ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

4. maj 2005 9:55

Pozdravljene! Tudi jaz sem se odločila za dieto, ki jo vse tako pridno delate. Danes imam 2.dan - torej škrobni. Diete sem se prvič lotila lani v oktobru ampak sem zdržala samo en mesec in izgubila le 5 kg, ki sem jih nato hitro pridelala nazaj, plus še kakšen kg ali dva gor. Že takrat sem si obljubila, da jo bom spomladi ponovila in zdaj je prišel pravi čas. Trenutno imam 75kg pri višini 163 cm. Večino kg sem pridobila v zadnjih 5 letih. Prej sem imela odličnih 56 kg na katere se v končni fazi tudi hočem vrniti. V tem krogu si želim priti na 60 kg. Močno močno rabim podporo, ker se bojim, da me bo na neki točki minilo in ne bom zmogla vztrajati. Nihče v moji bližji okolici te diete ne dela. tako da sem prilično "on my own". Ob dieti sem se vpisala tudi na aerobiko (2x na teden) in se odločila, da se bom v službo tudi vozila s kolesom (računam vsaj 3x na teden). Načrtujem tudi sprehode čez vikend in občasne daljše kolesarske turce (do 30km). Za kakršen koli nasvet vam bom zelo hvaležna. Lepe pozdrave in srečno vsem! in seveda mala mucica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

4. maj 2005 10:00

Jutro! Puhica, sadni sokovi so dovoljeni, vendar pazi da uživaš tiste z manj ali brez sladkorja. En kozarec sadnega soka se šteje za samostojen obrok. Zato sama raje pojem jabolko, kot da bi spila kozarec soka. GFlede sadnih jogurtov pa ne vem. Sama jih uživam na B dan, čeprav sem v dvomih zaradi visoke vrednosto OH. Je pa res, da se z njimi posladkam le redko. Zaradi prej omenjenega raje posegam po navadnem jogurtu za manj maščobe. Busy Bee tunina na B dan, sama si zelo rada pripravim tunino s paradižnikom in kislimi kumaricami. Pred uporabo pa olje, čeprav olivno raje malo odcedim. Tudi meni so količine v Rinini knjižici prevelike. Natehtam si približno 6 - 8 dag testenin. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

4. maj 2005 10:10

Jaz pa danes mlatim sadje,še dobro da sem prosta,da mi ne diši tolko hrane.Punce,danes sem se vagala(zaradi firbca)a je sploh možno da mi je pokazala vaga-2kg.Ali pa sem bila jaz še tako zaspana da sem slabo videla? Bernarda

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

4. maj 2005 10:52

Hojla vsem! Kar nekaj vas jamra, da je bil včeraj obupen dan. Tudi meni ni prizanesel. Občutek sem imela in še danes imam, da sem polna vode. Noge imam otečene kot proti koncu nosečnosti. Kaj je zdaj to? Pa še na sadju sem danes. Se mi bojo še žabe zaredile. Povrh vsega mi pa še vaga štrajka. Petkrat stopim nanjo, pa mi petkrat pokaže drugače. Ampak razlika je v 3-4 kilah, v plus seveda. Groza. Bom res morala mislit na novo. Še dobro, da se mi po oblekah pozna, da me je manj, drugače bi bila pa kriza. Marjanca45, prav vesela sem, da se ti je pri zdravniku dobro izteklo. Veš da si naša dušica, pa da vsi navijamo zate. Kje pa je kaj naša nevesta? Ji zgleda priprave na poroko vzamejo preveč časa. Kar naj uživa, saj ji privoščim. Gobica

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

4. maj 2005 10:56

Vipercat, hvala da si zabeležila podatke =) Tejčica čestitke za prestani vodni dan. Rožica hvala za nasvet. terlikar 1, hehe, je možno ja da si šla -2kg in da si prav videla. Tako da kar tako naprej =) Mala mucica mi smo vedno tukaj. Kadar gredo kile dol, kadar ostanejo na istem mestu in kadar se malo premaknejo viši. Tako, da vedno če ti bo kaj težko pridi pogledat sem in boš našla kakšno vspodbudno besedo. Tudi iz mojega konca ni nobenega bilo na dijeti, sem bila "sama", zato sem vedno ko sem hotela kaj se pregrešit, skočila na forum in prebrala kaj so kaj punce in fant napisali in bilo mi je lažje. Danes pa se je zgodil čudež in se je ati odločil, da se mi pridruži, tako da bo šlo še lažje kot do sedaj. Danes bom imela osliča za kosilo pa solato. Vidim, da vas kar nekaj olje odceja, jaz ga ne in tudi testo za pico si naredim iz navadne moke in kile mi gredo kar dol, tako da imam jaz knjigico zato, da mi da idejo, kaj naj naredim za jest, potem pa če mi kaj ni preveč všeč pri receptu, pa ga naredim malo po svoje. Lepo se imejte puhica

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

4. maj 2005 11:27

Pozdravljene vse skupaj! Se že nekaj časa nisem oglasila, čeprav vas berem vsak dan. Od zaključka dijete je že 1 mesec in nisem se zredila niti za gram, čeprav sem prvi teden po koncu morala pojesti vse prepovedane reči, beri palačinke, sirove štruklje, sendvič s salamo in sirom ... Pa ne bom zdaj vstrajne hujšarce na kriva pota spravljala, tako da bom nehala z naštevanjem. Zdaj se še vedno z zaročencem drživa sadnega zajtrka, potem pa kombinirava hrano po drugi Rinini knjižici z občasnimi grehi, seveda. Oba uspešno ohranjava težo. Je pa res, kar pravite, pravi užitek je pogledati stare slike in stara oblačila, kjer vidiš kakšen si bil prej. Jaz recimo prej sploh nisem hotela priznati da sem krepko predebela in da bi morala shujšati. Zatiskala sem si oči in se tolažila s hrano. Zdaj živim dosti bolj zdravo,s svojo postavo sem že kr zadovoljna, vsak dan jem dosti zelenjave in sadja, ogromno se gibljem in se ne nažiram s hrano. Do idealne teže imam še nekje 8 kg, vedar je nikoli v življenju nisem imela, vedno mi je manjkalo kakih 5 kg, pa sem hujšala, obupala in se zredila še za kakšni dodatni 2 ali 3 kile. 21.5. se z mojim fantom poročiva, po poroki pa bom lahko spet nadaljevala z dijeto. Moja šivilja je še obupovala nad mano, vsak teden me je bilo manj in ni mogla začet šivat obleke. Obleka bo vsak čas gotova, poroka pa tudi pred vrati. Upam, da ravno tisti vikend ne boste imele srečanja pod pohorjem, saj bi se vam rada pridružila in vas spoznala. Imejte se krasno in čim manj grehov! olina Sporočilo je spremenil(a) olina dne 04. maj 2005 11:28:34

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

4. maj 2005 11:52

Lisička, tudi pri meni se kdaj zgodi, da odvodnjavanje sploh ne deluje in se že zjutraj zbudim bolj "okrogla". Običajno se mi to zgodi, če prejšnji dan jem kaj bolj začinjenega ali slanega. Takrat očitno telo da ukaz ledvicam, da naj delajo bolj počasi, da pač potrebuje več vode. Saj bo šla voda iz tebe, brez skrbi. Jaz sem npr. danes spila že liter vode, pa še nisem šla nikamor na odtakanje. Mala mucica, kar nič ne cagaj, temveč bodi lepo z nami in ti bomo pomagale. Pa ni vrag, da ti ne bo ratalo. Samo beri, kaj vse doživljamo in boš videla, da je vsaka kdaj malo na dnu, pa potem spet posije sonce in je kar boljše. Se splača vztrajati, res. Ne bo ti žal. Vedno smo vesele, da se še katera ojunači in se odloči spremeniti svoje življenje. veš, s tem drugačnim načinom prehranjevanja se nam res spremeni marsikaj. ne samo zunanjost, ki postane zelo drugačna, tudi razmišljanje v glavi je potem zelo drugačno in to je po moje nejveč vredno. Tako, kot pravi Olina, sploh ni problem živeti potem po dieti. Olina, pa ti si superca, da še šiviljo spravljaš ob živce s kilcami. Lepo, da imaš "potegnjeno žnurco" v svoji glavi za naprej in se zavedaš, da je pametno to, kar si izgubila sedaj, ohraniti. In si se kot jaz, prepričala, da to sploh ni tako hudo.Fino, da sta za to oba, ker to marsikaj poenostavi. No, očitno je maj mesec res mesec ljubezni, saj sta dve, ki bosta spremenili stan. Tudi tebi in tvojemu muciju vse lepo. Imajta se rada in predvsem spoštujta drug drugega, oblake pa, kadar bodo že prišli, preženita s potpljenjem, tolerantnostjo in smehom. Vse lepo na novi poti !!!!!! Hvala vsem, ki se veselite z mano, da je konec rezanja po mojem teleščku !!!!! marjanca45

