Opustitev kajenja

Študentka1  

član od: 31.5.2004

sporočila: 91

11. jan 2005 9:13

lep pozdrav vsem... marika, za mano je še en uspešen dan.. danes je že 1 teden... .. ampak res je.. najprej se res moraš odločit sama pri sebi, da boš nehala. tak sem vsaj jaz naredila, in zdaj če bi že katerega skadila, bi imela slabo vest.. isto, kot bi se odločila za dieto.. se je potem poskusiš držat..ne? sicer pa, ti povem, da sem jaz tudi vmes že kadila v soboto, ko sem šla s kolegicami na kavo in klepet in v par urah, ko smo sedele v kafiču (pa vse so kadile), valjda da sem jaz tudi mogla... je pa vsak dan lažje.. tak da se ne sekiraj.. jaz sem rekla sama pri sebi, da če bom šla na kako zabavo ali kavo itd., si bom kakega privoščila, drugače pa ne kadim več... to je pa tudi nekaj, ne? torej, držim ti pesti, pa vsem ostalim tudi... lep dan vsem! Studentka1

julia  

član od: 5.12.2004

sporočila: 513

11. jan 2005 11:06

Studentka cestitam! Vidis, da gre. In vsak dan bo lazje. Saj te se bi kdaj zamikalo, pa si reci, da si ti zmagovalka, ne cigaret! Marika, tebi pa cestitam za odkritosrcnost, da tako lepo samokriticno ocenis kako ti gre. Nic ne obupa. Bo pac slo bolj pocasi kot ostalim. No, zmanjsala si pa ze, tudi to je uspeh! Drzite se, vam bomo nekadilci se malo pomagali z vzpodbudo.. julia

lisicka  

član od: 22.12.2004

sporočila: 658

11. jan 2005 11:58

Evo spet mene. Tudi jaz se trudim po svoje, pa priznam, da nisem tako pridna kot Študentka... Sem ter tja tudi kakšnega prižgem. Ne vem kaj je to, ampak... ko pride abstinenčna kriza - kdo bi si mislil! - me začne dušiti!!! Tako, da - no ja, prižgem 2x na dan... ampak - navsezadnje je tudi to že uspeh. Potreba po nikotinu pa se seveda manjša. Marika! Že to, da resno razmišljaš o stvari, je VELIK korak naprej! Je pa res, da je treba najprej razčistit pri sebi. Šele potem bo šlo. Predvsem pa - nikar se ne sovraži! Uspeh bo šele, ko boš imela sama sebe rada! Veri, drži se na dieti... jajčni rumenjak in česen vsebujeta neverjetno količino železa. Med nosečnostjo sem dobila predpisane železove tabletke. Pa nisem vzela niti enega. Pospravila sem nenormalne količine radiča in endivije z veliko česna in jajčki, pa rdečo peso, pa jetrca in rdeče meso... Zdravnica ni verjela, da se mi je železo v krvi (brez tablet!) tako popravilo. Pozdravček sotrpinkam in navijačicam ter navijačem zvitorepka

Študentka1  

11. jan 2005 13:16

alo Lisička! me veseli, da si še z nami... tudi če tu in tam kakega skadiš... :))... samo da nadaljuješ... meni je dosti lažje, ko vem da nisem sama... in moram vam povedat vsem, da mi bo verjetno iz dneva v dan lažje... no, vsaj upam tako.. :)) sicer pa držim pesti za vse. lp, Studentka1

lisicka  

član od: 22.12.2004

sporočila: 658

11. jan 2005 14:06

Seveda sem še z vami. Samo časovno stisko sem imela. Kar pa niti ni tako slabo, zdaj ko se odvajam kajenja:). A ni fino, da imava(mo) toliko navijačev Se beremo jutri... lp zvitorepka

Maja Z  

član od: 20.8.2004

11. jan 2005 14:18

Jaz se tudi odločam o tem da bi bilo dobro prenehati. Ampak nisem še vsega počistila na mojem "podstrešju". Včeraj me je dajal tisti pravi kadilski kašelj. Da bi naredila kar stop, vem da mi ne bo uspelo. Zaenkrat sem si rekla, da v avtu ne bom kadila in doma. Ampak bo težko. V službi ne kadim, razen če grem na malico prižgem 2-4 cigarete. Upam da mi bo uspelo, ampak kot sem rekla- moram prvo sama pri sebi razčistiti. LP Maja

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

11. jan 2005 14:47

Studentka in lisička, držita se! Maja, kot je že ena predlagala, kako se je ona odvadila - najprej en v službi in ne doma, pa ne v avtu, pa ne na domačem balkonu, pa ne pri prijateljih, pa tako naprej - in je zmanjkalo prostov... Saj bo šlo! Pa na malici skadi samo 1, ne 4 - tako en boš imela občutka, da si boga, ker nie smeš nič, pa bo vseeno precej boljše:) Jaz začnem dieto takoj, ko najdem špinačo, zadnjič je nisem dobila:( No, pa priznam, mi po svoje paše, ampak sem se pa odločila, da grem na tega hudiča! Držita pesti, da danes dobim špinačo! Veri

Študentka1  

11. jan 2005 15:15

Veri.. hvala za podporo,.. zakaj točno pa moraš bit na dieti? to sem ugotovila da si slabokrvna očitno..a zaradi kakega posebnega razloga? lp, Studentka1

julia  

član od: 5.12.2004

sporočila: 513

11. jan 2005 15:18

Veri, greva skuoaj? jaz se vedno nisem zacela...bo lazje julia

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

11. jan 2005 15:48

Može, Julija! Kdaj? Ti sporočim, če dobim danes špinačo, greva jutri ok? Ja, zato, ker sem slabokrvna in bi morala sicer non stop žret tiste ogabne tablete, to dieto pa narediš 1x, pa maš za nekaj časa mir... Je lažje za 14 dni zobe stisnit (dobesedno) kot pa non stop na pol skup padat... Mi jo je dala zdravnica in dela, samo res pa je, da tudi shujšaš in si lačen (vsaj jaz:() Delala sem jo že 1x prej in je bilo potem 2-3 leta ok:) Ne vem, če samo zato, vsekakor pa je pomagala. Je pa ne propagiram za hujšanje, ker ni fajn! Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti