17. jul 2004 16:57
Jaz imam alu-guss posodo, tj. težka, črna, ni teflonska prevleka, temveč je titan nekako vbit v osnovo. Na njihovi spletni strani vse najlepše o tem (
www.bionovaskk.si ali nekaj takega), bila sem skeptična, doslej so se mi vsi tefloni oluščili ne glede na višjo ceno, vendar po več mesecih uporabe alu-gussa lahko potrdim, da je tisto v reklami res. Samo še v tej kozici pečem, dušim, delam sploh vse. Tudi v pečico jo lahko daš s steklenim pokrovom vred, nič se ne stali. Med normalnim kuhanjem na plošči se ročaji ne segrejejo. Sicer odsvetujejo pomivanje v stroju, vendar jaz je tako ali tako ne bi, ker je velika in bi zavzela preveč prostora, na roke je 123 pomita. Nič, absolutno nič se ne prime tudi brez kapljice maščobe. Kako je s kuhanjem brez vode, pa ne vem. Za kuhanje juh ali krompirja je ne uporabljam.
Če te zanima, mi piši, pa ti povem številko zastopnice, kjer sem jo jaz kupila. Prinese ti na dom, kjerkoli stanuješ, drži se rokov, plačaš šele ob prevzemu. Meni se je zdelo fer in korektno. Cena? No, višja je, seveda, a ne več kot Fissler in Zepter, prej manj, ni potrebno kupovati v kompletih, zastopnica ti pove za njihove akcijske kombinacije, ki so sploh v redu. Do konca avgusta imajo akcijo 2 posodi po izbiri in 1 pokrovka za nekaj več kot 30.000 SIT. Meni se zdi v redu, vendar ta trenutek žal ne potrebujem nove posode...
Pozdrav, Fani