31. jan 2005 7:59
Čao drage moje, in moji! Mineva predzadnji dan diete. Hitro je šlo. Sklatila sem 22 kg, kar je več, kot sem upala, da bom. Sedaj bo pa zanimivo. Čez tri mesece se verjetno vrnem med vas. Veliko volje vam želim. francka
31. jan 2005 7:59
Čao drage moje, in moji! Mineva predzadnji dan diete. Hitro je šlo. Sklatila sem 22 kg, kar je več, kot sem upala, da bom. Sedaj bo pa zanimivo. Čez tri mesece se verjetno vrnem med vas. Veliko volje vam želim. francka
31. jan 2005 8:18
Dobro jutro vsem, Danes je pa vodni dan in popila sem že 6 dcl vode in eno kavo. Mislim, da ne bo težav, saj zadnjič lakote proti večeru sploh nisem več čutila. Težje mi je bilo brzdati tek naslednji dan. Kar najesti se nisem mogla in tudi danes se že psihično pripravljam, da ne bom jutri celega purana zmazala :o)) Maychi, zanima te Montignac. Torej, ne bi rada delala pretirane reklame, ampak zame je bila njegova teorija najbolj sprejemljiva. Od leta 1999 sem se držala njegovega načina ločevanja živil in do spomladi leta 2004 sem bila res pridna. Potem pa me je popadla požrešnost in začela sem se po večerih nažirati s sladkarijami in ostalimi prepovedanimi stvarmi (čips, oreščki, čokolada ...). Upam, da ne boste hude, ker bom malo napisala o Montignacu. Način zgubljanja kil je v osnovi enak 3MD. Ločevanje živil je izredno pomembno. Ne predpisuje zaporedja dnevnov, zapoveduje pa ločevanje beljakovin in OH oz Š. V prvi fazi (ki traja okoli dveh mesecev - odvisno koliko želiš shujšati) je režim bolj strog: prepovedane so sladkarije, izdelki iz bele moke, bel riž, koruza, redeča pesa in korenje, ter seveda alkohol (vse našteto naj bi imelo visok glikemični indeks in posledično spodbujajo delovanje slinavke). V drugi fazi, vzdrževanje teže pa je najbolj pomembno, da ločujemo B od OH. Meni je to najbolj odgovarjalo, ker sem lahko jedla meso in zelenjavo oz. solato kar vsak dan, če mi je ravno tako pasalo. Večkrat pa sem jedla tudi špagete s sirovo omako, ki sem jo pripravila z manj mastnim sirom in tudi to mi je zelo teknilo. Vsa stvar je zelo enostavna, pomembno pa je, da obrokov ne izpuščamo (vsaj 3 obroki dnevno) in vedno se lahko naješ do sitega. Količine niso zapovedane. Pred leti sem v prvi fazi jedla meso dvakrat na teden za kosilo in dvakrat na teden za večerjo. Res je, da nisem jedla nobenih salam, kasneje pa sem jedla tudi salame, ponavadi s kruhom iz temne moke, če pa se je dalo pa kar brez. Kot sem že rekla, je ta način prehranjevanja zame najbolj sprejemljiv, ker obožujem kombinacijo mesa in zelenjave oz. solate. Najprej moram izgubiti odvečne kile, disciplinirala sem bom tudi v tem času in potem bom nadaljevala naprej po Montignacu. Maychi, če imaš še kakšno vprašanje kar vprašaj. Meli, hvala za dobre želje. Danes bomo gledali res malo bolj "vodeno" :o)) FRANCKA ČESTITKE. Pridna si bila in 22 kil je res ogromno!! Vsaka ti čast. Tudi vsem ostalim, ki ste že tako blizu konca. Za mano je pa komaj tretjina, vendar je tudi to kar hitro minilo. Nalin, dva vodna dneva je morda prehudo za tvoj organizem. Izčrpana boš in možno je, da te bo popadla volčja lakota. Spuščanje obrokov ni preveč zdravo in en postni dan je po moje tisto pravo. Saj nočemo, da bi se telo navadilo na premajhne vnose, ni tako! Namesto sadja pojej kakšen korenček, paradižnik ali kumaro, ti ne vsebujejo kisline in paradižnik je že tako ali tako sadje. Zdaj pa šibam. Sigurno se bom še oglasila, da vidim kako kaj prestajate vodni dan. dijoooooooo Marina5
31. jan 2005 8:24
JOJ pomoč (moralno) danes je moj 1. vodni dan! malo podpore prosim, ne vem kako bom preživela!!!! Kairos
31. jan 2005 8:32
za mano sta dva tedna in sem kar zadovoljna. zgubila sem 2 kg. se pravi še 3.5 kg do konca. moram pa priznat, da se vsaj enkrat na dan malo pregrešim, ampak kile gredo še kar dol. tko da super, kaj čem rečt. hujšam pa skupaj z mamo, tko da sva si v moralno podporo in je vse skupi lažje. francka 22 kg, to pa ti je cifra. !!!! čestitam. čav bav effa
31. jan 2005 8:37
Kairos, saj bo šlo. Boš videla, sploh ni tako hudo. Finta je v tem, da ne razmišljaš o tem, da boš danes brez hrane. Kadar se ti oglasi v trebuhu, popij kozarec vode ali pa topel čaj. Sčasoma mine občutek lakote, boš videla!! Veliko pij in se poskušaj zamotiti z delom, shopingom ali pa pojdi na sprehod. Samo ne sedi doma in ne razmišljaj, da danes na sporedu ni hrane. Več nas je danes Kairos, zato se bomo lahko spodbujale. Saj bo, ane punce .... Maychi, če mi posreduješ tvoj mail, ti lahko pošljem izvlečke o Montignacu (na kratko po knjigi) LP Marina5
31. jan 2005 8:38
Hojla! Ja seveda vas podpiram,danes ste na preizkušnji. Ampak,če danes zdržite,pol ste na konju,kajti naslednji vodni dnevi so veliko lažji.Sej prvič je vedno najtežje,zato bom držala pesti,da vam bo uspelo. Tudi jaz sem bila zjutraj na tehnici in z veseljem ugotovila,da se ni teža nikamor premaknila.Juhu,torej mi uspeva držat težo. Virus sem tudi preživela in bom danes lahko po enem tednu zopet malo potelovadila.Mi je kondicija ful padla. V glavnem,držte se in ne izgubit poguma,kajti resnično se izplača zdržat vse tri mesece. Le pogumno v boj z vodo! Naj vas ne premami kaj prepovedanega,ne mislit na hrano.No pa sej ni tako težko,kot se zdi.Ne se smilit samemu sebi. Teče,teče vodica, po grlu cel dan mi curlja.......... Adijo! Marjetka cvetka
31. jan 2005 9:58
Zdravo! Danes je 21.dan, pa 3kg in 6 cm v pasu minus! Le tisti "povštr"i na bokih so še nedotaknjeni. Upam, da niso bolj trmasti od mene. sem pogledala na koledar in ugotovila, da imam na svečnico OH dan - torej krof za večerjo!! No, potem sem pa videla tudi, da imam na Pusta vodni dan, kar je pa precej problematično, a ne? Letos bo pa tale Pust res čuden. Vodnega dneva se ne bojim, ker že nekaj let en dan v tednu ne jem. Skuham si liter zelenega čaja in ga "žulim" do 11.ure, potem se pa nalivam z vodo in sem zelo aktivna. Ne blefiram, ampak na vodni dan me enostavno "nosi" - prav preveč energije imam takrat. Je pa verjetno vic tudi v pristopu - nikoli si ne smeš reči - "uboga jaz, ne smem jesti" (sicer to tudi ni res, saj smo se sami odločili za to). Vsa čast tistim, ki so pri koncu in njihovim rezultatom! Upam, da bom v začetku aprila med vami! Lisa
31. jan 2005 10:34
Še jaz! Ne boste verjeli, kaj se je zgodilo! Ugotovila sem, ko sem dobila obisk, da mi tehnica kaže +2 kg, torej je moja bilanca naslednja: danes 31.01.2005 -15 kg!!!! Zame ko sem majhna kar v redu. Če ne bi grešila, bi bilo lahko še bolje, a ne? In če bi se več gibala! In kaj bi bilo, če ne bi bilo če-jev? Želim vam, da vztrajate, jaz pa se vam pridružim nekje v aprilu. V cm vam ne morem posredovati ničesar, ker se nisem zmerila. Bo pa v 2. krogu boljše, takrat bom že vedela. Poznajo pa se cm pri oblekah, sploh pri nedrcu. Notri in okoli pasu mi vse že pleše, no lahko bi mi ostala moja trojkica, kljub temu, da sem samska!!! Malo heca!!! Uživajte! dalmatinka
31. jan 2005 10:37
Hojla. Vidim, da bo pri marsikateri danes na sporedu voda in voda in voda.... kot pri meni. Čeprav me je zjutraj pogled na tehtnico zelo razveselil kljub sobotnim pregreham, ko sem pekla krofe (sicer pa je bil OH dan) in pojedla kar nekaj teh dobrot. Sem jih pa prav zato pekla v soboto, da me ne bi premamili včeraj, še hujše pa danes, ko je voda. Upam samo, da ne bo prišel vmes kakšen virus, pri nas doma so že začeli razsajati, pri vseh teh vitaminčkih, ki jih pojemo, pa jih bomo mogoče odgnali proč. Moram pohvalilti Mareta, ki se nam je pridružil, kar naprej in naprej do želenega cilja. Pa na zdravje. Mateja lkc
31. jan 2005 10:40
Zdravo vsem. Že dogo se nisem nič javljala, berem pa vas večkrat. No, tudi jaz imam danes 1.vodni dan. Kairos, Marina5 in verjetno še kdo, ZDRŽIMO, saj jutri pa pride zopet mesek. Pa saj "vzdržati ali ne" to sploh ni vprašanje. Na vodni dan priporočajo tudi zeleni čaj, poskusite. SibilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piščančja stegna z miso pasto
Biskvit s slivami