ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

10. maj 2005 9:10

Marjetka cvetka, ti si res prava cvetka, če si plesala in pela na vodni dan. Mene ožame kot limono, sploh popoldan, zvečer pa sem za umret. Bravo !!!!! marjanca45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

10. maj 2005 9:13

Jaz sem slišala razlago glede beljakovin.Baje dobimo vsake štiri dni nenormalno količino beljakovin(čeprav se men ne zdi),potem pa štiri dni nič,zato se poruši ravnotežje v telesu.Sam men se pa zdi,da se mi je ravnovesje v telesu pri tej dieti vzpostavilo,ne pa porusilo.Je pa res,da jemljem šumeče tablete(železo,kalcij in magnezij,vsak dan eno). Mislim,da je bilo to ravnovesje pred to dieto čist križem kražem,ko sem se včasih tudi do onemoglosti nažirala.Men je važno,da se počutim odlično in če bi bilo karkoli narobe z mojim zdravjem bi z dieto pač prekinila.Tako pa se počutim res odlično,sam zdejle mi nekaj po želodcu ropota.Očitno sem moji dve jabolki že prabavila. Aja,še nekaj glede banan!Ko sem prvič začela z to dieto,sem za zajtrk največkrat jedla banane,to pa zato,ker nisem bila navajena zjutraj jesti sadja in mi je najbolj pasala ravno banana.Zdaj,ko sem se sadja navadla,si banano privoščim največkrat na sadni dan za kosilo. Ja,Marjanca,res sem bila včeraj čist juhuhu,sam tam ob enih devetih zvečer mi je pa že zmanjkalo energije,tako da sem se potem umirila.Mamo pa srečo,ker smo v službi sproščeni in se lahko pogovarjamo in smejimo,čeprav gre to šefom precej v nos,sam me se ne damo.Pravzaprav smo včasih kar precej preglasne,ampak dokler delamo brez napak in tudi dovolj naredimo,se nima kdo kaj bunit. Marjetka cvetka Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 10. maj 2005 09:20:32

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

10. maj 2005 9:49

Punce, imate prav glede raznolikosti kuhanja na začetku in potem v nadaljevanju diete. Če samo pomislim, kaj vse sem si sama izmišljevala, kakšne kombinacije, ki pa so bile v večini zelo okusne. In koliko novih jedi sem spoznala. Tudi sama se večkrat sprašujem, za kaj vraga zdravnikom ta način prehranjevanja ni všeč. Res mi ni jasno, kaj delamo narobe. Imam sodelavko vegeterijanko, ki je zdrava kot dren, postavna da jo je veselje pogledati, pa ni nič narobe. Samo mi smo jim "napačni". Ma se sploh ne sekiram. Meni je tak način prehranjevanja všeč in pika. Prav vesela sem, če še koga prepričam, da začne s tem. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

10. maj 2005 9:54

Jutro! Ja, Tabina tudi jaz sem sprva poznala le meso, riž ali krompir, testenine in sadje, kot sem že napisala. Čeprav sem poizkušala, kuhati drugače in eksperimentirati, zaradi strogega ločevanja praktično ni bilo možnosti po raznoliki hrani. Predvsem pa zaradi mojega neznanja, kam kaj spada. Kvečjemu v tem, da sem jedla enkrat puranje, kurje ali goveje meso in na OH skuhala polžke, rezance,.... :)) Ko sem odkrila internetno stran pa me je zelo begalo ločevanje zelenjave (paradižnik, zelje,...). Če priznam nisem nikoli vedela, kaj lahko jem. Zaradi uvrščanja paradižnika med B sem ukinila omako po testeninah, ki je že prej bila brez podmeta, ki ga sploh nisem uporabljala,.... Počasi pa sem se sprenajedla jabolk in vsa stvar se je pričela rušiti... Ko me je mama lani septembra spet nagovarjala, da poizkusiva to dieto se je morala pošteno truditi, da me je prepričala. In zelo havležne sem ji, da me je prepričala . Tokrat imam dovolj informacij, znanja in veliko idej za jedilnik. Banane jaz jem le redko, le včasih na sadni dan, ker sem tudi sama imela v prvem krogu diete težave z zaprtostjo. Pripravim si jih zraven pečenega sadja, ker mi je všeč ker se rastopijo. Se tipkamo spet čez kakšno uro. Lp, ROŽICA. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

