2. feb 2005 12:10
Aha po tej lestvici imam normalno telesno težo (22), želim pa imet 18.5. Moj matej sprašuje kakšen idealen ITM je pa za moške? nalin
2. feb 2005 12:10
Aha po tej lestvici imam normalno telesno težo (22), želim pa imet 18.5. Moj matej sprašuje kakšen idealen ITM je pa za moške? nalin
2. feb 2005 12:30
Nalin, ITM služi za okvirno oceno prehranjenosti, meje so tudi za moške enake, vendar z opombo, da veljajo za netrenirane osebe določene starosti. Za več informacij poglej npr. na tole stran: http://www.osebnitrener.com/online/itm.htm L.p. Encijan
2. feb 2005 12:51
hja sam mal je čudno, ker bi potem moral biti moj matej pri 187 cm težak samo 75kg, da bi imel itm 21.5 Po neki drugi izmeri teže cm-100 za moške (87kg-matej) in cm-105 za ženske (61kg-jaz), se mi pa kg zdijo za moškega vredu za žensko pa spet ne. nalin
2. feb 2005 13:20
Ja, Nalin, saj se moški in ženske res razlikujemo po sestavi, zato imaš po moje kar prav. Sicer pa piše, da gre za okvirno oceno in ne za edini in glavni kriterij. Zato ne vzeti tega za "sveto". Sicer pa je normalno od 18,5 do 24,9 in ne samo 21,5. Moraš malo drugače pogledati na vso stvar, moških in žensk res ne moreš dati v isti kalup. Na omenjenem naslovu je tudi pojasnilo, ne vem če si ga prebrala: "ITM dobro ocenjuje delež telesne maščobe, vendar ga ne smemo uporabljati kot natančen izračun. Obstajajo korelacije med ITM in deležem telesne maščobe, ki so odvisne od spola in starosti. Primer: ženske imajo v povprečju večji delež maščobe kot moški. Prav tako ima starejša oseba z istim ITM kot mlajša večji delež maščobe. Ocena ITM ni primerna za trenirane športnike, ki imajo veliko mišične mase in majhen delež maščobnega tkiva (npr. bodybuilderji, šprinterji...). Kot vsaka podobna metoda je tudi klasifikacija hranjenosti pri ITM izračunana na podlagi povprečja - ker je ITM odvisen le od teže in višine in ne upošteva deleža maščobe imajo trenirani športniki velik ITM, vendar zaradi tega nikakor niso "debeli". ITM uporabljajte kot pokazatelj nepravilnega prehranjevanja in kot opozorilo za zdrav način življenja. Vsekakor pa ITM ne jemljite kot diagnozo - za natančno določanje zveze med zdravstvenim stanjem in ITM je potrebno upoštevati tudi ostale podatke in mnenje strokovnjakov z zdravstvenega področja." Lahko pa na istem portalu uporabiš (spet ne čisto "zares") kalkulatorja za izračun idelanih mer ločeno za ženske in moške. Rabiš le obseg zapestja. Rezultat niso kg, ampak cm. Meni je bilo zanimivo, samo za sekirat se pa ni... Bye! Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 02. feb 2005 13:24:50
2. feb 2005 14:23
Pozdravljene, želim vam povedati, da sem naročila drugi del Rinine knjižice, kjer so jedilniki za drugih 90 dni. Izide marca in mi bo zagotovo prišla prav, saj sem se lani po 180ih dneh spet malo poredila (zato sem sedaj ponovno z vami Picika, delam jogo, pa tibetanke, shiatsu, rada bi pa spoznala tudi pilates. Če ti ne bo odveč mi prosim pošlji še meni. Irena
2. feb 2005 15:00
Irena19, ko boš dobila knjigo prosim poročaj, če je uredu, da vemo ali se jo splača kupiti. Pa na ceno ne pozabi. Ful sm srečna dones ko sm na vodi, upam pa da bom od jutri zjutraj še bolj. Takih grehov si ne bom več privoščila - OBLJUBIM!!!!!! Čau čau kokos
2. feb 2005 15:15
Ja hvala encijan za tvojo razlago. nalin
2. feb 2005 15:44
Hoj! Irena, kje si naročila knjigo? Jaz pa vem, da ni isti ITM za moške in ženske. Vendar ne vem točnih vrednosti, za infiormacijo lahko povem le, da imajo prinas v lekarni vago, kot verjetno povsod drugod, ki poda tudi ITM in na tistem listu so določene vrednosti za moške in ženske posebej. Bom pogledala, če imam kje še kakšen list. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
2. feb 2005 16:00
Na enem od listov piše: MOŠKI: prenizka: do 20 normalna: 20 - 26 idealna: 22 prekomerna: 26 - 31 debelost: I.STOPNJE: 31 - 36 II. STOPNJE: 36 - 40 huda debelost: nad 40 Za ženske pa je enako, le da je povsod vrednost indeksa manjša za 1. Torej, prenizka: do 19 normalna: 19 - 25 ....... itd. Drugače pa se popolnoma strinjam z Encijan, te ocene so zelo relativne in so odvisne od veliko dejavnikov. Najbolj vsak zase ve v kareti razred spada, sploh ljudje, ki so na meji med dvema razredoma. Upam da sem bila v pomoč, čeprav nisem povedala nič novega! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
2. feb 2005 16:11
Zdravo. Glede nove Rinine knjižice, nekje sem zaledila (mislim, da ne med.over.net-u), da naj bi bila knjižica v predprodaji za tisočaka ceneje, kot potem v redni prodaji (prej 2000, potem 3000-niso točne cene, ampak tu nekje). Tako, da če katero zanima...mislim pa da je isti e-mail in telefonska kot za naročanje te knjižice (Uredništvo Rine). če koga zanima telefonska, mail...naj mi sporoči pa bom pogledala na prvo knižico, je sigurno napisano. Rožica, me veseli, da si zopet med nami. Moram ti povedati, da imam danes kilograme še kar (!!!!) pod mojo mejo in to cele pol kile! Ne morem verjeti. Sem mislila, da bo po všerajšnjem B dnevu prišlo vse nazaj, kar sem izgubila na vodnega. Ampak ni! Ti si pa sedaj dan pred nami tako da imaš danes OH, a ne? Ja ITM je res zelo relativen...tudi moj kaže, da naj bi imela vredu postavo, ampak po moje laže. Grem nazaj za knjige, ponedeljek se približuje s preveliko hitrostjo... Lp, maychiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Vitlof s sirom
Azijska solata s kozicami