26. apr 2014 8:10
Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
. Lučka, pa kaj je s tvojim dragim, če me spomin ne vara, se je zadnjič nekaj pritoževal, zakaj bi imela očala, ki bi te pomladila. Mojemu dragemu kaj takega niti na misel ne bi padlo. Če pa bi...jao, bi mu trda predla. kozamurnik, me veseli, da si omenila vse obupne barve las, s katerimi si ženske še posebej v Sloveniji "oživljajo" obraz. Ko to počenjajo rokerce, je Ok, dame mojih let....not so much.
Vanja
|
O sem prav vesela da ste se tako razpisale. Več glav več ve, sivih pa pa še posebno.
Neizmerno mi je všeč miškino razmišljanje,
Jaz sem zelo siva in že nekaj let to rešujem s kostanjevimi prameni in res dobro frizerko, ki je povrhu še
poštena. To pomeni, da vsakih 5 tednov plačam za striženje ( trenutno asimetrično) in pramene le 35 evrov.
Moje nekdanje sošolke v drugi državi in za isto delo plačajo neprimerno več. Tu ima Vendelina jr.prav.Nekatere,( vaške, joj kako mi je ta izraz všeč) frizerke bi morale plačati in ne računati za mah , melanzane in korenje ki ga nekaterim poslušnim strankam pridelujejo na glavi.
Postrižene so pa tudi vse po enem kopitu. Ne potrebujejo osebne, se ve, iz kateerge kraja so.
Da se vrnem k Vanji. Moj je praktičen človek in se mu ne zdi vredno izgubljati besed okrog oblike špeglov in frizure.
Pravi, da je brez veze zapravljati za to, da izgledaš mlajši. In sploh, zakaj bi moral izgledati mlajši? Zakaj bi moral prikrivati leta???? Ker MLAJŠI NISI, pa pika. Ima prav.
Osebno nimam prav nič proti barvanju, amapk kemija je kemija in ne sprenevedajmo se, zdravo zagotovo ni. Če smo pošteni, nič kaj lepo ni videti 70, 80 letno, rdečelaso ali črnolaso gospo, ponavadi z redkimi lasmi, ki se ji vidi v glavo. Če bi imela sive, se ne bi. Kaj tu pomladi, mi ni jasno. O svetniških narastkih ne bom nič več rekla, le obup in žalost.
Ampak očitno nam je sodobna družba tako hudo vtepla glavo, da je treba zgledati mlajši, da nimamo več moči in poguma, da bi se temu uprli.
Ker tu gre za denar, ne za naša leta, ta so večini frizerjem in še bolj kemični industriji prekleto malo mar! Tako je pač to.
P.s V naši ulici je zdaj sivo moderno: tri moje znanke, istih let, in ena mlajša, so opustile barvanje in res ne gre, da bom jaz izjema. Moja frizerka pravi, da mi bo pristajala, le morebitni make-up je(bo) pa treba malo spremeniti. Nič črnega, agresivnega, pa nič temnih šmink, pa bo. Ampak tudi tega se vse manj poslužujem ...
Bog pomagaj, da to ne meji že kar na "zanemarjanje??
Lepo soboto, pa le napišite še kaj.
lp Lučka