6. feb 2005 18:07
Nalin, pozdravljena! Morda sem za tokrat prepozna s tem nasvetom, bo pa morda kdaj drugič prišel prav. Morda bi bil vodni dan bolj znosen, če bi poskusila zeleni čaj (prodajajo enega v filter vrečkah z okusom mete). Če ga res namakaš samo dve minuti, kakor naj bi ga, je čisto znosen. Ima tudi veliko pozitivnih učinkov - eden od njih je tudi ta, da odpravlja slab zadah, kar je v primeru posta pogosta nadloga. Sama sem se včasih postila kar pogosto in ponavadi ni bil problem zdržati tudi veliko več kakor en dan. Glava me sicer ni bolela nikoli - je pa res, da sem na postne dni vedno delala klistir. Zadeva je na prvi pogled malo zoprna, ampak se je človek navadi in jo že drugič ali tretjič povsem obvladaš. Če malo pobrskaš po knjigah, ki govorijo o postu, vse absolutno priporočajo klistir (ene celo pravijo, da je obvezen, saj drugače pri dolgotrajnejšem postu obstaja nevarnost samozastrupitve telesa). Naprava za klistir se kupi v lekarnah. Naj ti oziroma vama bo preostanek dneva nadvse lep! Novinka