10. maj 2005 10:27

Lepo pozdravljeni vsi moji so(mučeniki) Nekaj dni me ni bilo, pa sem rabla kar lep čas, da sem se prerila skozi vse poste. Ampak vas je lušno brat, pa še dosti informacij dobim. Torej, moje hujšanje je po 14 dneh doživelo prvo pregreho, sva šla z mojim ven na kosilo in sem mešala. Nisem sicer količinsko pretiravala, sem pa vseeno malo mešala. Seveda me je tehtnica (in želodec!) takoj na to opozorila in včeraj je bil sadni dan, da malo popravim škodo. Moram pa rečt, da sploh nisem imela neke pretirane slabe vesti, ker sem zadovoljna že s tem, da imam bolj redno in zdravo prehrano, ki je meni zmeraj predstavljala problem. Kar se tiče zdravstvenega pogleda na to dieto, ne bom pametovala, ker ne vem, ampak noben zdravnik mi ne bo rekel, da je dieta, kjer se samo odpoveduješ in si lačen, pa ne smeš ne tega in ne tega, zdrava. Če že drugo ne, vsaj prej obupaš in DOSTI bolj grešiš. Lep dan še naprej vsem in pridni bodite :) Mojca Sporočilo je spremenil(a) mojcika dne 10. maj 2005 10:32:35

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

10. maj 2005 10:54

Dober dan! Jaz mam pa v podzavesti ze take probleme s pomanjkanjem kruha, salame in sira, da proti jutro redno sanjam, kako si pripavljam zajtrk z enim velikim narezkom, razlisnimi vrstami kruha in jajci. Potem se pa zbudim in se spomnim, da me caka sadje in donat. Kdaj pa vi jeste kosilo? Jaz ga en teden ob 14.oo in cez, en teden pa 13.00 in cez. In tisti teden, ko jem ob dveh, skoraj umerm od lakote do kosila. LP, Barbara Busy Bee

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

10. maj 2005 11:08

zdravo! jaz sem v službi do 15-16 in temu primerno tudi jem kosilo med 15.40-16.40. zdajh sem se navadila da imam sabo v službi sadje (zajtrka takoj zjutraj ko vstanem ne morem jesti) in ga po male jem čez dan - ob 8, 10, 12 in 14 - po en sadež in tako lahko zdržim do kosila..potem pa se okoli 19, 19.30 pojem še nekaj čisto malega in to je to... punchka

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

10. maj 2005 11:09

lep pozdrav najprej moram pohvalit kokos 30 kg?????!!!????? cestitam prav tako pa ti tudi cestitam na sluzbi. no sedaj pa moram pohvalit se malo sebe. drug teden zacnem delat - juhuhu dobila sem sluzbo. sicer ni ne vem kaj ampak mislim da bo cisto ok vam bom javljala kako gre lep dan se naprej vipercat

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

10. maj 2005 11:12

busy bee, jaz imam kr problem s pripravi toplih obrokov, ker prihajam domov šele okrog 16h, malica pa je taka kot si jo priskrbimo od zunaj - je sicer en šporhet v mini kuhinji, ampak ni ravno za kosilo kuhat:) tako da sem ugotovila, d aje bolje do 16 bit samo na sadju, pa prejšnji dan si kaj pripravit za pojest, ker če pridem domov vsa sadna, pa ni prave hrane ziher udarim po sladkarijah ali pa prepovedanem, kar je pač pri roki. je možno tudi, da v službi med 11 in 12h pojemo kaj (zdaj nas je več na kombiniranju hrane)- solato ali kaj takega...vendar opažam, da to nič kaj ne pripomore k mojemu zgubljanju kgjev. morda bi bilo dolgoročno bolje, ker je zadosten vnos hrane in ne tvegam toliko bumerang učinka, ampak kaj ko mene trenutno motivirajo kratkoročno vidni dosežki. marjanca, reci kaj?=! recimo, naj si spucam malo glavo. mi pomaga veš, če samo rečeš :)))) nč, gremo delat, - zdaj vidim kakšna zasvojenka sem. vsako uro ziher osvežim stran ;) tabina vipercat, čestitke!!! a to pomeni, da mormo novo osebo za AOP zbrat :))?? Sporočilo je spremenil(a) tabina dne 10. maj 2005 11:13:42

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

10. maj 2005 11:12

Vipercat: Cestitam za novo sluzbo. Tud ce ni ne vem kaj, sam da je, je moje mnenje. LP, Barbara Busy Bee

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti