1. feb 2005 22:39
Dober vecer,
Hvala vsem za odgovore glede kisa. Sem mislila, da je samo meni tako zanic. Okus je grozen, cesar nisem pricakovala, saj ponavadi popijem kis od solate in mi je res dober. Ampak kis z vodo, zjutraj na tesce ... bljak. Jutri zjutraj bom probala z medom pa bom videla, ce bom se nadaljevala.
Dalmatinka, naj ti zaupam nasvet moje mame. Enkrat sem ze napisala in ne se jezit, ker bom ponovno napisala tole. Hladna voda naj bi poskrbela za cvrstejso kozo. Meni je tako ze tako preslo v kri, da prsi, nadlakti in stegna z zadnjico ob vsakem tusiranju se malo oblijem s hladno vodo. Pozimi samo na koncu, poleti pa si privoscim pravo knajpanje pod tusem. Trikrat zamenjam mlacno in hladno vodo in se vsa oblijem. Sicer ti priznam, da moja koza ni vec napeta kot je bila pred desetimi leti in tako ti ne morem zagotoviti, da to res pomaga, ampak je zelo enostavno. Stari ljudje pa so tudi poznali par trikov in tako sem se odlocila, da temu verjamem. Poskusi, saj nic ne stane :o))
Glede nadaljevanja 3MD pa menim takole: glede na to, da je v tej dieti zelo malo proteinov, je verjetno 3 mesece tista meja, ki je se razumna. Premalo zauzitih proteinov lahko nacne tvojo misicno maso. Po moje bi jih morala zato malo dodajati - meso (ce ga ne maras potem ribe), sir, mlecne izdelke, jajca in razne orescke ter semena. Verjetno se tudi ti bojis, da ko bos enkrat brez "reda", ki ga predpisuje nas nacin prehranjevanja, da bos popustila, se najedla in se zredila. Zakaj si 3MD ne priredis za naslednje 3 mesece in recimo dodas se en B dan (mogoce namesto sadja). Imela bos red in zagotovo se ne bos zredila. To je samo moj predlog Dalmatinka in resno ti svetujem, da pocakas 3 mesece.
Saby, cestitam za opravljeni izpit. Mogoce bi se morala postiti tudi ob naslednjem :o)) Malo heca saby.
Irena, samo da si uzivala. Sama sem se rodila na kmetih in povem ti, da sem kot otrok pridobila kar dobro "podlago" z raznimi klobasami, zaseko in ostalimi svinjskimi a tako dobrimi jedmi. Se bojim, da sem od kmeckega porekla ohranila le apetit :o))
Danes sem si privoscila purana in solato, jutri pa bom malo fizola, saj se mi ga ze posteno ljubi. Upam, da ne bo prehudih posledic, saj veste kaksnih :o))
Vse ste pridne in res je, danes je dejansko za nami PRVI dan. Gremo veselo dalje ane :o))
Lahko noc
Marina5