ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

10. maj 2005 16:33

Nikitah, hvala za odgovor glede paradižnika, zdaj ga lahko torej mešam s testeninami, ki so tud OH. Glede OH pa si imel prav, zato ker se delijo na monosaharide, disaharide pa polisaharide. Monosaharidi so fruktoza v *sadju. Polisaharidi so pa v večini *škrob (ker je sestavljen iz več molekul glukoze). Tak da se npr. loči sadni dan oz. enostavni sladkorji, škrobni dan oz. sestavljeni sladkorji pa očitno (?) tud OH-dan, kjer pride v poštev npr. trsni sladkor -> ki ga uporabljamo za sladice za večerjo... Vsaj tak si to jaz predstavljam... (če se spuščamo v podrobnosti, pa mi ni jasno, kak lahko sadje, ki ma vsebnost OH-fruktoza,, jemo na beljakovinski dan) Nekaj o tem piše na http://mojplanet.com/dieta/html/predstavitev.html# LP, Tina

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

10. maj 2005 18:24

Spet se oglašam in to z velikim problemom. Vem, da je voda ZAKON, a jaz je ne spravim več vase. Mučim se in mučim ter si predstavljam, da je pred menoj sedaj kozarec piva, potem kozarec vina...Kot majhni otroci...Včasih sem jo pila kot nič. Ni mi delal težav ne vodni dan ne "luna". Ne vem več, kako se prepričati...Dobra volja je najbolja... Kile sedaj stojijo, to me ne moti. Problem je samo vodni zakon... Bom morala poklicati na pomoč gasilce! Vipercat, veselim se s tabo. Vem, kaj pomeni biti brez službe. Osebno tega nisem poskusila, sta pa bila brez službe že hčerka in zet z otroki. Vse je bilo na mojih plečih. Pa še sama sem ostala. Tejčica, ker nimaš časa in tega ne vidiš, ti sporočam vremensko napoved. Nad Piranom je jasno, kar je znak lepega vremena. Moti pa me, ker se nad Šavrinskimi griči dvigajo meglice. To je znak za dež. Temni oblaki so se umaknili nad Trst. Star pregovor pravi: Če pride dež od Trsta, ga bo za dva prsta. Takšna je moja napoved. Bom čez pol ure videla, kaj bo držalo. Gasilci, na pomoč.... majdad

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

10. maj 2005 19:24

Pozdravljene, najprej seveda čestitke Vipercat za novo službo; upam, da boš zadovoljna, če pa ne pa lahko iščeš naprej. Imaš vsaj boljša izhodišča za pogajanja v novih potencialnih službah in več izkušenj. Kokos, tebi pa čestitke za toliko kg...jaz sem pa mislila, da je tisto, kar piše na predstavitveni strani samo blabla....pa kakor sem gledala po forumu se mi je tudi zdelo bolj realno od 15 do 20 kg. Sicer pa je vsaka kilca manj že super, ker se počutiš vedno bolje. Red in disciplina pa to, da ješ dosti sadja in zelenjave pa itak daje krilca (poleg vitaminov). Jaz sem za vikend bila na enem brezveznem žuru, kjer sem na sadni dan v zakajenem lokalu gledala prijatelje, ki so se ga napili, sama pa sem se jokala (ne zares, ampak od dima) in hotla it domov spat. Še dobro, da sva šla potem s fantom kljub 3 uram in pol spanja v nedeljo v hribe malo pljuča preluftat in malo pogledat kako je lep razgled iz višav....vedno bolj se mi zdi, da mi vikendi brez gibanja nič ne pomenijo. Kje je sonce in pomlad??? Pa tako lepo je že bilo!!! Kar malo sem jezna. Joj, bom pesti držala za vaše jagode Tejčica, ker tole pa res ni več nič.... Tudi meni se je vaga malo ustavila...ampak, saj potem tu preberem, da se to večini dogaja, pa si rečem bo že. Samo vstrajat je treba. Imejte se lepo!! Vaša vremenska Sarica

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

10. maj 2005 19:27

huh, smo zakomplicirali. ne se preveč poglabljat, ker potem je hudič s tem ločevanjem. vsaj iz lastnih izkušenj povem, da sem vedno ikskala v prepovedanem živilu tisto, kar se na ta dan naj ne bi jedlo, da sem slabo vest pokurila, pa se na koncu ni obneslo- tehtnica mi ni prizanesla. zelenjava naj bo zelenjava- z razliko koruze, krompirja in fižola. pa saj paradajz je voden, nekateri ga uvrščajko celo med sadje.... ni lažje če je kot tak nevtralen? sicer pa- dekleta ste shujšala s kilogrami ki se pišejo z dvomestno številko, kako ste razvrščala zelenjavo? mislim, da najbolj zagotovo lahko ve potrdite kako je s tem. huh, mogoče me je malo potolažilo tole pametovanje zdaj. pogrešam hčerko... še dobro da mi ta micena visi tukaj, se grem njej posvbetit raje kot pecivu...lep večer še naprej! jutri pa sadje. skrajni čas da se malo sčistim.... tabina

