6. mar 2014 8:51
Imena mojih otrok sicer niso bila na tabli, je pa ves razred čakal na oceno referata pri slovenščini, ker je sin pač sanjal in sanjal .... in mu je učiteljica dala teden dni časa, po zadnjem opozorilu, da ves razred pa res ne more čakati zaradi njega. Se je pač znal prikupit na nek svoj način. To smo seveda izvedeli na govorilnih urah, sta se z učiteljico vse sama dogovorila ...
In ko sem šla v šolo, predvsem enkrat v gimnaziji, zaradi konstantno slabe ocene pri enem predmetu, in da preprečimo možnost popravnega (ker mulac je dal od sebe ravno toliko, da ni bilo nikoli nevarnosti za popravca, trojke ali štirke so bile pa najbolj številne ocene), sem izhajala iz tega, da ni kriv učitelj, ampak vendarle moj otrok. Ker sem ga toliko poznala, da sem vedela, da je zgolj len. In sem profesorju rekla, da sem se prišla posvetovat z njim, kaj naj storimo, da se odlepi s stabilne dvojke magari na kilavo trojko. Seveda je bil pogovor povsem drugačen, kot če bi prišla k profesorju na pogovor in v štartu rekla, zakaj ima moj otrok pri njemu slabo oceno, ko pa je vendarle priden in se uči in ne vem kaj še vse.
Zadevo smo seveda rešili v objestransko zadovoljstvo - profesor je povedal, da ga starši večinoma napadejo, kaj da počne z njihovim otrokom, naš otrok je začel malo več nalog delat in trojka sploh ni bila več problem (šlo je za matematiko), na maturi je matematika šla gladko od rok ...
Je pa staršem težko samim sebi priznat, da je kdaj pri reševanju težav v šoli treba začet pri otroku, ne vselej pri učitelju ali profesorju.
mamamia