9. maj 2005 11:35
Kam spada pira? Imam v mislih pirin kruh zraven mesa. A lahko? Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
9. maj 2005 11:35
Kam spada pira? Imam v mislih pirin kruh zraven mesa. A lahko? Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
9. maj 2005 11:39
Hvala Sy! Zdaj mi je marsikaj jasno - na primer to, da se mi je prebava ustavila po moji sadni solati iz - delno - vloženega sadja. Po moje bo to kar praviš kar res. Potem tudi pečeno in kuhano sadje najbrž ne prideta v poštev? Kaj pa sadna solata iz svežega sadja? Npr. jagode, banane, jabolka, grapefruit. Kajti moram reči, da mi sadna solata zelo ustreza. Tistega z OH in solato nisem vedela - bom fino lahko upoštevala, danes ko imam OH dan. Če danes ne smem solate, jo bom pa morda res jutri, ko imam sadni dan. mala mucica
9. maj 2005 11:53
Rožica,pira spada pod OH,v Rini ni knjigi je tudi recept za piro z gobami.Mišljena je cela pira,torej zrnje. Pirin kruh pa lahko brez skrbi ješ zraven mesa.Sej je skoraj isto,kot bi jedel polnozrnatega,sam še bolj zdravo.Mala mucica,seveda lahko na sadni dan ješ za kosilo sadno solato iz mešanega sadja.Ampak samo za kosilo,ker pri drugih obrokih sadja naj ne bi mešali.Aja,pa tisti kruh je bil greh,vendar ne velik greh,tako,da se ni za sekirat.Sploh,ker si ga pojedla čisto zavedno in si točno vedela,da ga boš pojedla točno toliko in nič več.Drugo bi bilo,če bi pojedla kos kruha,potem bi pa se začela nezavedno nažirati.To pa bi bilo hudo,zaradi enga koščka pa res ni panike.Jaz sem solato vedno jedla na OH dan poleg testenin.Bom tudi poskusila brez nje,čeprav jo obožujem.Vse za lepoto! Mejte se lepo! Marjetka cvetka
9. maj 2005 11:53
Rožica, po vsakem padanju krivulj se le-te obrnejo navzgor. Glede na to, da delaš 2. krog, gre v njem verjetno še bolj počasi, kot v 1. Jaz sem v 1. krogu 2. mesec izgubila le 3 kg, pa v 3. prav tako. Ampak po moje gre takrat stran res sam špehec. Zato se nič ne jezi. Kar se pa fzavisti tiče, predvsem ženske, saj veste.... če favšija bi gorela..... Rožica, za B dan zadnje čase zelo rada jem na čebuli prepražen por z bučkami, potem pa vse prelijem z jajci, zraven pa gromozanska skleda solate. Pirin kruh jem na OH dan. Pa saj polnozrnat kruh lahko jemo na B ali ne ? Jaz sem ga, kadar sem imela ravno željo po kruhu. marjanca45
9. maj 2005 12:00
Marjanca hvala! Kot bi mi brala misli, imam v skrinji še nekaj bučk, ki jih je treba porabiti in v slučaju, da mi ne zadiši kaj drugega imam namen pripraviti takšno omleto ali kako bi se temu reklo. Hvala za informacije o piri, trenutno nimam časa listati po knjigi. Bom še premislila glede kruha, je bolje da ga sploh ne jem? Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
9. maj 2005 12:19
Busy Bee, če ima B dan, ješ ali tunino ali sir. Nikar ne jej obojega, beljakovin ne smemo mešati. Tudi jaz sem večkrat jedla za kosilo tunino in veliko solate (z oljem iz konzerve). Če je bila konzerva velika, sem imela še večerjo, drugače pa sem odprla drugo. Strinjam se, da se pri velikih ljudeh z opaznostjo teže povsem drugače. Manjši človek zelo hitro zgleda predebel, takrat rečejo, da je širši kot daljši. po moje je to zlobna pripomba. Skratka, držim s tabo in ti želim čim več uspeha vtem načinu prehranjevanja. Naj se grejo sorodniki in nesorodniki solit. Tabina, res je, da pri digitalni vidiš tudi nekaj dekagramov minusa. Zato si bom nabavila novo, saj sedaj včasih ne vem, ali naj vzamem očala ali daljnogled, da bi videla nekaj minusa. riba-ribica
9. maj 2005 12:21
pozdravljene! sicer tudi jaz veliko raje berem kot pišem, vendar bi rada dodala svoje mnenje o kruhu..kruh je OH. razlika med polnozrnatim in beli je le v tem, da je bel slabši OH. Rinina knjižica sicer dovoljuje kos kruha na B dan, ampak to potem niti ni več ločevanje, kajne? Po mojem mnenju je ta kruh notri zato, ker če je dovoljen kruh bodo ljudje jedli kruh, če pa ne bi bilo nič določeno, pa bi naredili zraven npr. krompir, ker ne bi mogli sprejeti ideje o zgolj mesu in zelenjavi (jajcih in zelenjavi, siru in itd.)...damage control sicer pa ponavljam, dieto je treba prilagoditi sebi,svojim potrebam, svojim aktivnostim, bioritmu itd... če vam kruh paše..ja potem pa ga jejte!! S soncem in preširokimi oblekami obsijan dan... punchka
9. maj 2005 12:23
še eno vprašanje..vsaka pove le, da se beljakovin ne sme mešati (iz knjige)..pa mi zna katera razložiti, zakaj naj jih ne bi mešali?? punchka
9. maj 2005 12:26
Lady L, pozdravljena tudi na tem forumu. Dovolila si bom in malo popravila tvoj jedilnik za današnje kosilo, sveži sir oz. skuta je odveč, saj beljakovin ne smemo mešati med seboj. Sicer pa želim vellilko uspeha in čim manj prekrškov. Pozdrav! riba-ribica
9. maj 2005 12:37
Po moje je boljše pojesti malo več ostalega, pa se odreči kruhu. Saj jaz tudi za nekatera živila ne vem, kam spadajo. Imam doma lepo zbrane podatke, samo če nisem doma, jih ne morem prebrati. Ti napišem zvečer, ko pridem domov. marjanca45Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bananin puding z vanilijevimi rogljički
Rezanci Tagliatelle na bolonjski način