Nakup posode

Tarin  

član od: 16.7.2004

sporočila: 31

tema odprta - 16. jul 2004 22:33 | ogledi: 6.924 | odgovori: 43

Pozdravljeni

Sem mlada gospodinja, ki se odloča za nakup posode. Bila sem na predstavitvi Zepter posode, kjer so jo blazno hvalili, vendar pa se mi zdi 200.000 SIT preveč za borih 5 posod. ALi ima kdo kakšne izkušnje s to posodo, saj sem prebrala da 10 x dražja posoda , ni tudi 10 x boljša od navadne.

Rada pa bi imela posodo, v kater se kuha brez vode in peče brez maščobe, vendar vsekakor po nižji ceni kot je Zepter. Ali mi kdo lahko svetuje pri nakupu? Mogoče je Fissler posoda primerljiva s Zepter posodo?

Tarin

Redkvica  

član od: 10.3.2004

sporočila: 11

17. jul 2004 12:57

Fissler posoda je meni v redu, a vsaj tista ki jo imam jaz ni namenjena za kuhanje brez vode in pečenje brez maščobe. Fissler je blagovna znamka in prodajajo več tipov posode, tudi v več cenovnih razredih. Morda da imajo tudi kakšno, v kateri lahko počneš to, kar ti želiš - za pozanimat se je. Sicer pa namesto kuhanja v vodi jaz uporabljam kuhanje v sopari in mi ustreza. Vstavek za v običajno posodo dobiš v vseh trgovinah in stane par tisoč SIT. Samo kot predlog za razmislek. Redkvica

Tarin  

17. jul 2004 13:53

Obstaja Fissler posoda, v kateri se lahko kuha brez vode in maščobe, vendar pa ni iz rostfreia. Zanima me, kako kvalitetna je oz. ali se jo izplača kupiti. Ima kdo izkušnje?

Fani  

član od: 18.7.2002

sporočila: 371

17. jul 2004 16:57

Jaz imam alu-guss posodo, tj. težka, črna, ni teflonska prevleka, temveč je titan nekako vbit v osnovo. Na njihovi spletni strani vse najlepše o tem (www.bionovaskk.si ali nekaj takega), bila sem skeptična, doslej so se mi vsi tefloni oluščili ne glede na višjo ceno, vendar po več mesecih uporabe alu-gussa lahko potrdim, da je tisto v reklami res. Samo še v tej kozici pečem, dušim, delam sploh vse. Tudi v pečico jo lahko daš s steklenim pokrovom vred, nič se ne stali. Med normalnim kuhanjem na plošči se ročaji ne segrejejo. Sicer odsvetujejo pomivanje v stroju, vendar jaz je tako ali tako ne bi, ker je velika in bi zavzela preveč prostora, na roke je 123 pomita. Nič, absolutno nič se ne prime tudi brez kapljice maščobe. Kako je s kuhanjem brez vode, pa ne vem. Za kuhanje juh ali krompirja je ne uporabljam. Če te zanima, mi piši, pa ti povem številko zastopnice, kjer sem jo jaz kupila. Prinese ti na dom, kjerkoli stanuješ, drži se rokov, plačaš šele ob prevzemu. Meni se je zdelo fer in korektno. Cena? No, višja je, seveda, a ne več kot Fissler in Zepter, prej manj, ni potrebno kupovati v kompletih, zastopnica ti pove za njihove akcijske kombinacije, ki so sploh v redu. Do konca avgusta imajo akcijo 2 posodi po izbiri in 1 pokrovka za nekaj več kot 30.000 SIT. Meni se zdi v redu, vendar ta trenutek žal ne potrebujem nove posode... Pozdrav, Fani

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

17. jul 2004 20:42

Moje mnenje je, da ce zelis dobro posodo(kuhanje brez mascob, vode, brez prijemanja, lahko ciscenje, nic luscenja ipd) vsekakor moras malo globje seci v zep, ker drugace je res posode ogromno, vendar jaz se drzim pravila: nisem tako bogata da bi kupovala poceni! Lep nakup in veliko srece pri izbiri in seveda prijetno kuhanje! ANJA

Tarin  

17. jul 2004 21:43

Fani hvala za izčrpen odgovor. Zdi se mi, da je guss posoda kar o.k, glede na povedano, vendar pa bi jo vsekakor rada videla in isprobala v živo. Prosim za telefonsko številko zastopnice, da bi se dogovorili za kakšno predstavitev. Sicer pa mi ni težko seči malo globje v žep za posodo, ki bo nekaj časa zdržala in ne bom zraven preklinjala vsakokrat, ko se mi bo hrana prijela za dno. Dobila sem namreč kar nekaj kompletov rostfrei posode s plastičnimi ročaji. Ko sem eno sprobala, se je plastika od toplote tako žgala, da je smrdelo po celi hiši-človek se dobesedno zagifta s smradom. Sem jo takoj odstranila, ker je zanič. Kaj pa rosatfrei posoda z rostfrei ročaji??? Darja Vranič

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

18. jul 2004 9:44

Meni je mama ko sem " šla na svoje " kupila rostfrai posodo z enakimi ročaji od xy proizvajalca. Glede na svoje izkušnje je pač gledala da je debelo dno, da se pokrov tesno prilega posodi.... To je bilo 15 let nazaj in jo imam še danes. Sem z njo zelo zadovoljna in jo po potrebi dokupujem po receptu moje mame. Cenovno je seveda to ugodnejše. Jaz osebno ne bi dala 200.... za pet posod, ker enosravno ne znam kuhat z tako malo posode. Zdaj je ura 9.30 pa imam že tri lonce na štedilniku, pa se ta pravega kosila še lotila nisem. Glede na to da imam premalo plinskih plošč razmišljam o babičinem štedilniku na drva Lumpica

Fani  

član od: 18.7.2002

sporočila: 371

18. jul 2004 20:03

Tebi (in komur koli drugemu zainteresiranemu) napišem telefonsko zastopnice na mail. Da ne bo kakšnega problema z reklamo. Pozdrav, Fani

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

18. jul 2004 20:30

Zastopnico za kaj? Če poveš firmo menda ni greh ali pač? Lumpica

Tarin  

18. jul 2004 22:56

Fani hvala za telefonsko številko. Zastopnica je očitno videla moj interes za posodo, tako da se mi je kar sama javila. Lep pozdrav

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

19. jul 2004 7:17

Glede rostfrei posode. Imela sem samo tako. Od enega XY proizvajalca, vendar dovolj kvalitetna, vsaj meni se je zdelo. Potem sem po naključju imela na štedilniku (steklokeramična plošča) navaden loned od Ema Celje. Čas, da je voda zavrela, je bil točno za polovico krajši. Tudi mami je prej imela neke rostfrejeste džezve oziroma lončke za kuhanje kave. Po tisti moji ugotovitvi sem ji prinesla navadne emajlirane džezve, s katerimi je super zadovoljna, ker je kava skuhana bistveno hitreje. Tudi ona ima steklokeramično ploščo. Mimika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti