Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

nalin  

član od: 13.1.2005

sporočila: 231

25. jan 2005 11:23

ne sem, iz lj sem, kaj pa si mislila s tem da je meso tako pomembno? nalin

MICL  

član od: 10.11.2004

sporočila: 47

25. jan 2005 11:49

Zdravo moji sotrpini Marina5 pogreša nas "ta nove". Lepo je prebrati, da te kdo pogreša. Jaz imam v ponedeljek prvi vodni dan. Do sedaj je šlo dol 7 kg, od Vodnega dne pa pričakujem vsaj -1 kg. Danes za kosilo pa makarončki in zelena solata. Se javim v torek, po tehtanju. MICL Sporočilo je spremenil(a) MICL dne 25. jan 2005 11:50:21

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

25. jan 2005 12:16

Ali mi lahko katera pove kakšen je naslov te knjige od Judy Mazel. LP jade

Lisa  

sporočila: 1812

25. jan 2005 12:30

Zdravo! Naslov knjige je "Zdrava vitkost za vse življenje" izdano pri Učilih. Zdi se mi, da je dobro prebrati tudi Montignaca "Jem, torej hujšam" - toliko, da je človek poln teorije že preden začne zares. - pa da neha razmišljat o kalorijah, ki so....le že mnoge, ki so že velikokrat hujšali. Eden je spraševal o še kakšni varianti kosila na OH dan (v Rinini knjigi so res dolgočasni - tako dolgočasno lahko je le nekdo, ki ne rabi hujšat ha-ha). Jaz sem si danes naredila pehtranov štrukelj: iz 3dag polnozrnate i 7dag prave črne moke (tip 1100), ene žličke olja, soli in tople vode sem naredila gladko testo in ga dala na toplo počivat za pol ure. Potem sem ga razvaljala, namazala z malo milerama in debelo posula s pehtranom (šlo bi tudi z drobnjakom), zvila, dala v alu folijo in skuhala v vodi. V originalnem nadevu bi bil jajček in zaseka, ampak saj hujšam. Zraven sem jedla solato iz stročjega fižola. Varianta so tudi bučni žličniki: 250g pireja iz rdeče buče začiniš s soljo, poprom, papriko, česnom in čebulo v prahu,10dag zdroba in žličko stepenega jajca in zakuhaš žličnike v vrelo vodo. Količina zdroba je odvisna od mokrote pireja, zato se ga splača dobro odteči. V originalno bi dala še vrečko parmezana - ampak hujšam. Prebrala sem tudi Rugljev intervju in ugotovila, da smo vsi skupaj deviantni in nespodobni, ko se pogovarjamo o hrani in hujšanju. Ampak jaz se bom še! Pozdrav Lisa

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

25. jan 2005 12:49

oj! sem se lotila diete. niti en teden se ni minil od klika v glavi, tako da sem cista zacetnica. no, ce ne stejem predhodnega poskusa, ampak takrat sem se tako slabo pocutila, da sem nehala. zdaj pa imam spet voljo. upam le, da ne bo glavobolov, omotice, sibkosti (sem komaj zmogla stopnice),... zanima me, ce ima kdo izkusnje s steperjem plus (tv reklama). me drzi, da bi ga kupila, pa 30.000 ni tako malo denarja, zato sprasujem za mnenje. sem pa videla podobnega v novem neckermanovem katalogu, samo je 15.000. cena je mikavna, samo kaj pa ce ni vredu? help! veliko volje in dobrega pocutja zelim vsem, ki se trudite s kilogrami! sara

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

25. jan 2005 16:08

Lep pozdrav vesela hujševalska druščina! Ho,ho spet en moški več.Pridni fantje,ni kaj. Lisa,tudi jaz sem brala tisti intervju z dr.Rugljem. O,groza,s tem človekom se pa nebi srečala v živo.Mislim,da kar malo pregrdo govori čez debele ljudi. Da smo požrešni,leni in nevrotični in nezreli in ne vem kaj še. Halo,a zdaj sem pa nezrela in lena,če se nisem znala pravilno prehranjevati. Sem pač s kmetov doma,kjer je bilo treba vse na debelo zabelit z ocvirki in se je za malico jedlo suho meso in kruh namesto da bi pojedla eno jabolko. Mi smo pač tako jedli in mi je prav žal,če je moral on jesti samo krompir in fižol. In mi je tud žal, če si ubogi Rugelj ne more privoščiti več kot enega obroka na dan,očitno z svojim programom radikalne psihoterapije ne zasluži dovolj,da bi lahko večerjal,božček. Sej mi za zajtrk tudi jemo samo sadje,in potem si privoščimo dokaj obilno kosilo in tako čist normalno večerjo,pa še hujšamo in tukaj na forumu se na dolgo in široko pogovarjamo o hrani in hujšanju in nam je prav lapo.Nisem dobila občutka,da bi bil kdo od vas nesposoben in nevrotičen,se mi vsi po vrsti zdite prav fajni in veseli ljudje. Upam,da bo kulinarika naslednjič intervjuvala bolj pametnega človeka. Vam pa želim veliko uspeha. Moram proč od računalnika,moja trinajstletnica mi že tečnari za hrbtom,naj se spravim dol. Adijo! Marjetka cvetka

bobby  

član od: 29.12.2002

sporočila: 56

25. jan 2005 16:30

Imam samo eno vprašanje: Ali lahko na beljakovinski dan jem krvavice? Kislo zelje vem da lahko !!! Imam jih poln zmrzovalnik, pa mi jih je škoda, da bi se pokvarile!!! Robi Sporočilo je spremenil(a) bobby dne 25. jan 2005 16:30:49

nalin  

sporočila: 231

25. jan 2005 16:54

Vsi ki komentirate rugla, raj se ne z njim ukvarjat ker je splošno znano da bi on rabil psihiatra ne pa da je psihiater (je mogoče kdo že kdaj gledal kakšen intervju z njim kjer je svetoval zakonskim parom?) nalin

lana  

član od: 28.12.2003

sporočila: 33

25. jan 2005 17:24

Ker ni nikjer knjige si želim, da bi kakšen dober recept. napisali na forum! Lana anita tepeš

Lisa  

sporočila: 1812

25. jan 2005 18:13

Bobby, jaz sem na B dan že jedla krvavice, le kruhu za zraven sem se odrekla na račun riža ali ješprenja, ki je notri. Saj vem, da ni čisto po pravilih, ampak taka strašna razlika med ješprenom in pšeničnim kruhom pa tudi ne more biti! Knjigo z recepti od Rine se pa še vedno da dobiti - pošljejo položnico, plačaš in dobiš! Lisa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti