Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

mrmi  

član od: 25.1.2005

sporočila: 17

25. jan 2005 8:33

Zdravo! Z dieto sem začel v soboto in danes je pred mano prvi sadni dan. Dieta pomeni popolni preobrat v moji prehranjevalni verigi, saj so obroki sedaj točno odmerjeni in razporejeni skozi dan. Prej sem ponavadi jedel le enkrat ali dvakrat na dan. Pri prehranjevanju upoštevam vsa načela diete iz spletne strani: http://www.mojplanet.com/dieta/index.html in lakoto sicer občasno čutim vendar tudi hitro pozabim nanjo, ko si najdem kakšno delo. Ko pa se zjutraj stehtam, nisem popolnoma prepričan, da ravnam prav. Težava, ki se je pojavila je namreč v tem, da sem izgubil že 4 kilograme, kar mi je sicer čisto všeč, vseeno pa se mi zdi da stvar poteka malo prehitro ( iz 107,5 kg na 103,5 kg v 72 urah ). Prvi dan sem stvari pač povezal z čiščenjem telesa, vendar pa teža vztrajno in enakomerno pada še naprej. Zanima me če kdo kaj ve o tem, oziroma kakšne so vaše izkušnje z gibanjem teže v začetku diete. Poleg tega bi si rad prebral tudi knjigo, ki jo je izdala Rina "90-dnevna LOČEVALNA DIETA" pa je v trgovini nimajo več v ljubljanskih knjižnicah po je izposojena ali rezervirana za več tednov vnaprej. Prosim vas če mi jo kdo lahko posodi za nekaj ur, da si jo nahitro preberem oziroma fotokopiram. Še naprej veliko sreče vsem hujšajočim in lep pozdrav. milan mrmi

dalmatinka  

član od: 29.11.2004

sporočila: 46

25. jan 2005 8:52

Ja, mrmi, menim, da je rezultat in izguba teže pri moških nekoliko drugačna kot pri ženskah (saj veš, zaradi drugačnega metabolizma ipd.), odvisno pa je tudi, kolikšna je tvoja začetna teža, tvoja je kar velika, torej je tudi vode in ostalih stvari, ki silijo iz telesa več. Znano pa je, da na začetku diete teža pada hitreje kot v 2. ali 3. mesecu. Moje mnenje je, da se ne sekiraj in se ravnaj po navodilih diete, seveda, če se počutiš dobro in to ne vpliva na tvoje zdravje. Meli, sama sem tudi iz centra Mb, tudi jaz v petek 3. vodni dan! Upam, da se vidiva čimprej, pošlji kakšno privatno sporočilo, da se dogovoriva. Rožica, Marina5, in ostali, hvala za vzpodbudne besede in še naprej ostanite z nami. Tudi sama ne bom šla iz tega foruma, pa če bom imela le 40 kg. Hec!!!!!! Lp dalmatinka

nalin  

član od: 13.1.2005

sporočila: 231

25. jan 2005 8:54

mrmi: kakor sem zasledila skozi pogovor ostalih udeležencev na tem forumu je to čisto vredu, vsako telo pač hujša po svoje. jaz sem v enem tednu zgubila -5 kg (nimam tolikšne teže kot ti) potem so se mi kile ustavile, sedaj pa izgubljam samo cm. Po vsej verjetnosti bo pri tebi tudi tako samo da boš izgubil malo več kil, sicer pa je nasplošno znano da moški prej izgubijo kile kot ženske. S fantom sva hkrati začela hujšati in se čisto enako prehranjujeva, pa je on že izgubil 8kg (3 več kot jaz). Nič se ne sekiraj. Drugače pa midva nikoli ne greva lačna od mize. ps: predlagam da v sadni dan vključiš anans ( ananas vsebuje manj kalorij kot jih telo potrbuje za prebavo le tega, kar povzroči porabo tvojih odvečnih kalorij-maščob nalin

nalin  

25. jan 2005 9:01

Ja moj ati je že po nekaj mesecih obupal nad mano glede mesa, moja mami pa še zdej včasih mal pojamra, ampak se je že kar dobro navadla. sicer pa z matejem pojeva kar veliko sira (ponavadi v solati), tudi na količino porcij ne paziva pa vseeno kile padajo in se cm manjšajo, je pa res da so se porcije same po sebi zmanjšale (zaradi diete). nalin

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

25. jan 2005 9:16

Pozdravljeni kameradi, Ja, Mrmi, saj so ti že vse povedale. Srečnež si in kile ti kar letijo dol. Vendar naj te ne preseneti in ne spravi v slabo voljo ko kilogrami ne bodo več tako hitro kopneli. Zdaj si se pač "spucal" in glede na pridobljeno kilažo bi rekla, da si bil prej kar dober jedec. Gotovo nisi še velikokrat hujšal in telo je pač odreagiralo na zmanjšani vnos. Veš, ženske venomer nekaj hujšamo in zato je telo navajeno že vsega hudega in se "brani" pred izgubo zalog. O presnovi in ostalem ti je povedala že Dalmatinka. Torej mrmi, ti se kar drži predpisanega in se veseli izgubljenih kilogramov vendar se pripravi tudi na obdobje ko ne bo vse tako kot bi si želel. Želim te vzpodbuditi in motivirati, da bi vztrajal z nami, saj smo izredno vesele, da imamo med sabo tudi moške predstavnike. Ane punce?! Matr meli, ti si me pa že zjutraj v dobro voljo spravila. Lepo, da si tako dobre volje in da to deliš z nami. Encijan, meni se zdi tvoj nov način prehranjevanja odličen in želim ti, da bi se ga lahko držala. Hvala pa tudi za idejo kako jesti po dieti. Maychi, tudi jaz imam danes OH dan in naredila si bom omleto s polnovredne moke in gobami. Recept je v Rinini knjižici in žal je nimam s sabo. Vem pa, da je poleg moke še radenska in začimbe. Če nimaš knjižice pa sporoči, ti bom recept posredovala za drugič. Meli, blagor tebi, ker lahko rolaš. In to še celo zimo ... Pri nas bi poleg verig rabili še pošteno podloženo hokejsko opremo. Drugače imam izredno rada zimo in mraz in zimsko spanje, letos pa si tako želim pomladi. Mislim, da sem ravno zaradi novega načina prehranjevanja bolj aktivna in že bolj si želim migat in uživati v naravi. Maychi samo, da je izpit za tabo. Zdaj bo lažje, ane. Rožica in Lisa, lepo je prebirat kako sta tukaj ena za drugo in seveda tudi vse ostale. Prav to je tisto, kar tudi mene pritegne. Vem, da bom vedno deležna nasveta, vzpodbudne besede ali pa kakšen opomin, če mi po glavi hodijo prepovedane stvari. Dušan in Bobby, lepo vaju je imeti med sabo in ostanita z nami. Zdaj bo še mrmi z nami, boste že trije. Pogrešam nekaj tistih, ki so začeli z nami 3.1. in upam, da jim gre lepo. Če ne pri 3MD pa na splošno. Naj bo dovolj. Lep dan vam voščim Marina5 Sporočilo je spremenil(a) Marina5 dne 25. jan 2005 09:17:56

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

25. jan 2005 9:27

Punce in fanta evo mene! Encijan, a veš kolk je lepo brat, da te nekdo pogreša?!?! V glavnem jaz sem mojo dieto začela s 14.01., do sedaj zgubila 2 kg. Sem tudi pridna in veliko telovadim, imam pa na sumu, da se tehtnica ne premakne po kg zaradi mišic, ki se mi krepijo na stepperju. Vsak dan tudi naredim 1/2 sprehod, včeraj pa sem celo del poti pretekla. Mal mam težav z okolico, ker jim ne povem, da sem spet na dieti in moram kar bit pridna. Grešim toliko, da vsak dan spijem kavo z mlekom, ampak mislim, da je vseeno v redu. Aja, navadila sem se pa tudi, da nimam nobenih vmesnih obrokov. Zjutraj pojem 2 sadeža in do kosila nič drugega. V glavnem berem vas sproti, pišem bolj malo, ker imam kar gužvo v službi.

francka  

član od: 12.12.2004

sporočila: 41

25. jan 2005 9:55

Pozdravček, Marina5 (Kako je hodit po svetu s 20 kg manj?): jaz sem očitno prav čudna glede tega. Pravzaprav se ne počutim nič drugače. Mogoče sem se počutila celo slabše v prvem mesecu diete. Sedaj pa se mi energija počasi vrača. Ne opažam, da bi se lažje gibala. Nič! Le obleke so tako male, da nisem navajena. Smešno pri tem je, da sem sedaj težja, kot večina vas. Vendar bom vžgala še en krog! Ne morem verjet, da sem se tako zapustila. Kot sem že napisala: jaz sploh nisem vedela, da sem tolikšna. Tudi v ogledalu, ko sem se gledala, mi možgani niso dojeli moje velikosti. Pravzaprav, pa so ta pojav že nekatere napisale. Pri meni je bilo tudi tako, da mi je fotografija odprla oči-GROOZA!!! Rožica, tudi jaz sem se s to dieto naučila prehranjevat. Upam, da se mi je usidralo v možgane in bom pametna tudi po dieti. Se bom kaj javila in napisala kako mi gre. Encijan tvoja življenska zgodba je podobna moji, le v kg te šišam. In prav tako sem prevelika že celo življenje. Že v vrtcu je foter naročil, naj pazijo kaj in koliko pojem. Maychi: s tabo pa se lahko primerjam po očetu. Nujno bi ga morala naučit, naj se prehranjuje drugače, pa nimam šanse. On sicer nima mojih dimenzij (no ja, sedaj je večji od mene,k sem jaz dala 20 dol), vendar ponoči jest mu je nujno. Pa čim bolj mastno. Mrmi: kot je bilo že napisamo, izgubljajo moški kg hitreje, kot ženske. Midva z mojim sva tudi skupaj začela in je hitreje in lažje izgubljal. Sedaj namenoma greši, ker ne sme več izgubljati teže, pa mu gre še vedno dol. Resnica pa je tudi, da se v prvem tednu/modoče prvih dveh izgublja večinoma voda. Izgubljanje kg se BO zmanjšalo. Tako hitro ti ne bo šlo dol, vendar glede na nas punce, veliko hitreje in več. meli* in dalmatinka: jaz imam tudi 3. vodni dan v petek, 28.1.05. Kako, da se nismo prej našle? No, danes sem se pa tudi jaz razpisala. Ampak vidite, kako imamo podobne zgodbe? Skoraj z vsako se lahko primerjamo tako podobne zgodbe imamo. Imejte se prav lepo!! francka Sporočilo je spremenil(a) francka dne 25. jan 2005 09:59:26

nalin  

25. jan 2005 10:19

Ja moj ati je že po nekaj mesecih obupal nad mano glede mesa, moja mami pa še zdej včasih mal pojamra, ampak se je že kar dobro navadla. sicer pa z matejem pojeva kar veliko sira (ponavadi v solati), tudi na količino porcij ne paziva pa vseeno kile padajo in se cm manjšajo, je pa res da so se porcije same po sebi zmanjšale (zaradi diete). nalin

francka  

član od: 12.12.2004

sporočila: 41

25. jan 2005 10:49

Nalin, a si mogoče iz Dolenjske, da meso tako pomembno? francka

nalin  

25. jan 2005 11:07

ne sem, iz lj sem, kaj pa si mislila s tem da je meso tako pomembno? nalin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti