Kaj me moti

tema je zaklenjena

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

29. apr 2013 17:32

zzak1977 je napisal/a:

Mene pa zanimajo ginekološke zadeve. Sem prebral kar nekaj strani. Pa vem nekaj novega, tiče se pa tudi mene. Se mi zdi da precej.

Tudi odrezat si grem zadevo, da se draga ne bo mučila z zadevami, ki niso potrebne, ko bo čas zato.

Commis débarrasseur

anibas

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. apr 2013 19:34

zzak1977 je napisal/a:

Mene pa zanimajo ginekološke zadeve. Sem prebral kar nekaj strani. Pa vem nekaj novega, tiče se pa tudi mene. Se mi zdi da precej.

Tudi odrezat si grem zadevo, da se draga ne bo mučila z zadevami, ki niso potrebne, ko bo čas zato.

Commis débarrasseur

Čakaj - odrezati? Se mi zdi, da je vazektomijo zadosti prerezati semenovoda.....Proxy, help.

Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

29. apr 2013 20:09

...pssstttt... p.s. odkar imamo možnost ambulantne sterilizacije pri ženski z metodo Essure (manjši poseg, pri katerem se v oba jajcevoda vstavi majhna vzmet, narejena iz kovine in plastike, ki v nekaj mesecih povzroči, da se jajcevoda "zamašita"; pri posegu ni potrebna splošna anestezija niti bolnišnična obravnava), niti ne drži več, da je sterilizacija moškega (odstranitev dela semenovoda obojestransko, čemur se reče vazektomija) bolj enostavna kot za žensko (pri kateri je bil še pred nekaj leti najbolj učinkovita metoda laparoskopska prekinitev jajcevodov, ki pa praviloma zahteva splošno anestezijo). Ampak ker je prevzemanje odgovornosti za načrtovanje potomstva v bolj konzervativnih državah, med katere na žalost spada tudi Slovenija, še vedno v velikanski večini na grbi žensk, bomo nad pripravljenostjo kolega Zzaka, da gre pod nož, vseeno izrazili navdušenje z aplavzom. lp, proxima

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

29. apr 2013 21:13

Prerezati ja. Ampak odrezati se sliši bolj teatralno :)

Commis débarrasseur

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2011

30. apr 2013 6:24

Malo bom napisala kaj pa mene moti na teh straneh

- Moti me, da vprašani vse prevečkrat ne dobi uporabnega odgovora na svoje vprašanje pač pa kar nekaj strani neuporabnega pametovanja o tem, kakšno neumno vprašanje je postavil. Ljudi zanimajo različne stvari in kar je nekomu samoumevno je za drugega nerešljiva uganka.

- Moti me, da nekateri neprestano slovnično in slogovno popravljajo pišoče - vsi nimamo enakih znanj in spretnosti. Ne podpiram pisanja v nekakšni spakedranščini, ki jo razume le ozek krog ljudi, pa vendar, vsake napake tudi ni potrebno popraviti.

- Moti me, da nekateri družino iz katere vsi izhajamo zamenjuje s plemenom - to mi ni nič grše, kot če nekdo za žensko napiše baba in za moškega dedec.

- Moti me, ker včasih prve zapise novih članov nekateri takoj pobijejo - potem pa se nekateri nikoli več ne oglasijo, drugi pa skregajo...

- Moti me vpletanje tuje jezičnih fraz v zapise - kot bi pišoči hotel s tem poudariti, da je boljši, bolj razgledan od drugih

- Moti me poudarjanje svojega porekla ali poklica pri nekaterih - tudi najnižji poklici na družbeni lestvici so še kako potrebni in včasih bolj polni življenjske modrosti, mogoče pa so manj spretni v svojem izražanju in zaradi tega nič manj vredni kot drugi.

- Moti me, da se pri temah oglašajo ljudje, ki o temi pravzaprav nimajo kaj povedati in celo s svojimi zapisi kažejo na neodobravanje z odpiranjem take teme.

- Moti me, ker se moderator premalokrat oglaša, zlasti takrat, ko je kdo v svojih zapisih žaljiv. Za nekatere se zdi, da so nedotakljivi.

- Moti me, da se nekateri oglašajo kot vsevedneži v vseh temah - pa naj govorimo o kuhanju, obdelovanju vrta, slovnici ali čem drugem - vedno so prvi in vsevedni. Potem pa se jim pridruži še nekaj zvestih "ovčk" in jim pritrjujeo, čeprav o temi pravzaprav nimajo pojma.

Pa še kaj bi se našlo.

Ko sama naletim na takšne zapise se jim raje ognem, čeprav me včasih prsti kar močno srbijo. Namen mojega zapisa ni kazati na napake drugih ampak čisto preprosto v razmislek vsen nam, ki se tu na tem forumu srečujemo.

Pod črto pa - še bom prihajala na ta forum - kar mi bo pasalo prebrala, ker mi ne bo pasalo izpustila. Če bom mislila da lahko dam uporaben nasvet to tudi zapisala, če bom kdaj vsekala mimo mi prosim oprostite. Nenazadnje je tu še vedno prav veliko prijetnih, prijaznih in vedrih ljudi, ki ne vstajajo z levo nogo in se potem to odraža v njihovih zapisih.

Lep zadnji aprilski dan jutri pa ŽIVEL 1. MAJ.

tedyka

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

30. apr 2013 7:26

tedyka je napisal/a:

- Moti me, da vprašani vse prevečkrat ne dobi uporabnega odgovora na svoje vprašanje pač pa kar nekaj strani neuporabnega pametovanja o tem, kakšno neumno vprašanje je postavil. Ljudi zanimajo različne stvari in kar je nekomu samoumevno je za drugega nerešljiva uganka.

- Moti me, da nekateri neprestano slovnično in slogovno popravljajo pišoče - vsi nimamo enakih znanj in spretnosti. Ne podpiram pisanja v nekakšni spakedranščini, ki jo razume le ozek krog ljudi, pa vendar, vsake napake tudi ni potrebno popraviti.

- Moti me, da nekateri družino iz katere vsi izhajamo zamenjuje s plemenom - to mi ni nič grše, kot če nekdo za žensko napiše baba in za moškega dedec.

- Moti me, ker včasih prve zapise novih članov nekateri takoj pobijejo - potem pa se nekateri nikoli več ne oglasijo, drugi pa skregajo...

- Moti me vpletanje tuje jezičnih fraz v zapise - kot bi pišoči hotel s tem poudariti, da je boljši, bolj razgledan od drugih

- Moti me poudarjanje svojega porekla ali poklica pri nekaterih - tudi najnižji poklici na družbeni lestvici so še kako potrebni in včasih bolj polni življenjske modrosti, mogoče pa so manj spretni v svojem izražanju in zaradi tega nič manj vredni kot drugi.

- Moti me, da se pri temah oglašajo ljudje, ki o temi pravzaprav nimajo kaj povedati in celo s svojimi zapisi kažejo na neodobravanje z odpiranjem take teme.

- Moti me, ker se moderator premalokrat oglaša, zlasti takrat, ko je kdo v svojih zapisih žaljiv. Za nekatere se zdi, da so nedotakljivi.

- Moti me, da se nekateri oglašajo kot vsevedneži v vseh temah - pa naj govorimo o kuhanju, obdelovanju vrta, slovnici ali čem drugem - vedno so prvi in vsevedni. Potem pa se jim pridruži še nekaj zvestih "ovčk" in jim pritrjujeo, čeprav o temi pravzaprav nimajo pojma.

Pa še kaj bi se našlo.

Ko sama naletim na takšne zapise se jim raje ognem, čeprav me včasih prsti kar močno srbijo. Namen mojega zapisa ni kazati na napake drugih ampak čisto preprosto v razmislek vsen nam, ki se tu na tem forumu srečujemo.

Pod črto pa - še bom prihajala na ta forum - kar mi bo pasalo prebrala, ker mi ne bo pasalo izpustila. Če bom mislila da lahko dam uporaben nasvet to tudi zapisala, če bom kdaj vsekala mimo mi prosim oprostite. Nenazadnje je tu še vedno prav veliko prijetnih, prijaznih in vedrih ljudi, ki ne vstajajo z levo nogo in se potem to odraža v njihovih zapisih.

Lep zadnji aprilski dan jutri pa ŽIVEL 1. MAJ.

tedyka

Odličen zapis!

JJ

začetnik  

član od: 14.3.2005

sporočila: 113

30. apr 2013 9:54

Moti me, ker Ežoj nima nikoli pospravljene "notranje mize" med kosili.

začetnik

MiškaMiša  

član od: 30.1.2004

sporočila: 66

30. apr 2013 10:09

tedyka je napisal/a:

tedyka

Ampak... ti si do popolnosti opisala odgovore Vendeline Jr. Vse skupaj bi lahko napisala v enem stavku: "Motijo me odgovori oseb, kot je Vendelina Jr" Kot vidiš, se sama ne oglašam več na njene komentarje, preskočiti se jo da, samo kaj, ko je veliko tem uničenih zaradi takšnih oseb, tega mi je pa žal. Posebej, ker so zaščitene kot človeška ribica.

Miška Miša

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

30. apr 2013 12:52

@tedyka & consortes: če bi jaz napisala "strašno me motijo mlade punce v prekratkih krilcih, ki so preveč našminkane, imajo preglobok dekolte in se preveč na glas režijo, s čimer vzbujajo pozornost vseh moških v svoji okolici," bi bilo to nekaj takega, kot bi se podpisala s "proxima, zavistna in nepotešena". Sapienti sat. (Se opravičujem za tujke oziroma izrek v tujem jeziku in dodajam še enega: Non omnia possumus omnes.) lp, proxima (nekoliko zlobna, ampak saj se tega niti ne trudim skrit...)

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

30. apr 2013 13:34

Proxima 

pirnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti