Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

7. feb 2005 17:57

Ha-ha, Darchy, po lužah zadnje čase res ne skačem -KER JIH PRI NAS NI!!!!!! Madona, zunaj je samo led in sneg! Dva dni sem imela divji cross-country, naredila sem kakšnih 30km (peš, jasno), zato se pa kregam, ker sem se s tem zredila za pol kile! Jutri je praznik, vsi bodo doma, že tako me gledajo kot prvovrstno čudakinjo - a si predstavljaš, da začnem še plesat po dnevni! Ampak brez skrbi, nekaj bom že našla. Sem ravno prav besna zaradi vage, da me nič ne spravi od programa! Zdaj grem jest "zadnjo večerjo" - pečeno jabolko, potem pa odtelovadit svoj dnevni program vaj za trebuh, rit, roke....in vse ostalo, kar ne izgleda kot bi moralo. Imejte se! Lisa

bobby  

član od: 29.12.2002

sporočila: 56

7. feb 2005 18:12

Moj prvi vodni dan poteka zelo v redu, sem se že čisto odvadil jesti! Včeraj sem si za kosilo pripravil zelenjavni krožnik, ampak sem že po nekaj vilicah obupal in dal v hladilnik. Mi pač ni pasalo! Zato sem včeraj pojedel le dve pomaranči, dve banani in dva kivija. Zvečer pa dve uri nogometa, se mi je včasih kar malo zavrtelo. Sicer pa je bil ta nogomet edina rekreacija prejšnji reden. Rezultati po enem mesecu oz.prvem vodnem dnevu pa so: - 10,5 kg(od tega zadnji teden - 2 kg) in - 8 cm v moj trebušček. Sedaj imam torej 88 kg, do mojega cilja, ki naj bi bil 80 kg, je torej približno še enkrat toliko. Na postavi se mi že kar vidi napredek, le v obraz sem še vedno okrogel kot polna luna? Kdo ve, kdaj se bo tudi v obraz kaj poznalo? Robi

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

7. feb 2005 19:53

Živjo. Hvala vsem za lepe želje po čim hitrejšem okrevanju. Zgleda, da je pomagalo...vročine nimam več, počutim se boljše, čeprav me grlo še kar boli...se pa še raje bolj zadržujem v hiši, kot pa, da bi šla na ta mraz...(verjetno ne bi nosa pomolila ven, tudi če bi bila zdrava) Rožica, jaz pa pravim, če ne bi jedli toliko vitaminov, bi zboleli pa še prej. Ja pač vedno najdem nekaj pozitivnega. Je pa tudi res, da sem še povečala vnos vitaminov in kakšnega aspirina in podobnoh zadev... Robi, saj se ti v obraz že pozna, ampak ti tega ne opaziš, ker se vsak dan gledaš v ogledalo. To ponavadi opazijo tisti, ki te vidijo bolj poredko, sam oz. partner pa spremembe na obrazu opazi šele, ko se res že pozna. Lisa, kdaj si se pa tehtala. A si se na tešče zjutraj. Ker se na tehtnici pozna že to, če si popila kozarec vode. Pa še to, tehtaj se vedno v spodnjem perilu, da nimaš oblečenih enkrat kavbojk in puloverja, drugič pa majico in...ma ne vem, malo nakladam ampak iščem vzroke, za tiste pol kile več. Veliko uspeha jutri na vodni dan in pa veliko....tekočine Nalin, tudi pri tebi se mi zdi malo čudno, da imaš po vodnem dnevu več kilogramov. Menjaj tehtnico, ali pa baterijo Bodite pridni. Lp, maychi

Dipsi  

član od: 14.11.2004

sporočila: 378

7. feb 2005 20:05

Ojla! Maychi tudi jaz ti želim čimprejšne okrevanje saj sama točno vem kaj se pravi biti bolan ( se mi je moja bolezen kar predolgo vlekla ). A lahko tisti kozarec kupiš v lekarni ali drogeriji ? Sprašujem zato, da ne bom izgledala prav neumno, ko bom v kakšni trgovini spraševala, če ga imajo. Drugače pa je pri nas peklensko mraz -17 kaže termometer. Pikica, Mici_33, Slamca8 kje ste? Nič vas ni slišati, ste pozabile na nas? Dipsi

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

7. feb 2005 20:27

Dipsi, ker nisem vedela, sem se pozanimala pri moje mami, glede kozarca. Kot sem že napisala ga je kupila v Rogaški in če se prav spomni kar v staklarni. Drugače je pa te kozarce že videla v trgovinah kjer prodajajo vse za "zdravo življene". Poanta teh kozarcev naj bi bila v tem (tudi to mi je razložila mami), da naj bi imel vsak kozarec nekakšen "zapis" v znamenju na dnu kozarca in ta "zapis" spremeni molekulo vode v nekaj sekundah. In ta "spremenjena" voda potem vpliva na naše počutje, izgublajnje kilogramov...pač odvisno od kozarca. So pa kar dragi. Prad kakšnima d letoma je bil en kozarec nekje med 4-5 tisočakov. Če jih dobiš nam iz navodil preberi strokovno razlago, ker ta je bolj tako no...pač kolikor se mami spomni...tako da je lahko to čisto zgrešena razlaga Čim bolj si odpočij oz. napolni "baterije". Lepo se imej na dopustu. Marina_5, ker še do sedaj nisem dobila montignacove knjige, sem imela danes vsega dovolj in sem zavila v prvo knjigarno. In knjiga je sedaj na moji polici in čaka, da se spravim v posteljo in da jo prelistam. Lp, maychi

lotos  

član od: 5.2.2005

sporočila: 2

7. feb 2005 20:56

Najprej bi rada cestitala za tako odlicen forum kot je ta. Kar naprej firbccam, ce je kdo ze kaj novega napisal. Vsi skupaj mi dajete ogromno spobude, da tudi sama vztrajam. Sem se cisto nova, ampak pocutim se pa cisto domace! Me muci eno vprasanje: ze 15 dni se drzim diete ampak kilogrami so se vedno isti- imam pa obcutek, da me je nekoliko manj- ampak izmerila se pa se vedno nisem. Naj mi kdo pove, ce je dozivel podobno_ da mu je tehtnica kar lep cas kazala iste stevilke. Lep pozdrav lotos

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

7. feb 2005 21:37

Dober vecer vam voscim, Nikakor nisem prisla do racunalnika in zdajle sem brala skoraj dvajset minut kaj vse ste napisale. Pridne, pridne punce in fanta. Khm, jaz pa nisem bila prevec pridna :o). Marjetka Cvetka, v soboto sem si res privoscila vampe in to brez kruha in tako so mi pasali, da ze dolgo ne. Kokos, kupim ociscene vampe, jih skuham kadar sem sama doma in lahko zracim in potem jih vec porcij dam v hladilno skrinjo. Potem jih samo pripravim in dobrodosla na lepo porcijo. Tebi bom se parmezana navrh privoscila, ceprav sele po dieti, prav?! Torej, imeli smo zelo pozno kosilo in lepo sem imela splaniran vecer. Se dve pomaranci sem si rekla in za mano bo nov uspesen dan. Pa ja! O matr, kako mi je vse v vodo padlo. Prijatelji so poklicali, ce greva pustovat in najprej sem rekla, da raje ne, ker ne smem piti, ne smem jesti itd. Potem pa sem sklenila, da ne bom sedela za pusta doma in sem rekla, da grem in da bom sofer, ker ne bom pila. Ja, ja ... hahahahahahaha. Oblekli smo se in kot prave maskare sli ven. Do enajstih sem bila pametna in sem samo plesala, potem pa sem zgubila razsodnost. Polomila sem ga in zdaj je kar je. Pila sem in okoli treh zjutraj sem pojedla dva krofa. Priznam, v nedeljo sem se zbudila z moralnim in alkoholnim mackom. Pogledala sem se v ogledalo in, ker mi je v oci zrl zadovoljen obraz, sem se sprijaznila s svojo sibko voljo. Preziveli smo prekrasen vecer, nasmejali in naplesali smo se in zivljenje je res lepo. Vceraj sem zato jedla samo sadje, pa tudi danes sem bila zelo pridna. Popoldne sem pekla krofe in za kosilo sem si privoscila enega, za vecerjo pa samo rebro cokolade. Malo me daje lakota, ampak kazen pa mora bit ane. Informirani kozarci vas zanimajo ... Torej, res je: rdeci je protistresni, modri je za tiste, ki jim primanjkuje energije in zeleni je za tiste, ki bi radi shujsali. Delajo jih v Rogaski Slatini in sicer po posebnem postopku. Vsak kozarec ima barvni "pecat" in ta ima shranjene informacije (informirani kozarci), ki naj bi zmanjsevale stres, nudile energijo oz. pomagale pri hujsanju. Listka z navodili nimam vec in lahko govorim le po spominu. Glede na to, da moramo veliko piti, pac pijem iz informiranega kozarca in, ce le ta pomaga, se toliko boljse. Kozarec imam ze par let in zanj sem placala okoli 4.800 SIT. Kupi pa se jih lahko v trgovinah, kjer so naprodaj artikli za zdravo zivljenje. Sama sem ga kupila v Ljubljani, BTC - hala A, pritlicje. Maychi, knjigo le preberi. Prav zanimivo branje je in se poucno povrhu vsega. Bodite bolj pridni kot sem bila jaz in ce vam slucajno "spodrsne" in se pregresite, ne iz tega delat tragike, ampak si nalozite primerno kazen :o)). Lahko noc vam voscim Marina5

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

7. feb 2005 22:49

Hojla! Marina,Marina,Marina......... Sej je prev,da si si privoščila zabavo.Saj včasih se mora pa človk tudi mal znoret,Drugače lahko še ZNORI! Ampak vseeno mislim,da maš pa zdej dovolj prekrškov.Ženska,ne ga več tako srat(ups,pardon)! Vendar ti pa moram čestitat,to pa zato,ker svoje grehe priznaš pred nami vsemi in to je zelo,zelo pohvalno in res moraš imeti zato veliko poguma. Joj,zdej me pa hčera preganja iz sobe,ker hoče spat.Se vam pa javim še jutri,če bom prišla do računalnika. Lahko noč in mejte se lepo. Bobby,Darchy,kako je šlo.Sta preživela? Adijo! Marjetka cvetka

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

7. feb 2005 23:07

Hojla! Še ena nova članica. Danes zaključujem 7 dan 3MD in jutri zjutraj me čaka prvo tehtanje od štarta. Upam da bo to vzrok za lep dan. Čaka me še zelooooooooo dolga pot in upam da mi bo uspelo, seveda tudi z vašo pomočjo in predvsem tolažbo v kriznih dneh. LP tejčica

niki1  

član od: 6.2.2005

sporočila: 3

8. feb 2005 8:12

Hoj, torej...še ena nova. Punce mislim, da ste s svojim pisanjem in predvsem z izkušnjami zeloooo pripomogle, da nas je vsak dan več. Sama sem "povratnik" raznoraznih diet , predvsem najbolj enostavnih ...stradaj in manj jej ampak nobene (razen dveh izjem par let nazaj) se nisem prav dolgo držala.Sedaj pa imam močno voljo in moram reči, da ko imam kriizo grem semle gor in mi je takoj lažje, ker ste tako polne optimizma. Javljam se po zaključenem prvem tednu, upam, da uspešnem, ker se nikoli nočem vagati po 1 tednu. Se poznam tako dobro, da vem, če mi ne pokaže kil dol, da lahko izgubim voljo. Zenkrat ni bilo težko, vam pa zavidam, ker vas je veliko že pri koncu poti:) Je tudi že mesec mimo kar nekadim in se tale zadeva super dopolnjuje , drugače bi verjetno samo basala, basala... Tejčica kdaj si začela? Jaz sem 31. 1. in ti? Lp Niki1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti