ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

11. mar 2005 19:23

Kat, super, sem vesela zate, da si našla sanjsko obleko še bolj pa, da tvoj ati ni več v bolnici. To bo veselo na poroki! Jupiii!!!! Katrin315, na B dan lahko pri kosilu poješ kos kruha. Brittney, body pump je vadba, pri kateri se dela z utežmi. V bistvu je zelo podobno vadbi v fitnesu, le da je vadba vpletena v koreografijo ob glasbi. Zelo priporočam. Od vseh vrst aerobike je to še najbolj osredotočeno na "pumpanje" mišic. Pojdi enkrat pogledat, pa boš videla naslednji dan, kje vse imaš mišice - človek si sploh ne bi mislil! Marjetka Cvetka, kruh je škrob. Za masažo sem pa pri liubijo itak permanentno naročena ;-) Darchy

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

11. mar 2005 20:59

HELOW Tudi jaz sem komaj uspela vse prebrati saj ste ful hitre tako da vsem čestitam za kakršen koli uspeh. Jutri imam OH dan pa me zanima če je katera na ta dan iz rinine knj. uporabila recept ČAPATIJI. Zanima me kako jih speči tam piše da narediš 6 enakih kroglic ,jih razvaljaš v krog in v vroči ponvi spečeš na obeh staneh. Ali to pečeš brez maščobe in v kakšni posodi da se mi ne bo vse prijelo in zažgalo. V nedeljo bo komaj moj 8 dan in nevem ali naj stopim na tehnico ali ne na koliko časa pa se ve tehtate. kristina

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

11. mar 2005 21:27

Jaz sem delala čapatije,in sem jih pekla v teflonski ponvi,brez maščobe seveda,so pa bolj dobri,če jih potem premažes s kečapom in zviješ kot palačinko.Zvaljajih jih tako na tanko,da pol zgleda kot palačinke. Marjetka cvetka

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

11. mar 2005 22:04

Živio vsem ! Z mojim sprehodom ni bilo nič, saj pri nas piha kot noro, nimam pa kamnov, da bi si jih dala v žep- Danes sem imela Š dan in sem si naredila skledo endivije z vročim krompirjem v njej. Superca je bilo. Pa za večerjo malo manj. Jutri pa za OH ajdovo kašo z gobami in solato ( brez krompirja). Za sladico pa še razmišljam. Pa sem se spomnila na sadne dneve in na to, da ne vem, kako je tam s pitjem vode - je tudi na ta dan dovoljeno piti vodo šele 2 uri po tistem , ko smo pojedli sadje ? marjanca marjanca45

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

11. mar 2005 22:11

Darchy: imam komentar za razvrstitev zivil na 2. strani te teme. Zdi se mi, da puding ne spada pod skrobni dan, ker v njem prevladuje mleko. Ce bi ga skuhali samo na vodi, potem bi prevladoval skrob, ampak... meni taksen puding ni dober, razen (mogoce) ce je kuhan na soku ali vodi od kompota. To je po ene receptu za sladico od sestre Vandeline. Drugace pa se mi zdi, da si lepo razvrstila zivila. Od novega leta so se mi kilogrami pocasi nabrali (+7), a mi jih se ni uspelo ukrotiti. Ne vem, ali naj se vrzem na en mesec diete. Po mojem me imajo vsi okoliski ljudje ze dovolj: Ze spet hujsas! Dvakrat sem ponovila dieto in to zelo uspesno, ker pa se ne drzim striktno sadnih dopoldnevov (veliko boljse je jesti sadje, kot ne jesti nic - preverjeno vecji ucinek) in ker imam se vedno prevec rada sladkarije, se je nabralo. Ah... kaj naj naredim? Sy

marjanca45  

11. mar 2005 22:11

Ja, pa še to sem pozabila vprašati: pred dieto sem za malico v službi velikokrat jedla muslije brez dodanega sladkorja, sestavljeni so pa iz pšeničnih in ovsenih kosmičev, rozin, suhih banan, koščkov datelnov, sončničnih semen, praženih lešnikov..... Piše na vrečki, da 100 g sestavlja 9,1 g B, 62,5 g OH ... Ali to pomeni, da jih lahko jem na OH dan, če jih zmešam z vodo ( prej sem jih jedla s pomarančnim sokom ). marjanca marjanca45

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

11. mar 2005 22:13

Marjanca, na sadni dan lahko pijes ze po eni uri po obroku, ker se sadje zelo hitro prebavlja. Mislim, da te muslije lahko jes na OH dan. Jaz sem jih svojcas jedla tako, da sem jih prelila z bolj lahko kavo Pozdravcek Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 11. mar 2005 22:16:42

marjanca45  

11. mar 2005 22:21

Vidiš, Sy, ravno tega se bojim po končani dieti. Sedaj sem skoraj prepričana, da se bom držala tega, da bom dopoldan jedla sadje, pa da bom ločevala hrano. Vendar, ne vem, kaj bom v moji glavi po koncu diete. Sedaj imam jedilnik za mesec dni nalepljen v kuhinji, potem pa ne vem. Mislim pa, da če človeku ne klikne v glavi, da trdno ve, kaj hoče, potem je hudo. Saj ne, da človek res ne bi nikoli več grešil, vendar po moje potruditi se, da je tega čim manj. Glede na izkušnje, ki jih že imaš z dieto ( ravnokar te berem še v letu 2004), boš znala kuhati in jesti tako, da ne boš preveč opažena. Tako zelo ti želim, da bi zmogla še en korak. Saj točno veš, kaj delaš narobe, samo malo je treba. Daj, naredi to zase, da se boš bolje počutila. Mogoče bo zdaj lažje, ko bo končno konec zime, ko bomo več zunaj in imeli več dela ter manj časa misliti na hrano. Na tvojem mestu bi za kakšen mesec šla na dieto, da se telo in tvoja glava spet malo navadita. marjanca marjanca45

marjanca45  

11. mar 2005 22:22

Joj, Sy kako si mi polepšala dan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! naslednji OH dan jih bom jedla in zraven vridskala. tako zelo jih že pogrešam. hvala ti ! marjanca45

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

11. mar 2005 22:46

Zdaj pa pride eno najbolj butasto vprašanje kar ste jih slišale: A pri ričetu lahko jem ješprenj in fižol, ali je bolje da se fižolu izognem. Kruh pa itak na Š dan ni najbolj priporočljiv, ne? Kolikor vem, bi naj bil ričet na jedilniku na Š dan, ješprenj pa spada pod OH živila. Ali sem kaj zabluzila? aknirad Sporočilo je spremenil(a) aknirad dne 11. mar 2005 23:11:58

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti