabimo za kurjenje maščobe.Tako nekako si jaz to predstavljam. Glede kruha je pa tako,da je sicer na B in Š dan dovoljen košček keruha za kosilo,vendar če želite shujšati več,se mu lahko odpoveste.Torej,če želite shujšati malo,lahko jeste kruh,če pa več ga z jedilnika črtajte. Tako,jaz počasi šibam v službo,tako da vam danes ne bom več težila,beremo se jutri! Mejte se lepo in uživajte! Marjetka cvetka

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

9. maj 2005 13:25

Lady_L - dobrodošla med nami. Želim ti čim uspešnejše izgubljanje kg. Tale dieta je res super. Jaz imam danes OH dan. Ali lahko jem pico z zelenjavo ali tudi zelenjava na pici moti prebavljanje OH? Se opravičujem, ker sem tako dlakocepska ampak bi si rada to razjasnila že zdaj, na začetku diete. marjanca45 - sem te kar malo pogrešala, ker imaš vedno tako modre nasvete. mala mucica

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

9. maj 2005 13:33

Mala mucica, zelenjava na pici je povsem v redu. Ti kar vprašaj, če ti kaj ni jasno, zato smo tukaj. Pri tej dieti se trudim pojesti čim več zelenjave, tako pojem po moje drugega manj, ker ni več prostora. Sem namreč človek, ki lahko je mešane solate tudi brez olja. Glede mešanja hrane pa se spomnim, da sem prebrala, da se različna hrana drugače prebavlja. Sama sem se navadila jesti in živeti po Rinini knjižici. Če se pregrešim, občutim nelagodje v želodcu. Pa nikakor nisem človek z občutljivim želodcem, samo kilogrami, kilogrami... Mrzli pozdrav iz Maribora! riba-ribica

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

9. maj 2005 13:47

riba-ribica - hvala ti. Tudi meni zelo paše zelenjava. Tudi jaz opažam, da mi takole kombiniranje hrane zelo ustreza (ne postanem tako volčje lačna). Kje si lahko kupim Rinino knjižico? Ali jo lahko dobim tudi v kakšnem večjem trgovskem centru, kjer prodajajo časopise? mala mucica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

9. maj 2005 13:49

Rožice, kako mene zebe v službi. Kar naprej hodim odvodnjavati. Pa to ni res. In to naj bi bil mesec maj, najlepši mesec. Mene je tudi že od vsega začetka zanimalo, zakaj je kruh dovoljen na B. Vem, da sem ga jedla zelo zelo redko. Sem pa včeraj zavestno jedla zajtrk s kruhom in odločila sem se, da ga bom sedaj, po koncu diete jedla 1x mesečno ( za zajtrk). Če se bom od tega zredila, potem pa adijo pamet.Sicer pa ga ne pogrešam preveč, sploh sedaj, ko je toliko solate. Tudi prepovedano mešanje različnih beljakovin mi je bilo vedno čudno, ampak nisem nič spraševala ali se poglabljala v to. Držala sem se tega pravila in konec. Sedaj po dieti jem npr. za kosilo meso, za večerjo pa npr. ribe ali sir ( običajno pa tako v glavnem solate na milijon načinov). Tejčica, včeraj sem pomislila na tebe, ki si tudi krompiroljubka. Za kosilo sem namreč pojedla 2 krožnika praženega krompirja s čebulo, zraven pa skledo solate. Dobro za umret !!!! Kako komaj čakam, da pridem domov, kar pa po bolj pozno. To pomeni, da bo čas le za skledo solate s fižolom. Mejte se lepo !! marjanca45

