Nakup posode

kokot  

član od: 26.5.2004

sporočila: 90

19. jul 2004 8:13

Alu guss posoda je odlična, čeprav ponudba zaseda kar velik cenovni razpon, tako da človek ne ve kaj je tisto pravo. Meni je notranji premaz zdrržal štiri leta, nakar je bill potreben obnove. Najbolje pa se je izkazala emajlirana litoželezna posoda. Ugotovil sem, da samo ene vrste posoda ni dovolj, kajti v eni se bolje kuha v drugi bolje peče odvisno tudi od kurišča. Še najslabše izkušnje imam z rostfrei. Bojan Kokot

marjanap  

član od: 12.8.2003

sporočila: 40

19. jul 2004 8:28

Glede posode pa jaz nisem zahtevna. Še vedno prisegam na klasiko, to je nekaj ponev in posod od tefala, da se mi ne sprime, od globokih do plitvih in vseh velikosti, potem kak klasičen lonec za kuhanje krompirja in podobnih zadev. Na štedilniku so videti prav lepe tefalove stvari, medtem ko jaz osebno s zepterjem nisem ne vem kako zadovoljna ( darilo od mame) , ker se mi v velikem loncu, kjer kuham papriko ali kak golaž, na dnu vedno malo sprime. Je pa še nekaj: deset ali 20 let se mi pa res ne bi ljubilo gledat ene in iste posode na štedilniku. Po mojem mnenju, če te odsluzijo nekaj let za zmerno ceno, dosezes svoj namen. Pa lep pozdrav !

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

19. jul 2004 16:03

Marjanap v zadnjem delu se prav strinjam s teboj. Kaj pa krožniki? Imam dva kompleta, ki jih menjujem na pol leta, pa mi po petih letih gredo že pošteno na jetra. Pa niti mulariji nočejo past po tleh, da bi imela izgovor za nakupa novih. Vse te posode pa tudi ne morem hranit, ker imam majhno kuhinjo. Da o kozarcih ne govorim.......................... Bo treba kako rusko veselico? Kako pa vi rešujete ta problem ali ste za stalnice? Lumpica

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1720

19. jul 2004 20:54

Mi imamo bel servis v stanovanju v Ljubljani star že 20 let, pa se nam ni še nič razbilo. na dolenjskem, kjer imamo hišo mamo pa servis od Hutchenreuter(sej nevem če se tako napiše), skratka kar draga zadeva, smo pa že v prvem mesecu okrušili en krožnik, ki je padel na tla. Pa tudi ceneni servis za kava, ki sta ga mami in oči dobila ob poroki, 30 let nazaj je še čisto nov in cel. Lp saša Sasa Aleksandra Venturini

Tarin  

član od: 16.7.2004

sporočila: 31

19. jul 2004 22:14

Mimika, tudi jaz bom imela v kuhinji steklokeramično ploščo, tako da bom glede na tvoje izkušnje vsekakor kupila tudi kakšno posodo od Ema Celje. Tarin

mslabetka  

član od: 29.1.2003

sporočila: 99

20. jul 2004 6:42

haj! Moje izkušnje so sledeče. Že dve leti zelo navdušeno uporabljam ALU GUS posodo. Je pa treba paziti na oblogo. V začetku sem sama temeljito spraskala ponev, ko sem razrezovala šmoren. Potem me je skoraj kap in sem pisala proizvajalcem, da se počutim nategnjena. Odgovor je bil, da se lahko po posodi gibljem z vsem orodjem, vendar nežno. Sem pa si takrat omislila tudi lesen nož. Zdaj bolj pazim in posodo res pohvalim. Zdaj ko je sezona pečenega krompirčka moraš res probat. Ko je spodaj zapečen, ga ti samo elagantno POMEŠAŠ z kuhalnico. NIči in čisto nič se ne prime. Za ostalo kuhanje pa je zakon PROFI Fisler. Imam tri odraščujoče otroke in v kuhinji mi na področju krožnikov najbolj obstane čiso navaden in že malce grd bel servis krožnikov. Najcenejši kar so jih imeli v Merkurju. Kupila sem 12kos - 9 let nazaj ko smo "rajhali" novo hišo. Za delavce in za uničit, da ne bo škoda. Razbili smo samo enega.Kupila sem kasneje še dva, pa največkrat pride na mizo "ta zidarski". Kozarcev pa smo razbili že nešteto. Predvsem onih lepih pecljatih za pivo. Otroci jih namreč navdušeno uporabljajo za malinovec. Lep pozdrav. Marinka MARINKA

TBranko  

član od: 4.7.2003

sporočila: 5

18. avg 2004 8:35

Tarin, če še nisi nabavila posode, poslušaj Fanikin nasvet. Pri nas doma uporabljamo to posodo že 4 leta, pred kratkim pa smo nabavili še en komplet ( da ne prenašamo posode od doma na vikend ).Posoda je resnično dobra, ne zaradi reklame temveč kuhanja. TBranko

marjanap  

član od: 12.8.2003

sporočila: 40

22. avg 2004 9:10

Hojla, glede kroznikov in kozarcev je pri nas takole.Takole za vsak dan pac kupimo nekaj povprečnega, ponavadi so nam všeč kakšni bolj globoki krozniki kajti prav prijetno sem bila presenenčena, ko sem kupila nove in vanje nisem spravila niti postene zajemalke juhe. Globoki krozniki niso bili nekako ovalni ampak so imeli ob straneh rob in nato vdolbino (Tezko opisat) .Katastrofa in niti na misel mi ni prislo, da je to zelo pomembno. Kar se pa tice kroznikov "ob obiskih" sem pa nekoliko kriticna, kadar pridem kam na obisk in nas za mizo sedi vec kot sest in se potem hranimo iz razlicnih kroznikov in pijemo vsak z drugacnega kozarca. Prava groza na pogled. Torej pri nas kupujemo za praznicne dni posodo, ki je enaka, oziroma kupujem tako posodo, ki se jo lahko tudi cez leta dopolnjuje in se vedno dobi zraven kaj novega. Res stane nekaj vec je pa dobra nalozba ,ker dragega servisa pac ne vlecemo na plano vsak dan. Imam pa eno vprasanje. Res pri vragu ne vem zakaj meni v pomivalnem stroju "rjavi" pestek. Najprej sem mislila, da nimam kvalitetnega in da ni primeren za pomivalni stroj. Zdaj imam novega, opranega nekajkrat in znova so na njem madezi. Mislim, da bom znorela od "ipike ". Si predstavljate lepo pogrnjeno mizo in zraven rjav pestek. Prosim za pomoč. Pozdravcek vsem ! Marjana Puhman

Ebonlass  

član od: 25.8.2002

sporočila: 242

22. avg 2004 10:34

Jaz imam nekaj rosfrejaste posode (stare 10 let) pa se še kar drži, 3 tefalove ponve (za omlete, jajca, kaj na brzino) pa tamal miljon lončkov za kavo (ene 40 - vsakega modela po 2 - zame in za mojega moža), ene 40 kozarcev (namreč sva malo obsedena z tem) pa 2 servisa (enega je ene pol, ostalo smo porazbili :) ), ene 20 različnih nožev ... (mala obsedenost - uporabljam sam 2 :) ), pa 3 omare Tupperware-a :) Hvala bogu da ko sem se selila mesec dni nazaj, sem dala delat omaro po meri, kamor lahko pospravim vso to šaro (tako prav moj mož :) ) Marjeta Žniderčič

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

22. avg 2004 20:46

Pri nas imamo navadno posodo emo celje in srebrno ki mi gre že naživce ,ker jo perem v stoju mi je šla pozlata dol z ročajev in ni več tako lepa.Krožnikov imam za tri servise.Enega za 8 ljudi imam za goste druge pa za vsak dan. Oni dan sem gledala v Neckermanu krasen servis zraven pa so kozarci z zlato obrobo in to bo nekaj zame.Sem čisto nora na zlato barvo ,bolj se sveti lepše je.Upam da bo za novo leto že moje.Stare reči ki se malo okrušijo so že v smeteh .Ravno danes mi je hčerka prinesla iz Pariza krasen prtiček izvezen z zlato nitko in ko prižgeš luč kar zasije. MEzanima kaj je to pestek.Pri meni so rjaveli noži in sem pogruntala da od evro krema.Zdaj jih prvo dobro sperem pod tekočo vodo in dam v stroj in je ok. lp goga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti