24. jun 2016 19:16
rdkapica je napisal/a: |
Bom kar v tej temi nadaljevala z informacijo, ki me je malo presenetila in se z njo popolnoma ne strinjam ... ampak če je dovoljeno, potem je dovoljeno: V starejši številki (dobro leto nazaj) strokovne revije sem zasledila zapis v zvezi z biološkimi odpadki: "Pri ljubljanski Snagi so nam povedali, da odlaganje navadnih plastičnih vrečk v biološke zabojnike sicer ni prepovedano, a zagotovo ni zaželeno". Tudi na njihovi spletni strani navadne plastične vrečke niso naštete med odpadki, ki jih ne smemo odlagati v zabojnike z rjavim pokrovom http://www.snaga.si/locevanje-odpadkov/organski-b |
Točno piše, da so dovoljene le bio razgradljive vrečke. Nerazgradljive bi se v koščkih potem znašle v vrečah s kompostom.
Zase lahko rečem, da sem vesela, da odpadke sploh odvažajo. Če s prodajo še kaj zaslužijo, še dobro. Vsa organizacija, mašinerija, zaposleni in za to potrebne zgradbe niso zastonj. Če bi morali plačati še to, bi bila po mojem laičnem gledanju položnica vsaj 3x višja.
Veliko bolj me moti to, da je že vsak najmanjši vijak v trgovini pakiran v posebno, večinoma nepotrebno veliko, embalažo.
Cila