24. jun 2016 14:17
Odpadke ločujemo že nekaj let. Ko sem še hodila v službo, sem velik del prostega časa porabila za sortiranje odpadkov.
Po več letih imamo pri hiši 4 plastične posodbe za odpadke, v hiši tudi, v vsakem nadstropju tudi.
Nekaj stvari odpeljem na odlagališče, kjer moram po novem odpadke ločiti po kategorijah, in nikoli ne vem, kam gre stiropor, pa stare tekstilne zadeve, in pri tem uporabljati ODSEVNI BREZROKAVNIK, in seveda potrdilo o plačilu storitev. Je pa res, da so delavci prijazni, sploh ko jim prinesem kako osvežilno pijačo.
Po mestu so zabojniki za tekstil in Center ponovne uporabe, kar pomeni naslednjo delitev.
Ker urejamo hišo, se je pojavilo vprašanje odlaganja gradbenih odpadkov ( kamenje, star beton ). Brez plačila samo 250kg, ostalo pa je potrebno plačati. Zdaj mi je jasno, zakaj so gozdovi polni " štirca", kjer se ne plača ničesar.Bre
Moje odpadke nato prodajo in še zaslužijo. Po moje bi morale zato skupnosti poskrbeti za BREZPLAČNO odlaganje vseh odpadkov, razen iz dejavnosti. Brez dokazil o plačilu, brez tehtanja odpadkov in brez omejitev.
Zsaj več gledam TV in sem naletela na oddajo Nabiralci, ki prikazuje iskanje uporabnih stvari v ZDA. Oglejte si, kake kupe navlake, tudi nevarne, skrivajo lesene šupe. In potem Evropa grozi s kaznijo, če ni ločevanja odpadkov.
Še to: na Dinos sem odpaljela cca 30 kg železa. Dobila sem 2, 79€, podpisati sem morala tri dokumente, med drugim tudi seznanjenost s členom iz Zakona. In dragi moji, moj prejemek zapade pod dohodnino.
F r i n a
Sporočilo je spremenil(a) frina dne 25. 2016 09:33