Pralni stroj

SANITETA  

član od: 5.7.2005

sporočila: 92

19. jan 2006 9:38

MAJHEN TRIK ZA TISTE, KI SI CALGONA NE MORETE PRIVOŠČITI : v posodico k pralnemu prašku dodajte sol za pomivalni stroj . Preverjeno deluje, pa še perilo rahlo omehča. Če varuje pomivalni, naj pa še pralni stroj , poleg tega pa je tudi znatno cenejša varianta. pikapolonica

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

19. jan 2006 9:48

Tudi jaz tole sol občasno prakticiram. Recimo 4 x na mesec. Ker pa uporabljam tabletirano sol (je najcenejša, pa nič slabša od tistih "ta dragih"), dam kar v boben ene 4, 5 tabletk. lp Julija

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

19. jan 2006 10:16

Jaz sicer ne uporabljam Calgona, ker se mi zdi bistveno predrag, imam pa kar nekaj drugih vrst "wasserenthärter" zadev: trenutno Splendid (se dobi v DM in čez mejo) ter Aro (avstrijski Metro). Uporabljala sem tudi že tablete pod Müllerjevo trgovsko znamo, prepričana pa sem, da imajo tudi DM / LEclerc / Hofer na voljo kaj, kar ni Calgon (in tako drago), je pa enako primerno in kvalitetno. Splendid in Aro sem nazadnje kupila v Metroju in sta bila - glede na količino - (več kot) pol cenejša od Calgona.

McNena  

član od: 15.9.2005

sporočila: 166

19. jan 2006 10:35

Ja hvala za res koristne informacije. Imam 3 leta star stroj in se mi kar smili, ker sem nehala uporabljati Calgon zaradi res pretirane cene. Sedaj ga bom zoper pocrkljala - seveda s cenejšo varianto. Moram paziti nanj, ker takega stroja res ne kupiš vsako leto. Res ste iznajdljive in sem vsem aktivnim hvaležna za gospodinjske informacije. LP McNena

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

19. jan 2006 11:01

V pomivalni stroj pri nas damo kar grobo mleto kuhinjsko sol. Za enkrat ni bilo še nič narobe, bomo videli kaj bo tekom časa. Lp, marelica

Lunika  

član od: 30.8.2004

sporočila: 254

19. jan 2006 14:31

Mi smo pred tremi meseci kupili Gorenjev pralni stroj WA63131 in kar se tiče kvalitete pranja je ena a. Se pa ne morem sprijazniti z glasnostjo! Stroj zelo trese med pranjem, tudi na manjših obratih. Najprej smo mislili, da ni dobro postavljen in smo ga do zdaj sigurno vsaj pekrat popravljali oz nameščali nogice in stroj preverjeno stoji ravno in nepremično. Po moji logiki je stvar v neenakomerni porazdelitvi perila v bobnu, ker če dam v stroj samo kakšen kos perila bo delal tiho in brez pretiranega tresenja. Ima kdo podobne izkušnje? Na servisu so mi rekli, da stroj ni dobro postavljen, čeprav jaz vztrajam pri svojem... Lp, Tina Sporočilo je spremenil(a) Lunika dne 19. jan 2006 14:32:29

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

19. jan 2006 14:41

Lunika, tudi pri nas bobni Gorenjev pralni stroj. Mislim pa, da ni odvisno od porazdelitve perila, saj mi bobni, ko imam poln boben, ali pa ko je napolnjen samo na 1/3. Sem pa tudi jaz zadovolna z njim. Lp, marelica

Lunika  

član od: 30.8.2004

sporočila: 254

19. jan 2006 15:27

Vse lepo in prav, ampak ko sem izbirala pralni stroj, sem namenoma iskala tihega in ta moj naj bi tudi bil (ima posebno oznakico za tiho delovanje). Sem skoraj prepričana, da ne deluje normalno, ker se včasih zelo trese in bobni (super beseda) in samo čakam, da bo kaj počilo, razpadlo ali crknilo. Prav nevzdržno hrupen zna biti. Aja, pozabila sem omenit, da sem samo enkrat okuhavala na 95 stopinjah (dobro, da drugače nimam te navade oz potrebe), ker se je poleg bobna slišalo še zelo zelo glasno črpanje pumpe (vsaj mislim, da sem to slišala). Sem prav jezna, ko se spomnim, kako sem omahovala med Gorenjem in Whirlpoolom in na koncu izbrala to ropotalo. Lp, Tina

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

19. jan 2006 15:51

Calgon za pralni stroj je še ena pogruntavščina in nateg kemične industrije. Pri nas imamo zelo trdo vodo - Gorenjska, imam tretji pralni stroj in še pri nobenem ni bilo problema z vodnim kamnom. Nobeden se ne vpraša, koliko Calgon obremenjuje okolje in, da imaš v desetih letih za denar, ki ga zmečeš zanj že nov stroj. Saj gre danes tehnologija že tako hitro naprej, da ne moreš pričakovati, da ga boš imel kaj dlje. LP

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17820

19. jan 2006 18:19

Informacija iz skoraj prve roke: ko se delali reklamo za kalgon, niso mogli dovolj z vodnim kamnom obloženega grelca najti, zato so ga ponaredili z moko in vodo! rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti