27. avg 2004 21:41
Hvala za izčrpen odgovor Simonasovre. Nisem namreč kupila še nobene posode, ker želim res dobro premisliti, katera posoda bi bila najboljša zame. Vsaka od posod ima namreč tudi slabosti. Bila sem na predstavitvi Zepter posode in vem, da je dobra, vendar ne 10 x boljša od navadne in da bi samo zato, ker so si pri Zepterju ustvarili ime, plačala 10 x več kot za običajno posodo, mi ne diši ravno preveč. Poleg tega pa sem videla komplet Zepter posode za 200.000 sit - ampak lepo vas prosim! To zame niso posode, ampak lončki!!!! Resda imajo še en družinski komplet, ki ima sicer večje lonce, vendar pa ta stane mislim da okrog 300.000 sit, kar pa je zame precej. Ne glede na to, da dajejo možnost obročnega odplačevanja, se mi zdi več kot dveletno odplačevanje posode vseeno malo preveč. Kar me tudi moti je to, da je izredno težka. Zanima me tudi, kako se obnese na steklokeramični plošči, ker ima zelo debelo dno predpostavljam, da voda v takšni posodi ne zavre na 1,2,3, ali ne? Pri vsej stvari pa hkrati primerjam še sesalec Kirby, ki stane tudi nekje od 300.000 dalje in prav tako iz predstavitve vem, da stvar ni vredna svojega denarja, saj je cena v Ameriki 167.000 sit,torej nekdo mastno služi.
Kar se tiče hitre pokrovke-prav tako sem jo videla na predstavitvi. Se mi zdi tudi dobra stvar, ampak odšeteti 50.000 SIT za eno pokrovko-mislim, da je to blazno pretirano, ne glede na prihranek časa in plina, poleg tega pa lahko za ta denar dobiš komplet dokaj dobrih posod. Zaenkrat nisem v tej fazi, da bi si jo lahko privoščila, ker imajo prioriteto druge pomembnejše stvari-mogoče nekoč v prihiodnosti. Jo je pa kupila moja soseda in ji ni funkcionirala tako kot bi morala, zato jo je vrnila predstavnici v popravilo, vendar pa jo ženska ni znala niti razstaviti in zložiti nazaj ter ji je zatrjevala, da je pokrovka brezhibna. Tako da so tudi ti predstavniki premalo poučeni o tem, kaj sploh prodajajo, saj ko jim postaviš malo bolj komplicirana vprašanja kar zmrznejo in se pričnejo izmotavati, ker so navajeni na trop žensk, ki ne sprašujejo veliko, ampak bolj kupujejo na drago! No, to je moja izkušnja iz predstavitve ( da mi ne bo kdo zameril ). Na moje vprašanje predstavnici ali pokrovke na posodah Zepter ob vretju plešejo, je predstavnica odgovorila z "da, seveda", kar se meni osebno zdi en velik minus ( če je to res ), ker mislim, da se to ne bi smelo dogajati.
Videla sem namreč tudi reklamo za Fissler posodo, ki je za polovico cenejša od Zepterja in v kateri je tudi možno kuhati brez vode in maščobe, nisem pa je še nikoli videla v živo, zato ne vem veliko o njej- bi bilo fajn, če bi jo lahko videla na kakšni predstavitvi, ampak ne vem, ali delajo predstavitve.
Toliko za enkrat. Vabim vse, ki imate kakršnekoli izkušnje s Zepter, AMC, Fissler posodo ali katerokoli drugo, da pošljete svoje komentarje. Zelo jih bom vesela!
Pa en lep pozdrav vsem skupaj
Tarin