24. jan 2005 8:53
no tudi jaz se vam spet oglašam in sicer, včerja sem imela B dan, in sem si pač privoščila čevape, ker jih lahko takrat jem, ampak me e zvečer potem tako želodec matral, da je bilo to za znoret, še danes zjutri me je matral. kaj naj bi bilo to? (pa jedla sva jih oba z fantom, pa njemu ni bilo nič) mislim za znort!!! drugač se pa povsod hvalim z to dieto, in sem celo prepričala še dve prijateljici da začneta hujšat z njo, ker se res obrestuje. :) ja pridna sem, da jo tako promoviram.... anika, mogoče je ravno v tem napaka, da izpuščaš obroke, jej tko kot piše, ker se telo boji, da ne bo dobilo dosti energije in potem vse šopa v špeh (dela si zaloge) in ti ne hujšaš več, ampak se rediš. namreč naše telo ima obrambni mehnizem, torej bom razložila, čepra bom veliko napisala. npr. vnašaš 2.000 kalorij in začneš hujšati... začneš vnašati npr 1.300 kalorij, in hujšaš neki časa, (ker imaš primankljaj kalorij), nato telo samo od sebe zmanjša porabo kalorij, torej zniža svojo porabo, prebave, delovanje za možganske funkcije,... ti še vedno vnašaš 1.300 kalorij ampak ne hujšaš več.... obupaš in začneš normalno jesti, torej spet 2.000 kalorij, ker je telo vmes zmanjšalo svojo porabo na 1.300 kalorij, se ti začneš spet rediti!!! ja vem da je to nesramno od našega telesa, amapak tako si dela zalogo če bi slučajno prišlo do stradanja. ta problem rešiš z tem, da telesu stalno dovajaš energijo (oz kalorije) zato so vmesni obroki, torej malice, da prebava dela. pozitivna stran te diete je da se ne stradamo, in telo ne zmanjšuje svoje porabe, zato se tudi po dieti načeloma ne bi smele zrediti, razen če jemo res full kalorične jedi, in se prenažiramo. tudi oh dan ima svoj namenm, namreč ko pojemo zvečer sladico, je to samo zato, da imamo večji vnos kalorij (to je kot bi imele cik cak dieto), da se telo ne navadi na majhen vnos in z tem spet zmanjša porabo. tko da vse ima svoj namen. jejte malice vmes (5 obrokov), ter sladico. no upam ad nisem bila preveč pametna, sem pač full načitana glede tega, samo se nikoli nisem držala teh pravil, do zdaj. sedaj mi gre dobro,... vesela sem tudi da sem začela z to dieto, ker pač jem in se ne stradam, prej sem imela te razne jo-jo diete, kjer shujšam, skoraj da z stradanjem, potem pa dobim nazaj skoraj 2x več. priden bodite, aja približuje se mi prvi vodni dan, pa me je že kar malo strah kako bom preživela, punce kako je vam šlo? Vsaka sprememba prenovi naše življenje!