30. apr 2013 6:24
Malo bom napisala kaj pa mene moti na teh straneh
- Moti me, da vprašani vse prevečkrat ne dobi uporabnega odgovora na svoje vprašanje pač pa kar nekaj strani neuporabnega pametovanja o tem, kakšno neumno vprašanje je postavil. Ljudi zanimajo različne stvari in kar je nekomu samoumevno je za drugega nerešljiva uganka.
- Moti me, da nekateri neprestano slovnično in slogovno popravljajo pišoče - vsi nimamo enakih znanj in spretnosti. Ne podpiram pisanja v nekakšni spakedranščini, ki jo razume le ozek krog ljudi, pa vendar, vsake napake tudi ni potrebno popraviti.
- Moti me, da nekateri družino iz katere vsi izhajamo zamenjuje s plemenom - to mi ni nič grše, kot če nekdo za žensko napiše baba in za moškega dedec.
- Moti me, ker včasih prve zapise novih članov nekateri takoj pobijejo - potem pa se nekateri nikoli več ne oglasijo, drugi pa skregajo...
- Moti me vpletanje tuje jezičnih fraz v zapise - kot bi pišoči hotel s tem poudariti, da je boljši, bolj razgledan od drugih
- Moti me poudarjanje svojega porekla ali poklica pri nekaterih - tudi najnižji poklici na družbeni lestvici so še kako potrebni in včasih bolj polni življenjske modrosti, mogoče pa so manj spretni v svojem izražanju in zaradi tega nič manj vredni kot drugi.
- Moti me, da se pri temah oglašajo ljudje, ki o temi pravzaprav nimajo kaj povedati in celo s svojimi zapisi kažejo na neodobravanje z odpiranjem take teme.
- Moti me, ker se moderator premalokrat oglaša, zlasti takrat, ko je kdo v svojih zapisih žaljiv. Za nekatere se zdi, da so nedotakljivi.
- Moti me, da se nekateri oglašajo kot vsevedneži v vseh temah - pa naj govorimo o kuhanju, obdelovanju vrta, slovnici ali čem drugem - vedno so prvi in vsevedni. Potem pa se jim pridruži še nekaj zvestih "ovčk" in jim pritrjujeo, čeprav o temi pravzaprav nimajo pojma.
Pa še kaj bi se našlo.
Ko sama naletim na takšne zapise se jim raje ognem, čeprav me včasih prsti kar močno srbijo. Namen mojega zapisa ni kazati na napake drugih ampak čisto preprosto v razmislek vsen nam, ki se tu na tem forumu srečujemo.
Pod črto pa - še bom prihajala na ta forum - kar mi bo pasalo prebrala, ker mi ne bo pasalo izpustila. Če bom mislila da lahko dam uporaben nasvet to tudi zapisala, če bom kdaj vsekala mimo mi prosim oprostite. Nenazadnje je tu še vedno prav veliko prijetnih, prijaznih in vedrih ljudi, ki ne vstajajo z levo nogo in se potem to odraža v njihovih zapisih.
Lep zadnji aprilski dan jutri pa ŽIVEL 1. MAJ.
tedyka