26. okt 2004 15:25
Živijo!
Vse čestitke Petra. Kapo dol, da ti uspeva vzdrževat težo, to so moje sanje.
Za enkrat sem bolj neuspešna na tem področju, glede na to, da sem enkrat že uspešno shujšala, vendar sem v roku dveh -treh let spet vse dobila nazaj.
Tokrat si želim, da bi mi uspelo za vedno.
In mislim, da mi s pomočjo tega foruma in vseh vas tudi bo.
Mici_33, lahko malo bolj razložiš način tvoje rekreacije. Kolikokrat na teden, ali izvajaš še kakšne druge vaje poleg 60 min teka na orbitreku.? Si sama meriš pulz ali imaš na displeju, ali imaš morda celo naprstnik ali podobno napravo za merjenje....
Juhica, moja mama je poizkusila z tabletami Xenical, ki so prav tako na recept. Rezultati so bili več kot zadovoljivi. Izgubila je maščobo tudi na določenih mestih kjer je z ostalimi dietami ni nikoli.
Res pa je, da se je dolgo časa trudila sama in uspelo ji je izgubiti kar precej kg, potem pa se je po nasvetu prijateljice odločila za obisk pri zdravniku.
Vendar je prišla do zaključka, da ne bi bilo potrebno uživanje tablet, če bi se že prej prehranjevala tako, kot ji je predpisala zdravnica. Predvsem zato, ker Xenical niso tablete, ki bi zmanjševale tek, so namenjene zdravljenju debelosti, ob sočasni zmerni nizkokalorični dieti. Zato je zdravljenje nadaljevala samo z dieto, in na dolgi rok gledano ji je uspelo.
Mislim, da je problem vsega tudi v tem, da želimo čimprej izgubiti kg. Zato posegamo po vsemogočih substancah in smo zanje pripravljeni plačat ogromno denarja. Na koncu pa ugotoviš, da so rezultati vidni šele po daljšem obdobju in po vrhu vsega še to, da bi tudi brez tablet , le z malo več vstrajnosti prišel v enakem obdobju do podobnih rezultatov.
Vendar moja mami pravi, da ji ni škoda denarja, ker jo je pripeljal, do novega načina prehranjevanja.
Za enkrat ji uspeva vzdrževat težo, prehranjuje se podobno, kot jaz, le da včasih zamenja vrstni red dnevov. Tablet pa ne uporablja več, čeprav jih ji je ostala še ena tablica.
Še to, še vedno pa redno vpisuje vsak obrok v dnevnik.
Ponosna je predvsem na to, da ji je uspelo nekaj teh dobrih stvari prenesti name. In mi dokazati, da so poterbne drugačne prehranjevalne navade in ne stroge diete (stradanje).
Lp, Rožica.
Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.