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

9. maj 2005 13:58

Mala mucica, ne vem, če zelenjava moti prebavljanje OH, tukaj na forumu smo si izmenjali precej idej za zelenjavne pizze in po tem sodeč, je večina jedla pizzo z zelenjavo in ob tem uspešno hujšala, zato se jaz na tvojem mestu s tem ne bi obremenjavala, le količinsko ne pretiravati (tu mislim bolj na testo kot na zelenjavo!). Pa tudi solato k testeninam bi ti večina od tu priporočala, čeprav je v Rinini knjižici ni. Sicer pa je tudi o tem pred časom tekla debata, a ne, punce? Punchka, beljakovin naj ne bi mešali med sabo, ker so za presnovo različnih vrst B zadolženi različni encimi, ki se med sabo nimajo preveč radi, podobno kot če bi mešali OH in Š, recimo, če malo poenostavim. Sicer pa je presnova beljakovin precej kompliciran postopek in ti kaj več iz glave ne bi mogla povedati, se pa najde precej na internetu, če te zanima bolj podrobno. Ta nove bodite "pridne", ta stare pa uživajte v svoji novi podobi. Lep pozdrav od po3MD-jevke. Encijan

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

9. maj 2005 14:30

Pozdravljene damice moje! Danes je pa res en grozen dan. V službi je bilo vse narobe in sem res komaj čakala da pridem domov in pokukam kako ste ve. In ugotovim da ste danes od 8 pa do 14 ure napisale tri strani! Pa kaj je lepšega v tem deževnem dnevu kot vas brat. Se človek malo potolaži in odklopi misli od drugih obveznosti. Marjetka cvetka, naj ti voda danes čim bolj tekne. Glede na ves dež ki še kar vztrajno pada, ni panike, da je bo zmanjkalo, zato si kar daj duška. Lady_L, dobrodošla med hujšarji. Pa čim več minusa ti želim na tehtnici. Rožica, tudi jaz imam danes B dan in si bom za kosilo pripravila sataraž. Prvič v dieti si bom privoščila jajca in že komaj čakam. Zajtrk sem danes uspela pojesti šele ob 13 uri in moram torej s kosilom počakati vsaj do 15 ure. Marjanca, me veseli da sem se ob tvoji krompirjevi pojedini pojavila v tvojih mislih. Krompir je zame res zakon. Mi je pa zadnjič končno uspelo jesti na Š dan kaj drugega kot krompir. Sem le zmazala tisti prebranec, ki me je 2 meseca čakal v hladilniku. Moram reči da je bil super in si ga bom kmalu spet privoščila. Ne pa še jutri. Uganete kaj bom jedla jutri? KROMPIR. Pomagajte mi prosim pregnati ta dež, da gremo lahko jagode pobirat, drugače bo vse zgnilo! Pozdravček! tejčica

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

9. maj 2005 17:45

Pozdravljene, Najlepša hvala za vaše odgovore! Ne vem, zakaj mam vedno tako slabo vest na OH - dneve... Zdaj sem ravnokar pojedla pecivo in rebro čokolade, pa sem že v dvomih, da se bom zredila... :/ Saj jutri je boljše, ko bom mela sadni dan... Kaj to je hudo narobe, če si za zajtrk privoščimo 1 banano? Ker baje, da ma veliko sladkorja... Vidim, da ste vse navdušene nad krompirjem! Tud men ful paše na škrobne dneve, ker je zelo sitosten... medtem ko sem po rižu še vedno lačna... Aja, ko ste prej omenle pirino moko... jaz sem jo iskala, pa je nikjer nisem našla! A mi lahko prosim poveste, kje bi jo lahko kupla? Pozdrav iz MB, Tina Sporočilo je spremenil(a) Artemis dne 09. maj 2005 18:23:38

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

9. maj 2005 18:47

Pirino moko sem kupila v trgovini Ajda na Glavnem trgu v Mariboru po 540 SIT. Na škrobne dneve sem jedla večkrat tudi lečo, čičeriko, ječmenovo kašo. Ne vem, če je ravno narobe jesti banano za zajtrk, jaz je nisem nikoli jedla in tudi v Rinini knjižici kolikor se spomnim ni banan za zajtrk. Po 2 banani sem pojedla večkrat na sadni dan. V Mb imamo zvečer lepo sončno vreme, prej pa me je namočilo. Pozdrav! riba-ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti