16. feb 2005 10:42
Jernej, mislim, da so punce mislile, da ej recept povzet po... ne prepisan iz...:) OK?;)
Jaz se temu izognem tako, da ob državi izvora napišem: moja kuhinja, Mehika s Slovenkami ipd... ali pa državo, od koder je recept prišel, vsaj do mene, ne rečem, da je to vedno original država...
Nalin, kar se pa tiče tega, da svojih avtorskih receptov ne bi delila, se mi pa zdi tako kot tisti, ki nočejo posodit not: brez veze, saj če nekdo ima recept še ne pomeni, da bo naredil tako kot ti - isto kot z notami, če jih maš, še ne pomeni, da boš zaigral tako kot tisti, ki ti jih je dal! Ravno v tem se vidi resno mojstrstvo, da znaš iz vsega potegnit najboljše, tudi iz receptov, ki ti v originalu niso napisani na kožo (zato pa probavam tudi stvari, ki jih v originalu nisem preveč marala:) in da drugi mogoče ne bo znal tako - če pa bo, bo pa še boljše, saj tako narediš dobro delo in je več ljudi srečnih!
Itak ima mogoče nekje na drugem koncu nekdo isto idejo kot ti (kot midve s prekmurko, hvala, ker svoje izkušnje deliš z nami:) in tako spet nisi nič naredila - ne misli, da tvojih mojstrovin nihče drug ne je, samo zato, ker jih ne deliš, ljudje smo radovedni in iznajdljivi in vedno se najde kdo, ki mu rata, kuhinja je preveč razširjena za kaj takega! Poleg tega pa v dobi interneta res ni problem prit do kakega recepta, tu smo samo zato, da si stvar še malo olajšamo in delimo svoje izkušnje, a ne?
Imam teto, ki tudi nikoli ne deli svojih receptov, čeprav so ti vsi po vrsti vzeti iz nekih tujih revij, ki jih drugi ne razumemo zaradi jezika:) No, pa sem do zdaj naredila še vse, kar mi je bilo tam všeč, ne da bi mi 1x samkrat dala recept! Google, my best friend:) (Pa tudi drugim je bilo glih tok všeč: "A to je pa recept od tete, a ne?" "Ne, v bistvu je iz neta," se smejem:))
Veri