5. okt 2004 16:17
Dragi sokuharji! Avtorstvo je avtorstvo in podpisati se pod tuje delo je grdo (lahko celo kaznivo). Kar je prevec je prevec, verjetno se pa da z zelo malo truda ugotoviti, ali je Weekend preplonkal Kulinriko ali ne. AMPAK recepti krozijo naokoli desetletja, vecinoma se sploh ne ve, kdo si jih je izmislil. Kaj pa, ce se tudi na Kulinaricni Sloveniji najde kaksen recept, ki ga ne nekomu velikodusno zaupala teta Mara, pa ga ta potem da v bazo s svojim imenom? Kje so meje? K pisanju me je vzpodbudil cisti slucaj - ravno danes se je tukaj med novimi recepti pojavil eden, ki je na roko zapisan (vsaj 75% dobesedno) v enem od mnogih zvezkov moje babice, pokojne ze dobrih 30 let. Kdo ve, kje ga je dobila ona! Znam ga na pamet, ker sodi v druzinsko tradicijo, pa se mi zdi kaj malo verjetno, da bi kdo ponoci s crno nogavico cez glavo brskal po nasih predalih, kradel babicine recepte in jih obesal na internet. Je pac priromal naokoli po ustnem in se kaksnem izrocilu. Ali kje pise, da je na KulSlo dovoljeno objavljanje samo lastnih originalnih receptov? Se bojim, da je tu v velilki meri marsikaj odvisno od nase olike. Lep pozdrav, Sonja