10. nov 2004 10:13
Pozdravljene,
danes je moj 22.dan diete in -5,5 kg, sem kar zadovoljna, predvsem zato, ker nimam ravno občutka, da sem na dieti, jem lahko v bistvu vse, le paziš kateri dan in najboljše; ni se ti treba odpovedati sladkarijam.
Lara, mislim, da je to dieta, ki ti ne bo povzročala težave, ne bi pa bilo slabo, če se posvetuješ še z svojim zdravnikom.
Moje počutje je super, zdi se mi, da imam več energije in poleg tega, da sem bolj zadovoljna sama s sabo, se počutim dosti bolj vitalna. Neke posebne želje in veselja do telovadbe nimam, skušam pa to nadoknaditi z sprehodi in če je le možnost (čez vikend) s plavanjem.
Imam pa nekaj vprašanj v zvezi z nevtralnimi živili; ali je res, da so nevtralna živila tudi vsi mehki in poltrdi siri z več kot 45 % maščobe v suhi snovi (npr bel paese, camembert, edamec, ementalec, gavda, ...)ter polnomastno mleko (kondenzirano mleko, kozje, ovčje,..), sladka smetana in vsi kisani mlečni izdelki (kislo mleko, kisla smetana, skuta,..)
Nekje sem zasledila, da sem spadajo tudi (majhne količine, seveda!) vseh surovih in prekajenih mesnih izdelkov, npr. šunka, pršut, salame, prekajene ribe,..
Pa še vprašanje o alkoholu, je res, da je na beljakovinski dan dovoljen kozarec belega vina, jabolčnika, penine, rdečega vina ali sampanjca in na oh dan pivo ali kozarček aromatičnega vina? Glede na to, da se bližajo prazniki, bi bilo to dobro vedeti, da ne bomo preveč grešile.
Torej, kaj menite ostali?
lep dan vsem
Moni