22. jan 2006 20:33
Joj, mamamia, kar težko verjamem, da si še brez sušilca. Imam ga precej dlje od pomivalnega in slednjega bi veliko lažje pogrešala, saj moram tako ali tako še marsikaj na roke pomiti, drugače bi moral marsikdaj 2x na dan pomivati.
Prvega sem kupila še pred letom 90 in je bil tisti gorenjev z odvodom pare, ta, ki ga imam zdaj, pa je boschov kondenzacijski. Razlika je v tem, da moraš imeti pri tem z odvodom odvod ven iz stanovanja, pač približno tako cev kot je ven iz nape, pri kondenzacijskem pa se voda kondenzira in jo moraš po vsakem pranju iz zbiralnika odliti.
Kombinacija pralno sušilni stroj je izhod v skrajni sili, če nimaš prostora. Sušilec in pralni stroj sta po izgledu podobna, oba imata boben, ki se vrti, to pa je tudi vse. Sušilec, če je samostojen sploh nima perforiranega bobna in tudi precej večji je, torej gre vanj več perila in se skoraj ne mečka kot v kombiniranemu. Poleg tega kombinirani porabi kar precej vode za ohlajanje pare in polnitev perila je manjša, tako, da moraš pol opranega perila odvzeti in sušiš 2x. Na splošno se radi kombinirani kvarijo in nimajo zaželenega učinka. Verjamem, da je katera z njim zadovoljna, samo, verjetno ni imela nikoli samostojnega, da bi videla, kakšna je razlika.
Ko ga bosta s svakinjo kupovali, bodita pozorni na to, da bo imel senzor vlage, meni, ki sem imela časovnega to pri novem največ pomeni. Pri starem, kjer je bil časovni, si s časovnim programatorjem določil čas sušenja, perilo je bilo ali presuho ali pa na pol mokro. Pri ta novem pa s senzorjem vlage določiš, ali bi rad perilo popolnoma suho, suho ali za likanje in suši toliko časa, da doseže primerno stopnjo suhosti.
Meni je malo žal, da nisem vzela takega z odvodom in senzorjem vlažnosti, je pa to kombinacijo težko dobiti. Namreč, postavljenega imam v majhnem prostoru in prostor precej segreva. Pri vama v kleti ne bi smelo biti problema.
Sama imam tudi rada vonj po svežem perilu, pa poleti v glavnem sušim zunaj samo še posteljnino in kakšno res občutljivo perilo drugače pa vse v sušilcu.
Za tako ceno, kot jo zgoraj navajaš, bi šla jaz na vajinem mestu takoj jutri v nabavo, pa še svakinja pride do pralnega stroja, če ji ta nagaja. Prednost je tudi, da sta gorenjeva, samo ne vem, kako je pri nas z garancijo.
Pogum in če se odločita za nakup, vama ne bo žal. Pa poročaj čez kakšen teden, koliko več časa ti ostane, ker večino ni treba likat, če ne pustiš noter valjat par dni. Aja, pa mehčalca tudi ne rabiš več, če pa pogrešaš njihov vonj, se pa menda v millerju dobijo eni listki za odišavljenje.
LP