Opustitev kajenja

lisicka  

član od: 22.12.2004

sporočila: 658

tema odprta - 4. jan 2005 15:19 | ogledi: 6.411 | odgovori: 144

Sicer ne vem, če bo šla tale tema "skozi", pa vseeno:

verjamem, da je precej ljudi, ki imajo problem z opustitvijo kajenja, tako kot (seveda) jaz.

Kadim že kar nekaj časa in kot vsak kadilec tudi jaz vsake toliko časa "preneham"

, seveda za kakšen dan, več pa tako ne zdržim.

Prav včeraj sem (spet) delala bilanco ter (spet) prišla do zaključka, da bo treba resno nekaj narediti na temo zdravje.

Ko odpiram tole temo, upam, da se bo našel še kdo, ki (kot jaz) živčno grize nohte ter z zaprtimi očmi hrabo korači mimo vsakega kioska...

V pričakovanju vsake moralne podpore ter takšnih in drugačnih nasvetov, pa izkušenj...

vas lepo pozdravlja

lisička

Študentka1  

član od: 31.5.2004

sporočila: 91

4. jan 2005 15:41

zdravo Lisička... jaz sem včeraj zvečer skadila zadnji (upam da bo tudi to ostal!) cigaret.... in danes mi zaenkrat še ni neke ful krize... ker v službi nikoli nisem nekaj kadila... me je pa strah kaj bo, ko pridem domov... sploh pa ko bo še mož doma ... on namreč tudi kadi.. Zato drživa pesti, da nama uspe... in vrževa cigarete vstran... denar porabiva za kaj druga, pa še bolj zdravi bova... lp, Študentka Studentka1

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

4. jan 2005 15:46

Bravo za korajžo! Tudi moj fant je sklenil nehati z novim letom. Sicer.... je kriza nastopila že na prvega dopoldne, tako da sva se "zdilala", da je za sedaj zmanjšal količino pokajenih cigaret z 10 na 3 na dan. Za razne prozicigaretne obliže in žvečilke se pa ni hotel odločiti, ker je v tistih zadevah tako veliko nikotina, kot ga je on običajno pokadil v celem dnevu - torej resnično le za strastne kadilce, ki želijo prenehati. No, v glavnem, za sedaj mu tale prehod z 10 na 3 kar gre. Ne kompenzira z ničemer (čokolada ali kaj podobnega) in se kar drži. Tako da tudi tebi - KORAJŽNO!!!!!! Sem ziher, da ti bo z šlo, le vstrajna boš morala biti. Srečno! Tjas

d.  

član od: 3.12.2003

sporočila: 523

4. jan 2005 16:13

Midva sva se tudi s fantom pred tremi leti odločila nehat in nama je uspelo!!! Res je veiko pripomoglo to, da sva bila v tem skupaj, tako, da ti svetujem, da poskušaš prepričat še moža. Res vama bo lažje. Jaz sem sicer kadila bolj tako, saj najbrž veš...v stilu "Še tole naredim/posesam/pospravim/skuham..,potem pa hop na en cigaretek!" To mi je res največ pomenilo, nekakšen ritual. Potem pa, ko sem nekhala tega ni bilo več in sem si morala najt nekaj drugega. Pa sem začela pit in kuhat različne čajčke. Zelene, črne, zeliščne,... In danes sem res zelo zadovoljna. Čaje pa če vedno pijem! Aja, pa še en nasvet za tiste, ki se odločate. Jaz sem nehavala tako malo bolj postopoma. Najprej sem se odločila, da ne bom kadila več v avtu, potem doma,... In na koncu je zmanjkalo prostorov. Veliko uspeha! Darja

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

4. jan 2005 16:44

pozdravljeni , mene pa zanima če to knjigo že kdo ima in kako se mu zdi in če je z njeno pomočjo mu uspelo Dušan

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

4. jan 2005 17:46

Naj samo tako povem po resnici kako je s to knjigo. Knjiga obravnava kajenje kot psihološko odvisnost in metode, kako se ga znebiti na taki stopnji v glavi, da ni težav. Sam sem sicer psiholog, zato je knjiga psihološko obarvana. Ampak je pa en nujni pogoj - morate biti ODLOČENI, da boste nehali, morate imeti motiv. Knjiga vam pri tem le pomaga, usmerja po pravi poti. Največ naredite pa sami v glavi s tem da se odločite... S knjigo je treba DELATI. To ni čarobni obliž ki ga prilepite in prenehate, takšnih načinov ni (razen za strićenje kupcev). Knjiga je za tiste, ki bi se radi odvadili pa ne vedo kako. Seveda so nekatera poglavja tudi namenjena osveščanju kadilcev, zakaj je vredno prenehati. Ampak še vedno mora biti najprej vaša odločitev! V knjigi so diploma, tabele za vodenje pokajenih cigaret itd... Samo toliko v vednost. Če knjigo postavimo na polico, bomo še vedno kadili. Treba jo je prebrati in želeti prenehati kaditi... Pozdrav Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

marika  

član od: 4.5.2004

sporočila: 125

4. jan 2005 18:11

Ja Lisička in Študentka1...vso srečo vama želim in se malce nevoščljivo oziram k vama, ki očitno premoreta in zmoreta toliko poguma. Jaz ga zaenkrat še ne morem zbrati. Naj si še tako želim, si očitno ne želim dovolj močno in zasvojenost je močnejša kot vse dobre želje. Poleti, ko sem bila v nekakšnem navalu zgubljanja kilogramov, sem celo za teden dni prenehala. Pa nič me ni ganilo, nič bolelo...potem kar preko vikenda...hopa spet. Še enkrat srečno obema in uspešno premagajto to grdo in nezdravo razvado. Upam, da bom kmalu šla za vajinimi stopinjami. Marika(žalostna, kot vedno kadar je na vrsti ta tema)

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

4. jan 2005 18:23

Ja to je tako, nekaterim se ni težko odvaditi, saj so to storili že petdesetkrat Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

julia  

član od: 5.12.2004

sporočila: 513

4. jan 2005 20:03

Naj se jaz pristavim svoj piskrcek: leta, leta nazaj sem tudi jaz kadila (skatlico in vec dnevno), potem pa sem si nekega jutra samo rekla -dovolj imam, ne bom vec kadila. In sem nehala. Brez tezav ali kaksne abstinencne krize. Popolnoma se strinjam z Jernejem, da moras pocistiti najprej v glavi, pa gre, brez tezav. Vsaj pri meni je bilo tako. Samo reces si NE in se tega drzis. In ne razmisljas, joj, kako mi disi, kako bi bilo dobro enega..., ker si sklenil, da bos s tem prenehal. Vse ostalo je trpincenje samega sebe. Brez mlacnosti, pa bo slo. Lep pozdrav julia

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

4. jan 2005 21:09

čestitam vsem, ki boste/ste nehali kadit! Jaz sicer nikoli nisem in nikoli ne bom, ker mi cigareti smrdijo, tudi nihče od mojih bližnjih ni, ampak vem, da je to težko. Če bo komu pomagalo, sem zadnjič prebrala, da so naredili poizkus in so merili, koliko onesnaži zrak cigareta in koliko avto v prostem teku. Oboje so imeli v isti garaži enako časa (vmes so seveda prezračili:) in ugotovili, da cigareta 10x bolj onesnažuje zrak! Ko vas bo naslednjič prijelo, si predstavljajte, da je cigareta avspuh, pa bo mogoče lažje:) Veliko uspeha in glede na to, da je uspelo že slabšim, ni razloga, da ne bi še vam:) Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti