21. mar 2013 13:25
naor, sem prav vesela, da je marjja odprla to temo in nas povlekla k razmišljanju...
Na našem koncu Ljubljane, odpadke že dolgo ločujemo in nam je to kar nekaj v zavest prišlo....
Sprva smo pri nas dobili tiste črne zabojnike za smeti, kamor je šlo vse, čeprav smo v bližini doma imeli otoke za odpadne surovine.....papir, plastiko, steklo, bio odpadke...in nato, počasi so nam vozili nove zabojnike, za bio odpadke , za embalažo, za papir....svobodno smo se lahko odločali, kaj od tega, sploh potrebujemo.........mi smo zavrnili zabojnik za bio odpadke, ker imamo kompostnik, zavrnili smo zabojnik za papir, ker tega ne potrebujemo...vse časopise in revije shranjujemo v garaži, ko se nabere tam okrog 400 kg, mož z vnukoma to odpelje na deponijo prodat, dobijo tam okrog 20 Eurov, kaj je veselja, to je njun denar, zaslužila sta ga sama in s tem lahko tudi sama razpolagata, tako malo teh odpadkov imamo, da sem se v teh dnevih vprašala, kaj sploh mečemo v te črne zabojnike.... pri nas hodimo mleko kupovat na mlekomat, s tistimi steklenimi flašami iz našega otroštva, ne sprašujte me, kje je meja...meja je pri zvesti...
babka1951