ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

10. apr 2005 22:39

Ne vem, kaj je v zraku. Očitno je, da je bila ta vikend kriza in nas je večina "grešila". Pri nas smo imeli rojstni dan in sem si rekla, da ne bom komplicirala. Včeraj bi morala imet sadni dan, pa sem si mislila: Ok, bom pač jedla ocvrt sir in veliko skledo solate. Šli smo v gostilno in veste kaj? Nimajo ocvrtega sira!!! Potem pa ful glupo izpadeš .... kaj bi zdej jedla? Am.... Pomagam jest pico svojemu sinu? Piiiismo! Potem sem pa jedla pico in valda je na njej vse mogoče in blablabla... Kva naj zdej??? Grrrrrrrrrrrrrr!!! Jezna! In potem sem čist ven padla in še danes nisem hotela vedet kater dan imam. Za kosilo je bil škrob, za večerjo pa oh. Rožica, nočem, da bi zgrešila dneve, ki jih imava skupaj, zato grem jutri na škrob in potem lepo naprej. Srčno upam, da ta prelepi vikend ne bo preveč uplival. Želim nam vsem veliko discipline in čim manj skomin Sy

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

11. apr 2005 7:11

Pozdravljene, rožice ! Po dolgem času spet malo glasu od mene. Izpit sem uspešno prestala, vendar je bil to zame kar hud napor, saj sem konec koncev stara skoraj 46 let, pa še spominom imam težave po vsem ,kar mi je moja hrbtenica pripravila. Očitno vse te protibolečinske terapije le niso tako nedolžne. No, ampak važno je, da je mimo in upam, da za nekaj časa konec. Končno imam spet nekaj časa zase, kar mi je zadnjih 14 dni tako manjkalo. Berem vas in vidim, da je enim kar hudo, ko grešite. Izkušenj v odpravljanju teh kg nimam, saj nisem kaj dosti grešila, vendar sem prepričana, da bodo skopneli. Zase vem, da sedaj, ko sem 2. teden po koncu diete, sploh ni problem kombiniranje hrane in sem prepričana, da bo tudi v bodoče tako. Krasno je, da ni potrebno ves dan jesti B ali Š. Jem pa manjkrat sladkarije kot prej. Enostavno jem raje kaj drugega. Držim pesti tistim, za katere je danes dan D. Punce, vse ste se psihofizično pripravljale, pa vmes vas je kar nekaj takih, ki imate že en krog za sabo, tako, da po moje sploh ne bo problemov. Držim pesti, da vam čas čim hitreje mineva. Dan na dan, pa kilogramčki dol...... Smo al nismo ? Seveda smo, ta prave mačke !!!!! Ja, moram vam povedati, da sem v petek zvečer praznovala uspešno opravljeni izpit in sem prvič v tem letu popila 2 dcl vina ( sladek refošk-za znoret dober, čeprav sladkih vin ne maram, ampak ta pa je .....) in čakala, kdaj se me bo "prijelo". Se spomnim, kako je ena pisala, kako hitro je bila "maligansko omamljena", pri meni pa ni bilo tako hudo. Malo sem čutila mehke okončine, pa ni bilo panike. Mogoče, ker sem zraven pridno jedla sir in olive. Pa očitno količina ni bila dovolj velika. Je pa bilo odlično. Torej, držite se, drage moje ! marjanca45

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

11. apr 2005 7:47

pozdravljeni! Tudi jaz sem še tu po prestanem vikendu. Spet sem grešila. Seveda pri hrani. Ne kje drugje, da ne bo kdo kaj napak mislil. Sem že kar obupana. Dopoldan in pri kosilu se še držim reda, potem pa me zvečer stalno nekaj premami. Kaj naj naredim. Lani, v prvi rundi sem bila tako disciplinirana, sedaj pa se nekako ne morem spravit na pravo pot. Pa kaj vem, kako naj se zadržim. Ima kdo kak dober nasvet. Čestitam vsem, ki ste uspešno opravile lunin vodni dan, in pa vsem, ki ste se nam na novo pridružile. bajči!

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

11. apr 2005 8:00

Hojla! Tudi jaz sem se odločila, da danes ponovno štartam. Prvi krog sem po dveh bolj ali manj uspešno prestanih mesecih prekinila pred desetimi dnevi. Prekinila sem zaradi premnogih praznovanj, kjer nisem imela dovolj karakterja, pa še sestra ima rok in ko rodi, se res ne nameravam paziti pri hrani in pijači. Sicer še vedno nisem teta in me torej glavna fešta še čaka, ampak volja je tu in jo moram izkoristiti. Bom pač imela kmalu en zelo grešen dan (upravičeno). Bolje to, kot pa tvegati, če bom tudi takrat imela voljo za štart. Je treba izkoristiti trenutek moči. Torej bo tudi v tabeli potrebno popraviti moje podatke. Začetek je 11.4., začetna teža pa 84kg. Željena teža ostaja (za sedaj) 70kg. Gremo proti cilju! Zaenkrat sem že zmazala 2 hruški, prav gotovo pa bom danes pojedla še sadno malico pred kosilom. Kaj bo za kosilo, pa se mi še sanja ne. Sicer pa je pri nas burja za znoret. Se mi je trgalo že cel vikend ob takem vremenu. Meni in mojim! Vsi smo že siti drug drugega ker ne moremo na zrak. Hvala bogu da je ponedeljek in zato služba in vrtec. Torej, uspešen štart vsem ki danes začenjamo. tejčica Sporočilo je spremenil(a) tejčica dne 11. apr 2005 08:04:30

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

11. apr 2005 8:11

Marjanca45, lepo je brati, da ti uspeva ločevanje tudi po končani dieti. To je zelo vspodbudno za nas, ki nas to še čaka. Tisti vinček si si pa zelo zaslužla. Pa upam da ti bo tvoja hrbtenica sedaj dala mir, saj si s to dieto naredila nekaj enkratnega za tvoje zdravstvene težave. Ko bi jaz to moji materi lahko dopovedala!!! tejčica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

11. apr 2005 8:34

Tejčica, se mi res zdi, da ko sem prišla pod 70 kg, so se bolečine zmanjšale. Saj ne, da bi bila popolnoma brez njih, ampak jih je manj in ne mučijo me vsak dan. Glede na to, da se res ni spremenilo drugega v mojem življenju kot teža, si to pač razlagam z izgubo kilogramov. No, nekaj verjetno pomaga tudi mavec, ki me omejuje v gibanju, ampak vseeno mi je hrbtenica hvaležna. Se pa splača vztrajat z dieto, res, ker je potem dosti, dosti lažje. Vsaj meni. In sploh me ne mika, da bi grešila. Jem lahko vse, kar želim, le ob svojem času. In če me npr. zvija od želje po sladkarijah, si pač privoščim OH dan in potem zvečer sladkanje. Dajte punce, držim pesti !!!!! marjanca45

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

11. apr 2005 8:42

HOJLA PUNCE!!! DAN D. pripravljena al ne... lih zato sem tolk nakladala in odštevala, da ne bi zdaj, ko smo se zadeve grupno lotile bila prav jaz špil ferderber. upam, da mi bo ravno to dvigovalo voljo, da ne obupam, ker me bo sram, ko pa boste vse tak pridne :) torej- začnemo?! se pridružimo??ko berem vse te uspešne podvige, pa seveda male padce ki spadajo zraven,. vem kam se odpravljam. punce, ... saj prav da je slaba vest. če je ni, potem si misliš, eh, kdo pa mi je rekel da morAM HUJŠAT, PA se spet vrneš na stara pota. vprašajte mene, s tem imam največ izkušenj... seveda da vmesno obdobje po praznikih do danes ni bilo lih "pripravljalno". imam skoraj 2 kili več kot pred 14 dnevi :( torej, danes imam 58,5 kg. želim prit do 50 ali vsaj 52. malo sem ga usekala, ker imam 2 dni dopust, pa upam, da bom čim dlje od neprijaznega hladilnika... s pretvezo, da morjo otroci zdaj jest čimveč vitaminov, pa sladkarije v omejenih količinah in še takrat kvalitetne ;) sem vstran zmetala vse, kar bi mi lahko šlo na živce v času diete. zdaj pa grem na spomladansko čiščenje. čeprav me vse boli od včerajšnjega potepanja, pa sem kr pošteno utrujena, bi skoraj pozabla da danes zares začnemo. ampak zato ste tukaj ve s svojim pisanjem :) torej, danes dan D. ali bolje dan B. kaj jeste???? kolk nas sploh je ki smo danes štartale??? vsem želim obilo volje, vem prekaljenim mačkam pa čim več volje da nas vodite in vzpodbujate z vašimi rezultati! lep dan, pa čeprav deževen! tabina

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

11. apr 2005 8:54

katarina mislim da si maloprestroga do sebe. ce si nikoli ne privoscis nicesar, ampak se striktno drzis vsega, se zna zgodit da se enkrat ko se prekrsis zelo mocno in potem ti je zal. jaz si vsaj vsak cetrti dan dam malo duska vsaj en koscek necesa kar ne bi smela cisto toliko da nimam obcutka da nicesar ne smam. to je seveda damo moja navada ampak kar ti hocem povedat je to, da je gresiti clovesko in da se ne smes zaradi tega tako mocno jeziti. te gramcki bojo sli dol tako kot vsi druga, samo cas je potreben! torej veselo naprej prav tako pa tudi vse, ki ste se ponovno pridruzile! s skupnimi mocmi ponovno v boj!!! :) vipercat

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

11. apr 2005 8:55

No, drage moje, jaz vas pa danes zapuščam! Danes je moj 90.dan, knjigo o ločevalni dieti sem pospravila in si v kuhinjski predal dala nadaljevanje. Med dieto nisem skoraj nič grešila, prvič v življenju sem hujšala ne da bi bila sestradana in zelo sem zadovoljna. Moj rezultat: pri višini 173cm (in 52 letih) pred dieto - 78 kg, mere 105 88 107 danes 68 kg, mere 98 75 99 Take teže nisem imela že od poroke (kar je davno), čeprav je res, da so bile takrat kile malo lepše razporejene. Dalo bi se še kaj izgubiti, a sem realna in vem, da ne bi šlo dol na pravih mestih. Upam, da mi bo uspelo ta rezultat zadržat - Marjanca45, ti mi boš za zgled. Občasno vas bom prišla malo "pogledat", vsem želim zeloooooo veliko uspeha pri dieti in predvsem dobre volje, saj je potem vse v življenju lažje! Pozdrav!!!! Lisa

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

11. apr 2005 8:57

Tejčica,lepo pozdravljena spet med nami. Lahko se bova za rakce držale in se bodrile. Jaz sem na dieti že nekaj dni, tako bi vsaj moralo biti, pa se nekako ne morem vzdržati. Kot sem že nekajkrat napisala, sem dopoldan in do večera pridna, zvečer pa me nekaj premami in se ne morem vzdržati. Pa saj ne vsak dan, ampak vseeno ni prav in se mi še dieta na tehnici nič ne pozna. Glede na to, da imaš dva kilograma manj kot jaz, si zame pravi iziv. Kaj, če bi skupaj korakale manj kilam na proti?, Morda bi mi s tem lahko pomagala, da bi imela več volje. In jaz tebi do tvojega cilja. Bi si morda enkrat tedensko v beležki sporočale svoje rezultate. Kaj praviš. Jaz sem danes na sadnem dnevu, tako da sva en dan razlike, in me boš ti mogoče motivirala, da se bom lahko premagala. Odpiši, kaj misliš. Žogica, kako pa se ti kaj držiš? Imaš tudi težave, tako kot jaz? bajči!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti