4. dec 2004 15:33
Lepo pozdravljeni.
Danes se vam tudi jaz oglašam na to temo, ker me je včerajšnji dogodek pošteno razkuril. Nekdo me je obtožil, da sem prepisala recept iz spletne strani med.over.net, ki je do danes še nikoli nisem videla. Objavila sem recept mini sirovi bureki, ki se v naši družini delajo že desetljetja. Verjamem, da jih delajo tudi drugi, vendar verjetno vsak na svoj način. Dotični recept z naslovom pitulice sem si tudi sama danes ogledala. Recepta sta si res podobna, vendar logično je da v sirov burek ne morem dati drugega kot skuto, kislo smetano, jajca in sol ter maščobo. Naj napišem, da se da notri čokolada, da se ne bo kdo spomnil, da sem ga prepisala? Če natančno prebereš recept vidiš, da nista enaka, vendar me je ta izjava o prepisovanju pošteno užalila. Glede na to koliko je ljudi na svetu pa ne bi bilo čisto nič čudnega, da bi si dva "izmislila" identična recepta, pa bi oba mislila, da sta unikatna.
Avtorica recepta "pitulice" na med. over.net se mi sicer ni oglasila, vendar če misli, da sem jaz svojega z imenom mini sirovi bureki priredila po njenem receptu se ji opravičujem, čeprav to ni res!!!
Rada pa bi vprašala, kako svoje recepte izbrišeš iz baze receptov, ker raja vidim, da jih nihče ne bere, kot, da me kdo še kaj takega obtoži. Mislim, da vsi tukaj dajemo svoje recepte, zato da bi komu dali kakšno dobro idejo za kuhanje in če kdo podoben recept že uporablja ali pa ga je na kakšni drugi spletni strani že objavil ne more kar obtoževati vsevprek brez konkretnih dokazov.
Jade
jade