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

4. maj 2005 12:03

Pozdravljene, najprej opravičilo Zoranu....naziv ni bil mišljen nič slabo...tukaj na tem forumu si pač edini zvonček med trobenticami...ali nekaj takega. Drugače pa samo namig lisički, ki ji štrajka vaga...v šparovem katalogu prodajajo za malo več kot 5 tisoč eno tako stekleno...lepo, ki kaže baje na 100 g natančno. Potem te pa ne bo več spravljala tvoja stara v slabo voljo. Grem, ker je dela veliko, Sarica

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

4. maj 2005 12:35

Hvala, Sarica! Tudi jaz sem včeraj videla reklamo za to vago. Zdaj me je pa strah, da bo ta vaga pokazala še več kil, kot zdaj mislim, da jih imam. Hecam se. Res moram nabavit novo, pa čeprav mi bo pokazala, da me je stara zavajala. Bo pač statistika začetne teže drugačna. Glavno mi je, da gredo kile dol. Se mi pa danes smeje, ker se krilo kar vrti okoli mene, tako da so se sodelavci že začeli zafrkavat zaradi tega, da se ne morem odločit, kje imam razporek. Še vprašanje za Marjanco45. Ker si mojih let mi iz prve roke lahko poveš, če si imela probleme s celulitom na stegnih in kako si se ga lotila. To je pa moja nočna mora. Nama že hormoni malo nagajajo,vsaj meni. Nisem najbolj dosledna pri mazanju s kremami, vidim pa, da mi najbolj pomaga nek gel (ne vem imena; nekaj kot dr.Ay.....). Gobica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

4. maj 2005 12:50

Lisička, ne uporabljam nobene anticelulitne kreme. Telo mažem le z Nivea Q10 mlekom za telo. Prav neverjetno je, kako malo celulita imam. Moram kožo kar dobro stisniti v gubo, da se kaj vidi. Pred to dieto pa sem imela celulit celo na mečih, stegna pa so bila zelo "pomarančna". In kaj sem naredila ? Pijem zelo dosti vode, pa 2-3x tedensko zelo hitro hodim 10 km, pa vsako jutro telovadim pol ure vaj za hrbtenico ter ojačanje trebušnih in hrbtnih mišic. Kadar je dež, namesto hoje gonim sobno kolo. Sem pa ugotovila, da mi je bilo celulita dosti manj po 10 izgubljenih kg. Tiste 4 kg, ki so še šli dol, je pa izgleda sploh poglodalo moja bedrca. To je vse, kar ti lahko povem. Mislim, da izguba teže sama ni dovolj, da je pač treba migati in piti dosti vode, da gredo ti strupi iz nas. Po moje. Mogoče pa ve katera več. Sem pač samo "zdrava kmečka punca", ki se s tem nisem nikoli dosti ukvarjala, čeprav sem se sama sebi zdela ne preveč lepa s to pomarančno kožo. Ampak tako pač je. Kot praviš, tudi leta in hormoni naredijo svoje. Upam, da sem ti kaj pomagala. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti