Pralni stroj

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

28. sep 2004 17:13

Jacha, mamin pralni stroj je res iz prejšnjega stoletja in prejšnje države - res je malo starejši, ampak TV je iz leta 67 in še vedno deluje - črnobelo seveda, ampak mama tako ali tako obožuje starejše filme, ki so črnobeli........ Skoraj prepričana sem, da je bil takrat kakšen " specialen " uvoz, ki smo ga plačali mi, na brezplačne dopuste pa hodili drugi. Lumpica

SABIAN  

član od: 3.2.2004

sporočila: 110

28. sep 2004 22:05

Znamka stroja je Ariston ALD 128 D, suši pa lahko 4 kg bombažnih oblačil. Glede obratov, moj jih ima do 1200 in perilo ni zmečkano, kar pri Gorenjevem stroju je (uporabila sem taščinega, ko je bil moj prejšnji pokvarjen) in tako zmečkanega perila še nisem dobila iz stroja. Pri sušenju bombaža stroj suši s pomočjo centrifuge in na začetku je bilo perilo kar zmečkano. Sčasoma sem ugotovila (enkrat se mi ni ljubilo takoj pobrati brisač iz stroja), da je bolje, če pustiš perilo nekaj časa v stroju, potem pa ga takoj zložiš. S strojem sem resnično zadovoljna, tudi cena (približno pol leta nazaj) je bila 157.000 tolarjev, kupila pa sem ga v Harvey Normanu. Če te zanima še kaj, vprašaj. Lep pozdrav, Sabina

Jacha  

član od: 28.1.2004

sporočila: 105

6. okt 2004 11:44

Ola ! Tak, zdaj imam nov pralni stroj pa me zanima, če uporabljate Calgon (saj veste, da pralni stroj bo dlje živel:)) ) Lp, Maja

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

6. okt 2004 17:33

Zelo neredno, ker ga vedno pozabim kupit ko ga zmanjka. Lumpica

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

7. okt 2004 16:07

Calgon je preverjeno učinkovit! Smiselnost uporabe je odvisna od vode, kakšno stopnjo trdote ima. Pri nas je zelooo trda voda (v 5L bojlerju je bilo po 10 letih za en ajmer kamna), grelec na stroju pa je še zelo soliden (pa včasih Calgona tudi nimam). Tudi cunje od kamna postanejo zamolkle. V mojih časih, ko smo še vsakodnevno žehtali po dva stroja plenic, se je prav videla razlika med mojimi in od svakinje, ki je imela takrat še star stroj in se ji Calgona ni zdelo vredno uporabljati. Mogoče ga je še kje drugje polomila, vendar je imela plenice kar sivkaste in grobe na otip, moje (ene tri pa res še imam ) pa so še vedno snežno bele. LP V. Sporočilo je spremenil(a) VilmaS dne 07. okt 2004 16:08:48

Sanjab1  

član od: 7.10.2004

sporočila: 98

20. okt 2004 0:46

Jaz imam doma pralni stroj Gorenje. Ima posebej nastavljivo temperaturo in to se meni zdi NUJNA opcija. Ce pozabis, je to pac tvoja stvar, se zgodi. Ampak je boljse, da sam nastavis kot pa avtomatsko. Kar se programov tice bos verjetno uporabljala le za belo, pisano, crno in obcutljivo perilo (ali pa se to ne) tako da pazi kaj bos kupila, ker ni vsak pralni stroj vreden svoje cene. Jaz perem le na 95 stopinj (belo) in na 30 ali 40 stopinj ( pisano+crno ) pa mi enkratno opere, ce so pa kaksni posebni madezi pa poskusi z Vanishem. Vazno je, da ne zmesas belega perila s temnim in da ne pozabis popravit temperature. Ce ze od zacetka delas s strojem, ki mu nastavljas temperaturo, potem tega ne pozabis ( jaz nse nisem ). Ce ima stroj odprtino zgoraj je pa ful lazje zate ( jaz bom verjetno kupila taksnega, ko ta neha delat ). Moja kolegica ima pa pralno susilni stroj, mislim da Candy. In potem i susi notri eno majcko... meni se to zdi nepotrebno, skoda denarja za elektriko in taksen stroj. Nisem se dozivela, da bi kdo s pralno susilnim strojem posusil cel boben perila. Dobro razmisli, ker bos v koncni fazi uporabljala le 3,4 programe... Mi je pa vsec pri Gorenju, da lahko obrnem gumb in s tem "nastimam" da mi se enkrat scentrifugira ali pa da izpusti predpranje ali pa da se enkrat ozame.... LP, Sanjab1

Sanjab1  

član od: 7.10.2004

sporočila: 98

20. okt 2004 0:51

orosti za PREPOZEN odgovor, nisem prebrala do konca.... Glede Calgona: kot kemijska inzenirka vem, da je slovenska voda ZELO trda ( dosti bolj kot v Evropi ). Sama VEDNO uporabljam Calgon v zmernih kolicinah. Drugega sredstva za raztopljevanje apnenca ne poznam ( se niti nisem nikoli pozanimala ), vem pa, da je v vodi in sam od sebe ne bo izginil, ker se v vodi NE raztaplja. Ce si financno zmozna, ga uporabljaj. Tudi perilo bo za odtenek mehkejse. LP Sanjab1

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

19. jan 2006 9:13

Ali ima katera pralni stroj Gorenje WA 63111 - menda ga delajo izključno samo za Mercator. Rada bi stroj, ki bi mu sama nastavila temperaturo in število obratov (vsaj 1000) ter zamik vklopa - kaj mi priporočate?

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

19. jan 2006 9:19

Whirpool. Jaz sem z mojim super zadovoljna, nobene znanosti, ločen programator in temperatura. Imam ga že dve leti in nimam mu kaj očitat. tjas

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

19. jan 2006 9:34

jaz prisegam na centrifugo z vsaj 1200 obrati. Mi imamo Gorenje s centrifugo od 700 do 1600 obratov. Kar se pa Calgona tiče, je preverjeni mojster rekel, da toliko denarja zmečemo zanj, da bi z njim lahko kupili že nov pralni stroj. Kot kdo hoče. Mi ga imamo, včasih gre v stroj, včasih pa ne... Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti