11. apr 2005 10:42
Ojla, dekleta, vidim, da ste že začele današnjo debato. Tako kot Lisa, sem tudi jaz pravkar zaključila z malo podaljšano 3MD, čeprav se mi zdi, da sem bila na dieti pravzaprav 2 meseca, tretjega sem bila pa že bolj na po-dieti s kar prepogostimi odstopanji od pravil igre. V glavnem, moji rezultati (pri 162 cm višine) so takšni: -7kg (iz 64 na 57 kg oz. ITM 24,4 na 21.7) in po par cm (3-4 pri glavnim merah, na mečih, ki so "moj problem" pa le 1cm), pri konfekciji sem se (vsaj za hlače in krila) skrčila za 1 številko (iz 38 na 36).
Sem zadovoljna, malo sicer z grenkim priokusom, ker sem po 2 mesecih 3MD-ja bila že na 56-ih kilah in jih potem nekako zapravila s pregrehami (premalo časa med obroki in sladkarijami na napačne dneve), premalo in neredeno sem tudi telovadila, sploh zadnjih 14 dni, ko sem hotela teči, pa ni bilo vremena (ali časa), tako da bom zdajle v muhastem aprilu najbrž morala spet nazaj na večerno ali jutranjo telovadbo, ki sem jo v zadnjem času bolj ali manj opustila. Maychi, imava podobne probleme, kaj? Ko bo vreme lepše, pa bom spet obula superge in odtekla svoj krog. Sicer ta pravih tekačev dež ne moti, očitno mi do tja še kar nekaj manjka...
Ne glede na vse to, se počutim krasno in ne glede na to, da bi bil rezultat lahko boljši, se zavedam, da sem trenutno približno na svojem realnem optimumu in da bo teža še naprej nihala malo gor in dol. Tako kot nekatere izmed vas sem si postavila magično mejo 59kg, ki naj je ne bi več presegla. Glede na to, da je bil že moj začetni ITM v mejah normale, sem morda od teh 3 mesecev pričakovala preveč, sploh potem, ko sem po 2 mesecih popravila cilj na 53 kg. Ne glede na to, da ga nisem dosegla, se mi zdi prima, ker se tudi po kakšnem grešnem dnevu zbudim z ozkim pasom in kg, pri katerih se še vedno dobro počutim, pa čeprav mi tehtnica pokaže št. 58. Sicer pa je moj recept za POTEM sadni dan, nekajkrat sem v enem samem dnevu izgubila tudi 2 kg, ki sem jih pridobila v enem ali dveh dneh pred tem, s tem, da sem včasih do 12-ih pila samo vodo, popoldne pa jedla sadje. Nekajkrat sem imela pol vodnega dne čisto tako spontano, ker mi ni nič pasalo, potem pa sem ugotovila, da je to tudi koristno (no, vsaj pri meni deluje).
Zdaj moram pa preštudirat nadaljevalno knjižico in se čim bolj držat pravil. Zdaj se že toliko poznam, da vem, kje padam in vem, na kaj moram še posebej paziti.
Tako, dost bo. Le še lep pozdrav VSEM in veliko uspeha pri hujšanju in vzdrževanju teže in seveda tudi na vseh drugih področjih, ki jih tu manj omenjamo. Predvsem pa imejte se radi (sebe in druge)!
Encijan
Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 12. apr 2005 06:55:06