ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

13. mar 2005 17:28

Marjanca45 - trenutno je le v pečicah "toplo", - to sem mislila s tem...da ga daš peči Maychi, ko imas čas vmes, si privošči kaj na žaru (ziher imajo v akademiji kaj), ali pa kak mega zelenjavni priboljšek. Zvečer pa hitro domov, da ujameš še hitro večerjico pred osmo. lep dan, Darchy

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

13. mar 2005 17:30

Maychi, pravkar sem se spomnila - a še je "želva" tam zraven fxa? Včasih so imeli tam super srbske jedi... gotovo bi tam kaj našla. Darchy

Maajaa  

član od: 10.6.2004

sporočila: 18

13. mar 2005 17:37

Hojla punce!!! Joj, kakšen lep sonček. Katrin sočustvujem s tabo glede tega, da moški tok hitro obupajo. Moj oči tut hujša po tej dieti, ampak tut tri dni ne zdrži, da se ne bi prekršil :( Moj dragi pa sploh ne razmišlja o tem, da bi z njo začel, čeprav ima več kg kot tvoj, pa manjši je tut. Vem, da sm rekla, da se ne bom kršila (mater sm bla pametna ane), pa me je za vikend spet zvilo. Vedno me za vikend. Ker greva z mojim v ta velik merkator, in pol je on še sveže spečeno belo štruco kupil in nama je celo vožnjo do njega dišala v avtu. In potem, ko sm odprla še njegov hladilnik in je zadišalo po suhi salami, mnjaaaami. Sem pojedla en majhen kos kruha s suho salamo, zraven mi je blo pa tako hudo, da sm kr solze točila od razočaranja, ampak vseen se nisem mogla upret. :( Sprobala sem sadno solato (prej sem jedla le posamezno sadje)-narezala koščke ananasa, sladke pomaranče in banano, mnjami je pasalo, zdej se prav veselim naslednjega sadnega dne!!! Imam pa še nekaj vprašanj- kam sodijo arašidi (ne slani, tisti, ki jih je treba še olupit)??? Ker sem jih včeraj zvečer (B dan) malo pozobala, pa upam, da mi to ni preveč škodovalo (stehtat se ne morem-ta vikend sem pri lubiju in nima zaneslijve tehtnice). Mi katera lahko pove kako je z vodo-res vsaj dve uri pred in po obroku? Ker to zdaj prvič slišim. Kako pa na vodni dan??? Upam, da mi bo katera znala odgovorit na vprašanja-res hvala. Lepo se imejte, pa se še slišimo (beremo) :) Papa, Maja.

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

13. mar 2005 17:55

Maajaa (moja soimenjakinja Arašidi spadajo v Š dan. Glede vode, sem pa tudi jaz prvič slišala, da se po obroku lahko pije po 2 urah.! Ravno zato sprašujem, od kod ti podatki našim hujšaricam. Na vodni dan pa lahko piješ vode, čaja in črne kave, kolikor ti srce poželi in seveda ni nič časovno omejeno. Moj predlog je, da se diete (ne glede na to ali je vikend ali ne) držiš, tako kot je treba, drugače boš razočarana. Sicer te bodo pa tudi bel kruh in salame čakale, če ne prej pa po dieti. Po moje ni smiselno, da se med tednom držiš, potem pa ne več...imaš občutek, da si na dieti, na koncu pa rezultati ne bodo tisto, kar si pričakovala, da bodo...Torej bodi trmasta, vztrajna, in še kaj!!!! Saj nisi edina, ki se mora čemu odpovedati, boš pa po dieti "nadoknadila" Darchy, hvala za predlog, bom verjetno res šla na kaj takega ali pa na puranji zrezek, čeprav že vidim, da bo pripravljeno na toliko maščobe, da bom spravila za cel mesec notri...pa da ne govorim o tem, da 1000% ne bo na oljčnem olju pripravljeno...ah, pa kaj, se bom pač enkrat (malo) pregrešila. ej ti povem po pravici, da nimam pojma o želvi, ker nisem že tako dolgo jedla v Mb-ju (več kot eno leto). Bom malo "prečekirala" kaj se splača. Še enkrat hvala za idejo. Punce, da vam še nekja povem....na naslednji Š dan, torej v torek, bom imela na jedilniku regrat s krompirjem!!!! Imam super strica, ki ga je nabral polno vrečko, tako da že komaj čakam torek. Lp, maychi

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

13. mar 2005 21:10

Hojla!!! Sem sklenila, da ne grem več na Gorenjsko!?! Se je nemogoče upret hrani. Ponovno sem popustila. In to včeraj IN danes! Sem pa karakter kaj? Za kazen imam sedaj dva sadna dneva. Upam da mi uspe. Kaj bo pa v torek vaga pokazala, pa raje ne pomislim. Bo že bolje, samo da ne bo prehitro diete konec. Naj mi prosim nekdo razloži, kako je s tem pitjem vode. Meni se zdi malo noro, da dve uri po obroku ne bi pila. Jaz počakam kakšne pol ure, potem pa grem do dna. Mi dela problem že to, da ne smem piti med obrokom. Sem bila prej navajena ful pit vmes, tudi pol litra vode. Že prej sem namreč pila samo vodo, ker me edino ta odžeja. Sok sem pila mogoče 1x na mesec. Še malo pa bo snegec izginil. Razlika med včeraj in danes je bila zaradi sonca na Gorenjskem zelo očitna. Je danes teklo od streh, kot da bi deževalo! In kakšne temperature nas čakajo v tem tednu!! To je življenje. Bodite pridnii in poročam jutri o uspehu prvega kazenskega sadnega dne. tejčica

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

13. mar 2005 21:25

ma izgleda da smo vse ali pa večina nekam popustile z disciplino. Pozimi pridne, bolj, ko pa se bliža poletje, bolj grešimo. Sam pri temu špehecu nobena spoved pa očenaš ne bo pomagal. Kot da bi po vsaki izgubljeni kili ali cm zaspale na lovorikah - poudarjam - nekatere, in jaz sem med njimi. ZAčetni uspeh me je uspaval, kot takrat prvič in ponavljam iste napake, malo tu malo tam in to je to.Kile stojijo, namesto, da bi šle dol. Tako pa imam v glavi še vedno, da hujšam, zraven pa jem. SAj ne mešam Š, OH in B skupaj, samo ne uspe se mi držati tistih ur presledka vmes in jesti popoldne le dva obroka. Glede jutranjega sadja sploh ni problem, včasih še komaj spravim dol tista dva kosa, in ko je kosilo, sem čisto srečna, ampak ker jem opoldne, je takoooooo dolgo do 6 ure in večerje, kaj šele do jutra. Ampak, ko bi bila vsaj lačna, ne, spet mi jejo oči. In točno poznam vsak detajl pravil diete, pa nimam več volje za reči - NE!!! In to zato, ker vse skupaj stoji. Premikalo se je le prve deset dni, in ker imam za dol dat le 7 kg, je zgleda tiste 3 kg šlo takoj, za teh 5 bo pa treba orng garat, a teh 5 je pri meni, ki sem palček, kot pri višjih 15. Zategle so!!! Zdaj sem na 24 dnevu, a bi morala danes imeti sadni dan, pa sem se, kot sem že napisala, pregrešila, zato je ta dan jutri in bo vodni dan namesto v petek, v soboto. Vipercat, sori, boš morala sama skozi njega. brittney

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

13. mar 2005 21:32

Pozdravljene in pozdravljeni vsi hujsajoci, Za nami je vikend in jutri je spet zacetek novega tedna. Pravijo, da je vsak zacetek tezak, ampak mi smo ponedeljkov ze vajeni, ni tako?! Vcasih sem vsak ponedeljek zacela dieto :o)) Jutri pa ne bo tako, hvalabogu. Jutri je B dan in spet bo na sporedu puran. Najhitreje ga pripravim, kar na zaru ga specem in zraven skledo solate. Jutri bom verjetno kumaricno solato naredila, ker se mi jo zelo lusta. Po pravici naj vam povem, nisem utegnila prebrati kar ste napisale. Cel vikend sem bila polno zaposlena. Smucala sem oba dneva in malo imam opecen nos, zvecer pa sem hitela kuhat, likat, pospravljat in delati ostale popolnoma odvecne stvari. Sem razmisljala, da bi najela gospodinjsko pomocnico. Kljub temu, da je ideja res dobra, nekako ni uresnicljiva :o) Se kratko porocilo: petek OK, sobota OK, danes je bil sadni dan in zvecer sem si privoscila celo vrecko suhih sliv in povrhu se dva kolobarja ananasa. Saj vem, da je bilo prevec, ampak sem bila sestradana. Jutri bom prebrala kar ste napisale, zdajle pa grem pod tus in v posteljo, ker sem cisto unicena. Pridne oz. pridni bodite in se beremo jutri Lahko noc Marina5

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

13. mar 2005 22:22

Tale nedelja in sadni dan nista najboljša kombinacija. Sem zdržala amoak težko - mi je usekal na psiho majčken. Z mojim sva šla na sprehod in sem valjda nazaj prišla čisto sestradana... On je iz sočutja jedel enako kot jaz, tako sva zmazala dva čaja - jaz, dve kavi - on, oba skupaj kg rdečih pomaranč in vsak eno skledico kompota. Po vsem tem se počutim kot bi imela vodni dan, ne pa sadni... Brittney se strinjam s tabo glede melone. tako sem se je veselila, je pa imela okus po kolerabi - trda in neužitna... So vseeno boljša uvela jabolka, ker so vsaj sladka... Maychi veš regrata sem ti pa kar malo fouš!! Pri nas je še skoraj vse pod snegom in ni sledu o kakšnih skomin vzbujajočih rastlinicah... Joj jutri pa B dan, komaj čakam!!! Pozdravček, ivonja

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

13. mar 2005 23:01

Hallo! Komaj mi je uspelo prebrati vse do konca, kar ste napisale v teh dneh. Naj vam razložim še mojo današnjo izkušnjo. Bili smo na obisku, miza se je majala pod dobrotami, od nje je pregrešno omamno dišalo(pečenka, prekajeno, hren,sveži kruh...). Domače vino me je kar vabilo da se z njim odžejam. In kaj sem pojedla jaz? Glede na to, da imam OH dan - kos belega kruha z marmelado, zraven pa sem pila radensko. Fešta pa taka!!! Se pa psihično pripravljam na naslednja dva dni: ponedeljek SADJE, torek VOOOODAAAA! Moj prvi vodni dan. Saj bom zdržala ne? SEVEDA BOM. Uf, tolažba pa taka. Me je pa res malo strah,kajti po naravi ravno nisem karakter. Bom poročala. Jutri zjutraj stopim na tehtnico, potem pa spet v sredo. Bomo videli, če bo kakšen rezultat, kajti sedaj sem 10 dni spravljala dol 0,5 kg. GARANJE. aknirad

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

14. mar 2005 6:36

Dobro jutro! Glede vode, ne: pijete jo lahko že ali šele (kakor za koga) POL URE po obroku in ne šele dve uri. To bi bila katastrofa! Js bi tud regrat!!!!!!! Sej glede na to da v četrtek že obljubljajo 20 stopinj, ga bomo verjetno tud pr ns kmal nabiral in jedli! KOOOOOMAAAAJ ČAKAM!!!! kokos

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti