19. mar 2013 16:44
Veseli me, da se je debata razvila, saj sem jaz velika zagovornica ločevanja in mi vse to sploh ni tako grozen problem, čeprav zbiram tudi pomije in plastične flaše (naša kuharica potrebuje in dobim domače mleko), ter zamaške posebej in ni lahko to početi na 40m2 velikem stanovanju
V tujini je stalna praksa pranje embalaže v pomivalcu, ker to opereš hkrati z drugo posodo in ne porabiš nič več energije (imam kolege v Nemčiji, ki to počnejo že leta). Valjda ne perem 2 uri samo embalaže!!!
Nismo pa še pogruntali mojega osnovnega problema: Ali smo v bloku kazensko odgovorni??? (glej začetek teme).
Kot pa pravi ZZak, je problem itak drugje - spomnim se pred časom ene nemške oddaje, namreč familija gre v nabavo tedenske"fasunge", nabašejo poln voziček, doma pa vse stresejo iz embalaže v razne škatle in steklenice ipd. Si predstavljate, kakšen kup embalaže so imeli na sredi kuhinje???
Koliko nas kupuje arašide, suho sadje, rozine ipd v rinfuzi... ? To mi je zdaj prišlo najprej na misel.
Ampak ne bom vrgla puške v koruzo, plačevala za svojo pridnost pa tudi ne bi rada!
marjja