Pozdravljeni,
prosim za mnenje - imam tri otroke (26,16 in 7 let), slednji je sedaj v prvem razredu. Je bolj živahne narave, ni pa nesramen in pretepaški. V vrtcu so za vzgojiteljice znale zaposliti in tako kot vsem narediti zanimivo dopoldne. V vrtec je hodil zaradi zasedenosti vrtca v mesto, živimo pa bližnjem manjšem kraju, kamor hodi tudi v šolo. Prišel je povsem v novo okolje, med nove prijatelje. Kar hitro si je našel družbo in se normalno vklopil med njimi. Potem se je pa začelo -skoraj vsak dan mi je imela razredničarka kaj za povedat -dela nemir, skače iz vrste, ko gredo na kosilo, ko zjutraj sedijo v krogu se preteguje... Potem je začela pisati njegovo ime na tablo (kazensko, ker ni bil priden). Vprašala sem jo, če je edini..odgovor je bil "saj so ostali tudi", vendar njihovih imen ni na tabli. Po vprašanju "zakaj", samo skomig z rameni. Potem pa posledično, ko sem prišla po njega, je sošolec rekel svoji mami "glej ta je tisti Matic, ki je napisan na tabli". Mama ga prešine in reče, "ti pa seveda nisi tak...". Ne vem ali lahko otroka izpostavlja na tabli, tu smo vendar starši, obstajajo maili, telefoni, da se to lahko uredi na drug način. Dva dni pred počitnicami, pa je razredničarka povedali hčerki, ker ona hodi po nega, da je zaradi govorjenja s sošolcem moral učno uro sedeti na hodniku pred ičilnico, seveda sam, sošolec ne. Se opravičujem za dolgo pisanje, vendar ne vem kaj naj naredim. Nisem tip, ki bi se razburjala in kregala, vendar nekaj moram ukrenit. Ne vem, ali so sedaj res drugi časi, druga vzgoja, druga pravila, kajti pri starejših dveh ni bilo problemov, pa tudi neka "angelčka" nista bila.
Hvala
LP