novosti na kulslo - nove voščilnice

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

1. maj 2006 0:03

Ne samo vprašal sem, če si prijavljena, ker neprijavljeni ne morejo v klepetalnico. Ti se kar ne odjavljaj, hotel sem ti le pomagati ugotoviti zakaj ti ne dela. Medtem sem te že srečal na klepetu Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

1. maj 2006 13:11

Jernej, vem, da si hotel pomagati, jaz pa sem bila zelo nesramna. Včeraj sem imela slab dan. Oprosti če lahko

jernej  

3. maj 2006 15:54

Pozdrav Po nekaj dneh smo spremenili kodo forumov, ki se sedaj izvaja 100-600% hitreje kot prej, kar bi morali opaziti pri odpiranju seznama forumov, posamezne teme in portala. Spremenili smo tudi izračunavanje zvezdic za Pluske, kar je Pluskom pohitrilo odpiranje portala za 300-500%. Dolge teme v forumu niso več problem, saj se ne izpišejo več vse strani, ampak le po štirideset naenkrat. Skratka, veliko pohitritev... na samem forumu in v portalu. Naslednji na vrsti je iskalec. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

3. maj 2006 15:58

Bravo, Jernej! Dela ko šus! Blanchy Sporočilo je spremenil(a) Blanchy dne 03. maj 2006 15:59:32

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

3. maj 2006 21:19

Čestitke za uspešno opravljeno delo. Zdaj bo brskanje po Kulinariki še bolj veselo. Julija

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. maj 2006 21:20

Imam en problem - ne delajo mi smeškoti pri klepetalnici. To sicer ni zelo grozotno, lušno pa je le, ko pošljem kakšnega smejkota. Ko kliknem na loparček, le-ta zgine, v zgornjem levem vogalu pa se napiše : You should click on the links - do not use open a new window, spodaj pa še BlaB! Lite 2.2 Kolačke ali biskvitke ali kako se temu reče pa sem pobrisala. Ali obstaja za to kakšna pomoč? LP cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17817

3. maj 2006 21:31

Pri meni je tudi tako, kot piše elaphus. Se tudi jaz priporočam za pomoč. In ravnokar sem opazila, da mi, samo v forumih, ne izpisuje š in ž. Namesto njiju sta eni čudni kraci. Š je kot a z vejico spodaj desno. Ampak v temle forumu tega ni. LP rimljanka Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 03. maj 2006 21:35:16

jernej  

3. maj 2006 21:39

Hm, problema s šumniki nisem opazil, razen tega sporočila od Rimljanke kjer je kvadratek so povsod šumniki. Pa tudi pri tebi potem spodaj pa so šumniki... čćžšđČĆŽŠĐ Tudi tvojega problema ne morem ponoviti Elephus Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

jernej  

5. maj 2006 20:34

Spoštovani uporabniki Ukinili smo splošni iskalec po kulinarika.net. Zdaj so na voljo "le" specifični iskalci, ki jih bomo pohitrili in nadgradili. Splošno iskanje ne pomeni drugega kot podvajanje in vzdrževanje dvojne kode, ne prispeva pa k drugemu kot večji obremenitvi strežnika. Če nekdo išče denimo Gostilno Pri Peteršiljčku nima nobenega pomena, da dobi ven še recepte, ki vključujejo peteršilj in peteršilj kot začimbo. Tako da iščemo posebej po receptih, po forumu, po lokalih, kar je edino smiselno. Večji smisel vidim v nadgradnji specifičnih iskalcev, kjer bi se lahko iskalo tudi po prispevkih člana xy v forumu in podobnih rečeh. Predelava iskalca bo Pluskom prinesla tudi možnost klikanja na slike pri rezultatih iskanja in v portalu (zadnjih 10 receptov). Tudi iskanje receptov samo s slikami bo končno delovalo. Malo potrpljenja prosim še. Jernej Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

jernej  

6. maj 2006 14:04

Pred vami je nov, megahiter iskalec po receptih Vključuje dva dela. Prvi je iskanje po ključnih besedah, to so besede iz naslova in besede iz sestavin. Drugi del pa je podrobno iskanje, ki je "oplemeniteno" še z iskanjem po začetnici imena recepta in prikaz le receptov s sliko. Zdaj so rezultati receptov torej le na eni strani in v ta namen je tudi preurejena stran, ki so jo v glavnem uporabljali ne-pluski in sicer klikanje na imena receptov po prvi črki (abecedno listanje). Tudi ta stran se sedaj odpre na klasičen način s seznamom v več podstraneh, ne več v treh vrsticah z vsemi zadetki naenkrat, ker jih je bilo enostavno preveč. Nepluski lahko neomejeno iščejo tako po datumu, kot po abecedi, vendar brez ključnih besed. Takoj ko vpišejo ključno besedo bodisi iz imena, avtorja, sestavine, je zadetek le eden. Pluski lahko sedaj v seznamu in na portalu (zadnjih 10 receptov) klikajo tudi neposredno na sliko (fotoaparat), ne da bi odprli recept. Pluski lahko tudi prilagajajo sortiranje glede na rezultate iskanja. Izbirajo lahko med sortiranjem po abecedi in po datumu. Ker se rezultati ne vrnejo več le na eni strani kot je bilo preko splešnega iskanja, je omejevanje zadetkov brezćpotrebe, zato niste več omejeni na to, koliko rezultatov dobite ven (prej 1, 30, 50, 100, 200). Pluskom se poleg kategorij na seznamu prikažejo tudi podkategorije, klik na avtorja recepta pa odpre seznam vseh njegovih/njenih receptov. Zaradi drugačnega načina iskanja po glavnih poljih (ime recepta in sestavine) sedaj iskalec najde le zadetke, ki se začnejo na iskano ključno besedo. V praksi to pomeni, da bo vpis besede voda našel tako voda kot vodami, a ne bo našel oda. Še vedno pa je potrebno iskanje brez končnic, torej jajc bo našel vse na jajc, jajcem, jajce itd. Če vpišete le jajce, ne bo našel jajc Toliko zaenkrat, morebitne napake mi prosim sporočite. Nov iskalec je razbremenil iskanje za 100 do 800%. Jernej PS - Iskalec po forumu je še vedno star, torej išče le po imenu teme in prvem sporočilu. Novi iskalec, ki je v delu, bo iskal po imenu teme, prvem sporočilu ali vseh sporočilih, posebej pa boste lahko dobili ven vse teme, v katerih je sodeloval določen član. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti