Pozdravljeni!
Pri nas na Koroškem smo pred časom prešli na nov sistem ločevanja odpadkov SUHO-MOKRO-BIOLOŠKO.
Dobili smo natančna navodila in zraven zagrožene kazni za neupoštevanje. Seveda so nastali problemi v blokih, kjer pač marsikdo misli, da bo svoje smeti zakamufliral med druge in nihče ne bo vedel, kdo je bil tisti pacek. Ne bi si mislil človek, da je to tako težko, imeti ločeni posodi za suho-mokro!
No, mi smo zdaj že drugič dobili kontrolo suhih odpadkov in seveda je bilo spet vse narobe. Vsi stanovalci smo v nabiralnik dobili zapisnik in zagroženo kazen za fizične osebe - 400€. Seveda sem besna kot ris, na stanovanje to znese cca.45€, sem pa menda ena redkih, če ne edina, ki vse suhe smeti znosi na otok (papir, plastika- kovina, steklo), bio odpadke v posebno bio vrečko, mokre pa v navadno vrečo. suhih odpadkov praktično nimam. Seveda tega ne morem dokazovati.
Naše kante so postavljene ob frekventni cesti, večkrat še kdo od mimoidočih vrže kaj vanje, prestaviti jih pa nimamo kam. Ponekod stanovalci svoje kante že zaklepajo, seveda pa je potem treba imeti na skrbi, kdaj kanto praznijo in jo tisti dan odkleniti. Prava zmeda!!!
Zanima me pa predvsem to: Ali je možna skupinska kazen, ki se porazdeli na vse stanovalce. Občinska pravnica, ki je moja kolegica, pravi, da to ni mogoče, kaznovan je lahko samo posmeznik, pa še to v primeru, da je zasačen pri dejanju.
Malo sem brskala in guglala, pa nisem našla nič konkretnega. Kaj menite vi?? Frina???
Aja, kdor živi v bloku, ve, da neki jaki sestanki in pogovori kaj prida ne pomagajo.
marjja
Temo je spremenil(a) marjja dne 18. mar 2013 7:38