Gabriela  

član od: 25.10.2003

sporočila: 112

10. maj 2005 19:37

riba-ribica, res sem se obrnila na Lady-L in pomagala mi je najti 90d dieto v hrvaškem jeziku. So bolj osnove, ampak bolje kot nič. Saj veste,- kjer je volja, je pot... Mimogrede, v hrvaščini se dieta imenuje "dijeta ujedinjenih naroda" Lady-L, še enkrat hvala! Gabi

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

10. maj 2005 19:54

tabina, se strinjam! Razen koruze, fižola, soje, čičerike in krompirja sem vso zelenjavo štela pod nevtralno. In ja, solato sem jedla tudi na OH dan. Shujšala sem 10kg, po koncu diete pa še slabe 3. Torej se nisem tako zelo motila. Tudi sama sem taka, da stvarem želim priti do dna, ampak v tem primeru sem pa od trenutka, ko so šle kile dol, nehala z razbijanjem glave okoli bistva in sledila dieti kot kura. Pri tej dieti sem tudi striktno nehala razmišljat o kalorijah - ker tukaj sploh niso bistvene. Majčkeno sem v dvomu pokukala k Montignacu, ker je tejle dieti soroden - in to je vse. Mislim, da si morate življenje poenostaviti! Važno je, da gre dooool......a ne? Lisa

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

10. maj 2005 20:38

Dober večer! Tudi jaz imam danes Š dan, za kosilo sem si skuhala krompir in sladko koruzo zraven pa sem pojedla še verjetno zadnjič letos regradovo solato. Sem se v nedeljo peljala visoko v planine, da sem ga nabrala. Je pa zanimivo, kako je veliko bolj trd, kot nižje v dolini. Verjetno zato, ker počasneje raste? Zajčica, jaz pa najbolj obožujem ravno Š dan. Kaj pa kakšen ričet, ječmenova solata, proso,...ti mogoče kaj od tega bolj diši? Tabina, Lisa se popolnoma strinjam z vama. To temo smo že neštetokrat načele in vedno znova ugotavljamo, da je zelenjava - zelenjava, razen koruze, fižola, ..... Nočko. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Lady_L  

član od: 26.8.2003

sporočila: 1260

10. maj 2005 20:46

I ja sam danas imala Š dan. Od svih mi je on najomiljeniji jer sam na taj dan najmanje gladna. A imam i puno veći izbor povrća za pripremanje uz koje mogu jesti raznorazne salate. Danas sam npr. pripremala grah normalno kako ga i pripremam s kobasicama (nikada ne upotrebljavam brašno). Suprug je pojeo mesnati dio a ja samo grah i mladi luk i malo kruha. Lidija...

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

10. maj 2005 21:30

Sem še ena na Š dnevu.Prej je bilo govora o "zdravniškem"hujšanju.Katastrofa vam rečem.Tista njihova dieta za 1000kcal pa izgleda nekako takole: Zajtrk:60g plonozrnatega kruha,100g sadja z malo sladkorja,skodelica nesladkanega čaja. Kosilo:2dl čiste juhe,100gr pustega mesa,70-80gr priloge,100gr zelenjave. Večerja:2dl čiste juhe,80 gr pustega mesa,100gr zelenjave.HALO!Če ne druje,pa pri tej dieti zagotovo drži pregovor,da prazna vreča ne stoji pokonci! Bernarda

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

10. maj 2005 21:44

Zaključujem s svojim sadnim dnem, na srečo... čeprav se danes ne počutim kot zmagovalka... pojedla sem tri koščke zdenka sira oz. nekaj podobnega.... :/ upam, da se ne bo preveč poznalo. Pa ravno danes, ko je tehtnica pokazala že šesti kilogram manj... Vedno, ko imamo sir doma.... vedno me zanese! Očitno si bom morala dobre stvari kupovati, tik preden jih pojem. Glede paradižnika se tut jaz ne sekiram, kam spada... tak se mu ne bi mogla odpovedat, jem ga k rižu, testeninam, na pici, ju3 bom si ga privoščla v grški solati. Kaj mate rade feta sir al vam je ljubša mozarella? Dieta v glavnem opazno deluje in dokler kile grejo tak lepo dol, se bom držala predpisanega. Majdad, tudi jaz se že počasi silim z vodo. Najprej sem je spila 5 litrov dnevno (na silo), zdaj pa le pičla 2 litra. Pomaga, če si telesno aktiven, ker potem sam od sebe postaneš žejen... LP, Tina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti