Sivi lasje...zakaj pa ne?

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15347

25. apr 2014 10:07

  Sem temnolaska po naravi z izrazito pusto barvo. Do pred leti sem občasno imela pramene, sivih las pa zelo malo. Z barvanjem pa se je začelo, ko je moja hči potrebovala model v frizerski šoli. Pa sem bila najprej v rdečkastem tonu, potem sem prišla na oranžno in sedaj končno na eno normalno svetlo barvo. Vsi me prepričujejo, naj ostanem pri svetli barvi, ker me pomladi. Tako mi je sedaj edini strošek nakup profesionalne barve v salonu in hidrogen.  Ker imam tudi daljše lase zaenkrat potrebujem lep okras na moji glavi. Sploh pa je 6 letni sin navdušen, da ima mami zlate laske. 

Imam pa taščo, ki je popolnoma siva in se pri 83 ne predstavljam s kakšno umetno barvo. Občudujem pa gospe ali gospode, ki imajo bele lase. Te so mi pa zares lepe. 

Je pa res, kot so napisale predhodnice, da nekaterim siva barva pristoji, nekatere pa izrazito postara. Prav tako je z barvo, če ni usklajena z obrazom, leti. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

25. apr 2014 10:29

Imam sicer lepe kostanjeve lase, ki pa so jih pričeli močno kvariti sivčki. In to že pri 30-ih. Ker mi je barvanje dokaj mučno, sem izbrala barvo, ki je enaka mojim naravnim, zato, da nimam tako velikih težav z narastkom. V kasnejših, starejših letih, bom verjetno razmislila o tem, da se sploh ne bi barvala, ampak za enkrat se mi pa zdi malo prezgodaj hoditi naokrog z že kar lepo sivo glavo. Pri 30-ih vsako siv las postara in nikakor ne izgleda "šarmantna".

 

Lopatka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. apr 2014 10:50

 

Ajoj, draga moja, tole se vrača na tisto najino interno zafrkancijo o "vaških frizerajih". 

Ker je tako, da tudi dve glavi nista enaki - z leti tudi pri enojajčnih dvojčkih nastanejo razlike, ki jih prinese življenje - in lasje na glavi takisto ne. In ko začne punca siveti, je res treba pogledati, kako zadevo narediti seksi. Ker, konec koncev, to je tisto, kar bi ti v bistvu rada. Tu ti lahko ne vem koliko punc napiše, kako so one super zadovoljne s tem, da so kao "naravne". Pa lahko ti tudi ne vem koliko punc napiše, kako so njihovi moški zadovoljni z njihovo "naravnostjo" (whatever)...pa lahko ti tudi ne vem koliko ljudi reče, da je Jadranka Kosor s svojo sivo glavo seksi - ker je. Ampak to ti ne ob začetku dneva in ne ob koncu dneva ne bo pomagalo. Tudi tiste variante, ko se posebej bolj mediteranske ženske, ki so bile nekdaj vranje črne, potem so pa osivele in imajo sedaj en centi belega narastka - to ravno ni vzpodbudno, ker taka ne želiš biti. In kakorkoli obračam, edino kar se da splošnega tule svetovati je, da enkrat prideš v naše lepo mesto in greva k mojemu frizerju, ki ti bo (preverjeno n-krat, različne punce, različni tipi las, različne starosti) zanesljivo naredil optimalno izvedbo na glavi.  Ker je tako, da se da s sivimi lasmi početi marsikaj: recimo, da se namesto barvanja las delajo temni prameni, sivi se pa puščajo (če je močno sivenje) in se gre tako postopoma v belo barvo laso. Pa recimo, se da v primeru, da je manj sivih las (npr. moja teta ima 85 let in ima kaiih 10% sivih las) s stopničastih strišenjem in s prameni tudi marsikaj narediti prav zabavno. Skratka, te mora pogledati profesionalec.

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. apr 2014 11:01

Če pa govorimo o načelnih temah in o tem, kako smo od znotraj lepi in zunaj pa lahko sivi.....

Sama  raje vlagam v svojo iskrenost tako, da sem iskrena do sebe in da sem iskrena z ljudmi, ki so v mojem življenju zelo pomembni. In razgaljanje sebe, ne-skrivanje svojih strahov, predajanje ljubljeni osebi, zaupanje,  itd itd...to je tisto, kar spada v  "ne-farbanje" sebe in sveta okoli mene.

Glede zuannje podobe: hvala izvrstni genetiki in hvala kozmetiki (okej, oni bi se morali zahvaliti taki zvesti potrošnici, kot se jaz), da lahko na zunaj podpreta tisto, do česar se je moja glava v teh letih dokopala. 

Vendelina jr.

branka.mahnic  

član od: 23.7.2008

sporočila: 1157

25. apr 2014 11:15

Ta zadnji odstavek od Vandeline jr. je pa resničen! Sama sem pred letom prešla na svoje naravne sive lase. Nekaj časa moram povedat, da se nisem znajdla. Potem pa sem ugotovila, da ni tako slabo-seveda se moraš pričeski posvetit tako, da se ostrižeš na kratko, če ti pristaja ali kako drugače urediš, da ne zgledaš zanemarjeno. Sama se tudi naličim in se tako tudi bolje počutim. Imam kratko pričesko in tudi nisem doživljala nič kritik na ta račun.

Je pa to velika odločitev in sprememba.

 

branka

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

25. apr 2014 11:45

Jadranka Kosor je res ena izmed tistih žensk, ki je noro "huda", meni tudi zaradi sivih las.

Vidim kar nekaj starejših gospa, ki jim siva barava pristaja in jo tudi znajo nositi. Veliko pa je takih s hudim narastkom. Gospa v moji bližini ima čisto sive lase (ampak zelo neenakomerno) in se pobarva 2x na leto in izgleda obupno. Barva se z neko rjavo, ampak potem, ko se barva spere in obledi, ostane rumenkansta - in to na 10 cm narastka .

Sama imam ori 30ih na sencih precej sivih las, drugje pa skoraj nič in to bi po mojem izgledalo smešno. Če bi bila siva (enakomerno siva) ali celo srebrna, bi si jih verjetno čez 10 let pustila, tako pa se barvam s svojo naravno barvo na 4 tedne in narastek ni tako hud.

 

 

JJ

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. apr 2014 11:52

Že nekaj časa ugotavljam, da malo narastka namenoma puščajo, da je kot da mora biti. Katera kaj ve o tej modni zapovedi? Tudi na TV opažam pri voditeljicah, ženskah, ki nastopajo, da ga imajo sicer malo, a ga imajo.

 

naor

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

25. apr 2014 11:59

Siva ,(baje lepo), sem že dolga leta. Včasih me "zagrabi", da bi se vendar-le pobarvala. Zlasti takrat ko sem na kakšni prireditvi ali v toplicah, kjer vem, da je veliko starih in celo starejših od mene, pa ni nobene sive glave.

Barvanje sem opustila res predvsem zaradi narastka, ki se kar hitro pojavi kot avreola sredi lasišča. Grozno!  Sem pa rajši siva....Problem so tudi kemikalije in pa ne nazadnje denar....

vikica

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

25. apr 2014 12:46

Vendelina jr. je napisal/a:
In kakorkoli obračam, edino kar se da splošnega tule svetovati je, da enkrat prideš v naše lepo mesto in greva k mojemu frizerju, ki ti bo (preverjeno n-krat, različne punce, različni tipi las, različne starosti) zanesljivo naredil optimalno izvedbo na glavi.

 

Je na voljo refund, če se domov vrneš objokanih oči? =D

Life is war against boredom~

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. apr 2014 13:04

Ne, ker ni potrebe.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti