ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

3. maj 2005 21:42

No danes sem pa jaz malo down down.... Ne vem, če zaradi prvega dne službe po praznikih, ali današnjega sadnega dne, ali pa včerajšnje pizze, ki se mi še valja po črevesju. Pa še teža je šla pol kile gor od včeraj... grrrr... pa tolk se trudim. Bom čisto hvaležen za kako vzpodbudno. Mimogrede - za koliko oseb so tisti recepti iz Rinine knjižice? Meni se zdijo tisti kupi hrane, ki so predvideni npr. za 1 kosilo... ogromni. Celo jaz ne morem vsega pojesti. Upam, da ste ve kej boljš, torej tkole , tkole al pa tkole . Lep pozdrav, vaš "Gospod", kot me je nazvala Sarica.... pri mojih 27-ih. zoranb

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

3. maj 2005 21:58

Zoran, danes je tak smotan dan. Verjetno kakšna luna al pa pritisk, sprememba vremena,... sem jaz tudi čisto dol povožena :( Pa še prvi delovni dan, to je vse skupaj še za 50% poslabšalo. No pri meni še PMS, ki ga ti ziher nimaš :)) Tolažim se s tem, da bo jutri boljše Nov dan, novi uspehi!!! lp, Mojca

suhica  

član od: 28.4.2005

sporočila: 7

3. maj 2005 22:04

gospod pri 27-h, današnji dan je čuden ne glede na dieto, zgleda da vplivajo bližajoče vremenske spremembe. Sva na istem zaporedju dni, včeraj sem imela pizzo, za katero sem ugotovila, da je nekje za dve osebi. 12 dkg testenin je tudi precej več kot globok krožnik. Glede teže se ne sekirat, stalno niha. Za natančne ljudi je priporočljivo ugotavljat tedensko povprečje teže, (pobrano iz Hellerjeve knjige Ali ste zasvojeni z ogljikovimi hidrati), gre pa stvar tako, da beležimo dnevno težo, ugotovimo tedensko povprečje , potem pa primerjamo med sabo tedenska povprečja in vidimo najbolj realno, koliko smo shujšali.Meni se zdi to kar realno. Za vzpodbudo- jutri je nov dan, današnja kriza bo mimo in gremo dalje ! suhica

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

3. maj 2005 22:06

Tejčica, če lahko naročim samo kak kilogram ali dva, se priporočam. Če imate pa samo za velike stranke pa razumem. Naslednji teden mi ustreza, se ne mudi, bom spremljala forum oziroma se slišiva prek zasebnih sporočil. Hvala! lp, Marija

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

3. maj 2005 23:16

Evo me,pa sem spet z vami.sem se super pretlkla čez ta dva dneva-brez grehov.Celo grenko kavo sem spravila dol po grlu , pa čeprav je še nikoli prej v življenju nisem.Galyika je napisala kakšne so trgovske jagode,no taka je bila danes moja pizza.Ker sva bila z mojim celo dopoldne v "laufu"na žalost ni bilo časa kuhat,pa sva zavila na pico.Ok,naročila sem tamalo-zelenjavno brez sira,ampak verjemite me je minil apetit takoj ko sem jo dobila na mizo.Gor je bila ena žlica pelatov,pest napol odtajane zelenjave(brokoli,cvetača,korenje)in nekaj čemur oni pravijo artičoke,aja,koruze pa za prase nakrmit.No nekako mi je uspelo pojesti 1/4 potem pa se mi je vse skupaj uprlo.Tja gvišno nikoli več.No za večerjo pa sem se posladkala z eno kepico sladoleda,ampak šele ob osmih ker sem šele takrat prišla iz službe,pa še popoldne sem pojedla jabolko,ker je pač moj želodec po tisti katastrofalni pici že glasno protestiral.Pa še moji podatki za statistiko:Bernarda,Ajdovščina,175cm,95 kg,cilj80(realni)70(naslednjič),pa31 sem stara. Bernarda Sporočilo je spremenil(a) terlikar 1 dne 03. maj 2005 23:18:14 Sporočilo je spremenil(a) terlikar 1 dne 03. maj 2005 23:19:09

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

3. maj 2005 23:41

Marjanca, vesela sem novic o tvojem zdravju, da ti ne bo treba na operacijo. Samo malo moramo počakati, pa zvemo kaj dobrega. Glede sobote - res misliš, da bo deževalo? V dežju se pa res ne moremo sprehajati pod Pohorjem, sicer pa počakajmo do konca tedna in bomo videli. Petrusha, držim pesti za tvoj zadnji izpit. Busy Bee, tuno sem jedla večkrat na B dan, olje sem odlila v solato, dodala kis, kalčke in česen in je bilo kosilo tu, enako sem ponovila za večerjo. Enostavno, dobro in brez kuhanja. Samo konzervo tune sem morala spraviti na varno, ker imamo tune pri nas vsi radi. Še moje izkušnje o jagodah (ne letošnjih), večkrat so lepe, ampak čisto brez okusa in še drage. Razumem, da so dobre stvari drage, ampak vodene brezokusne jagode res niso nekaj dobrega. Suhica, strinjam se s tedenskim povprečjem teže, tudi jaz delam tako. Verjetno sem prebrala v isti knjigi. Ne morem si kaj, da vsako jutro ne bi stopila na tehtnico. Garderobo pa še vedno zmanjšujem, malo zadaj, malo spredaj, pa kar gre. Pa še nekaj, po dolgem času sem jedla napolitanke. Zgleda, da sem se odvadila jesti takšne stvari, saj sem si po njih kar želela zelenjavo. Prikazovala se mi je paprika, paradižnik, solata itd. Verjetno sem se precej spremenila oz. moje prehranske navade. Lahko noč! riba-ribica

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

4. maj 2005 0:14

Tako, sedaj je pa VD res uspešno prestan. Z vašo pomočjo seveda. Jutri pa me čaka sadje. Že komaj čakam da vstanem in ugriznem v jabolko. Kako sem jaz hitro zadovoljna!?! Busy Bee, mislim da si jutri za večerjo lahko privoščiš zelenjavo. Tuna v olivnem olju je dovoljena na B dan. Jaz sem jo jedla že parkrat, vendar sem olje odcedila in dala gor par kapljic domačega olivnega olja in pa malo kisa. Njami. Še boljša pa je tuna v paradižnikovi solati. Zoranb, se čisto strinjam s tabo, da je bil danes en zelo težek dan. Jaz še nikoli s tako težavo nisem preživela vodnega dne. Pa nikar se ne sekiraj zaradi tiste 0,5 kg. To je samo dnevno nihanje. Jutri bo pa boljši dan. Galyka, tudi samo kilca ali dve ni problem. Bova v kontaktu ko se bomo odpravljali gor. Bernarda, tudi meni se je že zgodila, da sem nek obrok tako težko čakala, potem pa sem bila razočarana na celi črti. Sploh se mi pa zdi, da je pica brez sira dobra samo domača. Kadar sem jo jaz jedla v piceriji je bila vedno suha, pa še zelenjava vsa čudna. Tiste jagode ki so že kar nekaj časa v trgovinah so večinoma iz Španije in so res katastrofalne. Čisto brez okusa in sama voda. Sama kemija. Saj če pomislimo kdaj so pobrane da pridejo k nam lepe rdeče je stvar jasna. Brez sonca jagoda ne more biti okusna. Jaz si vsako leto skrinjo napolnim z domačimi jagodami, tako da jih jemo čez celo leto. Sedaj pa vas zapuščam tudi jaz Lahko noč! tejčica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

4. maj 2005 7:38

Dobro jutro, rožice in "rožek" ! Zunaj dežuje, pa me nič ne moti, ker moram tako ali tako biti v službi. Ko sem vas danes brala, sem ugotovila, da sem bila jaz verjetno včeraj edina, ki mi krivulje niso padale. Vse zato, ker ne bom rabila še enkrat pod nož. Kot bi v dobrih starih časih rekli - pucam od snage. Sploh nisem mogla zaspati, tako me je razganjalo. Tejčica, pa to ni res, koliko jagod imate pri hiši ! Pa saj potem nimaš problemov z dieto !!!!! Samo verjamem, da jih ti gledaš malo drugače, ko se tako matraš, da jih spraviš v denar. O teh kupljenih iz Španije pa ste tako že vse povedale - zunaj uj, okus pa fuj. Zoran, nikoli nisem kuhala s količinami, ki so napisane v rinini knjigi, zato nimam pojma, koliko rata iz njih. Vedno pa, ko mi kaj ostane, spravim za naslednjič, običajno zmrznem ali pa sem pojedla za večerjo. Tejčica, včeraj je bila napoved zelo neobetavna, zato res počakajmo in bomo videli, kaj nam bodo čez vikend namenili oni od zgoraj !!! Imejte se lepo, kjerkoli ste in karkoli počnete ! Saj bo kratek teden, potem pa spet vikend... marjanca45

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

4. maj 2005 9:22

dobro jutro punce moje! no vse (obe) ki sta poslai podatke za statistiko so ze vkljucene! kar se tice pa tega vikenda mij e zal sem vceraj dobila posto da imam podelitev diplome v petek, tako da ta vikend ne bvom sla v mb, ker ga bom tukaj malo za zurala. ce se boste menile za kaksen drug vikend pa sem takoj polek. lepo se imejte in lepo prezivite dan vipercat

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

4. maj 2005 9:45

jaz moram povedat, da sem že malo domišlava :))) cele dneve poslušam sam kok sm suha in kok dobr zgledam, cunje so mi vse prevelike (tudi v štacuni, kjer veeeedno probam prevelike številke - navada pač), ... ah ja. če bo šlo tko naprej bom bla čist preveč važna. sam je res super občutek - ker tako dobro kot zgledam sedaj nisem še nikoli ... punce, tale dieta je tok super, da če katera tega še ne vrjame ... pa še bo :). kok je lep dan ... ;) Zajčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti