ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

14. mar 2005 6:53

Še eno dobro jutro ! No, kokos, pa le nisem edina tako zgodnja. Tudi mene že razganja od želje po regratu. Bom šla v en opuščen vinograd, po katerem ves dan sije sonce. Tam bo po moje malo prej zunaj, kot drugje, kjer še ni pobralo vsega snega. Moj mavčni steznik bom dala dol in juhej na pašo. Potem pa vroč krompir nanj, če bo Š. Na B ga bom jedla brez krompirja, le s kuhanimi jajci. Prvič v tem času diete imam v soboto eno praznovanje. Ker imam Š, ne bo nič kaj fino.Če ne drugače, si bom naredila eno solato iz koruze pa kake druge zelenjave in nesla s sabo, da ne bo preveč skomin. Ko gledam sonce skozi okno pisarne, bi bila raje zunaj, sploh malo pozneje, ko bo bolj toplo. Pa en lep sprehod. Trebušnjake delam 150 - 200 na dan. Me zanima, če se bo moj tresoč špehec kaj stanjšal. Zdaj pa moram kaj narediti, da bom v petek dobila plačo. lep dan, rožice ! marjanca45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

14. mar 2005 7:34

Hojla! Zunaj je že zdaj tako lep sonček,sneg se topi,bo,še mal,pa bo regrat.Sam jaz si bom pa danes privoščila motovilec z mojega vrta.Juhu,to bo fešta,ha,ha! Aknirad,(A je mogoče tvoje ime obrnjeno?)če si zdržala ob tako obloženi mizi,ti tudi tale vodni dan ne bo delal problemov!Še lažje je,ko hrano čisto odmisliš.Je pač ni,sploh ne misliš nanjo. Boš vidla,da bo šlo! Glede vode sem slišala,da jo lahko piješ uro po obroku in vsaj dvajset minut pred obrokom.To pa zato,ker z vodo spereš prebavne encime.Najslabše pa je,če piješ med samim obrokom.Vendar jaz še uro po obroku ne zdržim brez vode,a vsaj pol ure se pa potrudim in zdržim. marjanca,vsaka ti čast,da s tem svojim križem toliko trebušnjakov narediš.Me je kar sram,ker se mi nič preveč ne da telovadit.Drgač se pa moj špeh ne trese,ampak bolj valovi! Vceraj sem šla na sprehod skupaj z mamo in ugotovila,da ima ona skor več kondicije kot jaz.Komaj sem jo dohajala. No,uživajte ob regratu,sadju,vodi al pa puranu in se imejte lepo! Marjetka cvetka

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

14. mar 2005 9:13

hej dečve! sem šla brat vseh zamujenih 10 strani, madona sem vesela. saj ni lepo, da se s slabim tolažim, ampak.... lih sme mislila napisat, da sem obupala. pa vidim,da nas je večina čez vikend ga lomila. mašinca, od petka do včeraj...kot zanalašč- ampak slabo pa mi blo tako. ko sem mešala, pap papcala vse skupaj- mojega je kr malo zaskrbelo moje zdravje. saj ne vem, ali mi je bilo bolj slabo ali me je bolj vest matrala. okej, sonček obljublja tople temperature. pa pred nami je velika noč- nekako sem odločena, da pač so ti prvi 3 meseci leta 2005 uvajanje v dieto in navajanje na drugačne prehranjevalne navade. po veliki noči, 1.4 (hm petek slab začetek... bi raje v ponedeljek 4.4. pa začne čisto zares vseh 90 dni) a je še kakšna ki začne takrat? seveda pa zdaj kr vztrajno z vami po dnevih naprej. saj me je sram...moj karakter. ampak s soncem bo boljše. več bomo zunaj....pa bo.hm,. vipercat-očitno sva te obe zapustile. jaz si v soboto že ne upam imet vodnega dneva. zraven tega grem v nedeljo na izlet na dunaj...huh, bom pa v mislih s tabo. lep dan, od nekarakterne pokorjene mene aja, ena piše o nohtih. ja, meni s etudi stztašno cepijo, da bi se lomli niti ne gre, kr so premehki. po moje premalo beljakovin. tabina

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

14. mar 2005 9:44

Pozdravljene vse :o), Punce, nikar ne obupujte. Tudi sama sem se pravzprav "uvajala" v tole dieto in sicer kar tri mesece. Od 13.9. lani do decembra sem se skušala spraviti v red in nikakor mi ni uspelo. Grešila sem na službenih kosilih, na dopustu, na večerjah, proslavah rojstnih dni in podobno. Pa sem se spet spravila v red in se držala predpisov diete in spet grešila. Sekirala sem se in zgubila vse samospoštovanje in samozaupanje. Vam povem, da mi res ni bilo lahko. Občudovala sem vse tiste, ki so bile močne in so uspešno hujšale. Čisto potiho sem jim tudi malo zavidala, vendar je meni bolj slabo uspevalo. Potem sem spet začela januarja in pregrešila sem se le dvakrat (tisti pravi greh), drugače pa sem v okvirih 3MD in kar lepo sem se "obtesala". Kar bi vam rada povedala je to, da okoli vas ni vse idealno. Vse se spopadamo s skušnjavami, s pregrehami in slabo vestjo. Ampak bo šlo, boste videle da bo. Zdajle prihaja pomlad in vse bo veliko lažje. Dnevi bodo daljši in več možnosti bo za gibanje na svežem zraku. Najprej se bomo prečistile z regratom (pa še en kup pripogibanja bo, da ga bomo nabrale), potem bo na vrtu pognala prva solata, delo na vrtu, dolgi sprehodi, kolo, rolerji ... Zagotovo je spomladi veliko lažje. Verjtno veste, da se je celo zimo telo "branilo pred izgubo". Na pomlad bodo pa kile kar same "dol letele". Kljub temu, da sem "pridna" že skoraj tri mesece, pa velike upe polagam prav na tele pomladne mesece. Kot sem že napisala, cele popoldneve bom lahko zunaj, delo ali pa rekreacija in ni hudir, da ne bi izgubila še kakšne kile, predvsem pa utrdila mlahave dele telesa. Ne se sekirat "sotrpinke", skupaj nam bo uspevalo še naprej. Še dobro, da se dobivamo tukaj in si lahko malo pomagamo in pojamramo, če je treba. Zato ne obupat, kar korajžno naprej (sploh danes ko je na vrsti meso!!) Ne se dat!!! Pa lep dan vam privoščim Marina5

Drobtinica  

član od: 17.2.2005

sporočila: 19

14. mar 2005 9:52

Dober dan!!! Kako so grozni tej vikendi, ne??? Problem je samo v naši glavi. Zakaj med tednom zdržimo in med vikendom nam je vse težje??? Jaz sem imela včeraj sadni dan in sem se popoldne, po doolgem sprehodu ob morju pregrešila..pojedla sem malenkost preveč suhih banan in se tolažila s tem, da sej imam sadni dan. Ampak nekaj mi je manjkalo in... Danes pa imam prvi vodni dan. Sama sebe se preprečujem, da ni tako hudo in da bom zdržala. Upam, da bom zdržala samo z vodo, ker bo to pomenilo velik uspeh zame, ker ponavadi nisem dovolj vztrajna. Lep pozdravček vsem... Drobtinica

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

14. mar 2005 10:15

dobro jutri punce no jaz sem se v soboto tako razvajala. sem bla v toplicah, torej cel dan (od 10 do 21h) bazencek in savne. uzivancija. ja v nedeljo na sadni dan, pa sem se tudi jaz prekrsla sicer ne toliko kolicinsko ampak toliko vec, ker sem mesala kar vse po vrsti. malo prsutka, en kifelcek, malo arasidov in to je to danes toliko bol strogo :) ah sploh se zarad itega ne bom sekirala toliko. najlepse m je, ko mi kar vsi po vrsti pravijo da se mi pozna kolikosem shujsala. (pa je slo dol sele 5 kil) se ene tok pa sem na cilju :) no tako tabina in brittney glede vodnega dneva se ne sekirajta. sigurno se bo nasla se kaksna, ki bo cez ta pekel sla z menoj. tabina samo za informacijo. vodni dan pride na petek in ne na soboto! punce vidve samo pridno nazaj na dobra stara pota nase prelepe dijete. joj kok sem jest danes dobre volje :) lep pozdrav vipercat

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

14. mar 2005 10:21

Marina5, kot običajno si spet ta prava.Pa res, kako znaš človeka postaviti pokonci. Imam še 3 tedne do konca, pa sem že malo naveličana. Saj niti ne pomislim, na to, da bi nehala, le komaj čakam, da bo konec. To zaporedje dnevov me muči. Pride čas, ko bi npr. dva dni jedla B ali pa tri dni OH. Prepričana sem, da bom po koncu diete 90% ločevala živila, samo tega zaporedja pa se niti slučajno ne bom šla več. In ker so med "normalnimi" dnevi tudi raznorazna praznovanja in ne vem še vse, je človek omejen na vse strani in potem išče neke kompromise, pri katerih pa rado kaj spodleti. Res pa je, da je ta zima letos res tako vztrajna, da je imamo po moje že vsi dovolj. Drobtinica, saj je zoprno, ampak se splača potruditi. Sama sebi boš neizmerno všeč in ponosna boš nase, ko bo ta dan mimo. Zamoti se na kakršenkoli način. Jaz imam za sabo 2 vodna dneva, pa ne verjamem, da bom še tretjega.Ampak danes ti sonce daje energijo, da ti bo lažje. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

14. mar 2005 10:36

Živjo! Nič se ne sekirajte za vse te pregrehe, kar lepo naprej po dnevih pojdite in DA NE SLIŠIM VEČ, DA BO KATERA ODNEHALA. Se ne splača. Sploh pa predvsem zaradi psihe, se ne splača, ker padeš v nekakšen začarani krog. Prenehaš z dieto zaradi ene pregrehe, no potem pa res lahko še kaj več pojem..., če sem že to, bom še to..., v ponedeljek pa spet na dieto! Potem pa moralni maček, pa ugotavljanje ali mi je res bilo treba..., pa padec samozavesti in spoštovanja.... PUNCE SE NE SPLAČA ODNEHAT, KER NAM/VAM KAR DOBRO GRE. VAŽNO JE, DA SKRENEMO NAZAJ NA PRAVO POT IN Z ŠE VEČ TRME IN ODLOČENOSTI GREMO NAPREJ. Kot ste opazile sem napisala nam/vam to pa zato, ker sem med grešnicami, pa ne po svoji volji. Vse to zaradi zdravil. ki jih jemljem ( ene na 8 ur, druge na 6 ur) pa ne na prazen želodec kot je rekel zdravnik. No, in zato se mi zdi samo jem. Pa mi je odleglo, ko sem priznala. Predvsem zaradi zgoraj opisanih težav sem se odločila, da sama naredim točno to, kar sem vam svetovala, da ne smete ( ima katera drugačen predlog). Prenehala bom in pomladi, kot pravite ostale, ponovno začela. Upam, da bo do takrat bolje in da bom lahko izvedla vse tri meseca tako kot si želim. Dodala pa bi še nekaj. Glede nohtov in las..., je ena nekaj omenila. Tudi jaz imam zelo salabe, krhke nohte in lase. Tudi imunski sistem mi je zelo oslabel, kar pa zaradi toliko zaužitega sadja in zelenjave kar ne morem verjet. Zdravnik mi je predpisal b-compleks in Ca, ter še nekaj drugega, da bo baje malo normaliziralo situacijo. Zato vam polagam na srce, ne vstrajajte dlje kot tri mesece. In uživaljte dodatke k prehrani (čeprav sem jih tudi jaz, kot zgleda ne dovolj) in privoščite si na B dan, ker beljakovin zaužijemo res premalo. Se opravičujem za obsežno sporočilo! Želim vam veliko uspehov, kmalu bomo spet skupaj !!! Do takrat pa je jasno, da vas bom spremljala kolikor bo mogoče, ker brez tega foruma ne morem več živet! Lp, Rožica. NOvim zmagam in pomladi naproti! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

14. mar 2005 11:01

aja, tole sem pozabla povedat, pa me rožica spomnila: pa presneto rožica, ne ga srat zdaj no!!! saj jaz sem tud vsaj 1/3 dni grešila, pa ne tako s količinami kot s preskakovanjem - včasih pač kak OH več. pa pol kak sadni več-- pa po tem pregrešnem vikendu, raze tone slabe vesti, pa slabega počutja danes imam isto kil kot v petek. ISTO! zraven tega vsake tolko kdo reče- pa ti se boš posušila kakšna si. ampak jaz sevidim v ogledalu veliko bolj maščobno kot me drugi v cunjah. in ker bo cunje slej kot prej treba odvrečt.... gremo veselo naprej. kot vse ugotavljamo, ne gre toliko za hujšanje kot način prehranjevanja. splet okoliščin ne dovoljuje vedno tega zaporedja, pa je najmanj škode, če enostavno kak dan zamenjamo ustaljeno zaporedje. tudi jaz sem tu še naprej. zasvojenka s 3MD. ampak kot sem rekla aprila pa brez kiksov, menjav, pa max gibanja. vsekakor me zelo motivira, ker je na forumu še nekaj punc z enakim zaporedjem, pa jih vedno dohitevam. enostavno mi ponos ne da da neham. danes torej špinača in kuhana govedina. njam! se uskladimo aprila, okej rožica???? zunaj sije sonce. in toplo je. še 4 ure pa gremo ven. na luft. grem gledat če je kak zametek regrata! lp, tabina

maza  

član od: 27.1.2005

sporočila: 35

14. mar 2005 11:11

En lep dober dan vsem skupaj!!! Vikend je za nami,za ene bolj za druge manj uspešen kot berem.Vsekakor pa NE OBUPAT!!!Če se pregrešimo in se naprej držimo začrtane poti pa tudi če ne stoprocentno kg vsaj mirujejo če že ne grejo v-,kakor hitro pa se spustimo z vajeti tehtnica kar ponori,potem pa nas muči občutek krivde ,ki si ga želimo pregnati z hrano in tako smo spet v začaranem krogu. Punce dršte se!!! Drobtinica, držim pesti zate in sem prepričana da ti bo uspelo.Sama sem na dieti šele 13 dan,imam pa kar precej izkušenj z postom in vem da zna imet vsak kozarec vode drugačen okus,samo povej si kako je voda danes dobra za tvoje telo,ker odnaša iz tebe vse slabo, toksine ki so se nakopičili v teh hujšajočih dnen,jutri pa boš imela ogromno energije in samozavesti. Za mano je kar uspešen vikend.Cel petek in soboto sem pripravljala rojstnodnevno praznovanje,pekla in cvrla vse mogoče dobrote, mmm je dišalo po celi hiši,sama pa sem imela občutek kot da sem vse to tudi jedla.Zvečer sem probala samo kakšno tortico sem spekla in tri majhne piškotke(OH dan).Je pa zelo teško kuhat toliko in za druge ker ne smeš poskušati. Zato sem letala z žlico za domačimi in jih porabila za degustatorje.Zgleda da amo bili uspešni ,vsi so se mastili in hvalili, tudi ostalo ni nič preveč.Do 10 .4.me čakalo še3 taka praznovanja,upam da tudi spešna. Marjanca 45 je kljub resnim težavam z zdravjem zelo športna, res pridna ,pa tudi druge berem da se ukvarjate z raznimi aktivnostmi.Pridne ni kaj,kje pa se dobijo te pilates vaje?Ne vem kako jih sneti z neta,tudi sama se moram vzet malo v roke kar se tega tiče. Evo, cel roman.Gotovo vam že presedam z mojim govoričenjem, pa me vseeno zanima ali bi lahko na OH dan jedla mislije z mlekom za večirjo?Tako jih pogrešam!!! Lep ponadeljkov danvsem skupaj in bodite pridne-ni! maza

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti