Kaj me moti

tema je zaklenjena

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. maj 2013 11:03

Aj, kaj je nastalo iz teme, ki je bila čisto mirna.

Hm, če se spusti duh iz steklenice, se ga težko spravi nazaj. V tem kiontekstu je duh, ki je ušel iz steklenice, en velik sklop frustracij. Ko se oglasijo frustracije, je težko, da bo pamet kdo slišal.

Sicer ne vem, če si je uredništvo takrat, ko je koncipiralo shemo te strani in so pripravili tudi sklo, ki se mu reče Ostalo - stranski tir - in tu je prostor za osirjanje, opravljanje in kar je še tega, kjer rado sodeluje občinstvo, ki je takrat, ko sta se delila smisel za humor in inteligenca, stalo v napačni vrsti - ampak tole je nastalo. Včasih je resničnost hujša, kot si lahko mislimo v najbolj divjih in sarkastičnih sanjah.

Vendelina jr.

patka  

član od: 16.8.2008

sporočila: 372

2. maj 2013 17:28

Vendelina se mi zdi, da si tudi ti ob deljenju kakšnih vrlin in manir stala v napačni vrsti

patka

minka2  

član od: 10.6.2009

sporočila: 123

2. maj 2013 22:15

HejHoj je napisal/a:

Mene pa moti, da nekatere ne morejo dojeti, da svet ni nujno tak, kot so si ga narisale one. In vse, kar je čez mejo njih obzorja in dojemanja, je (zanje in s tem naj bi bilo tudi za vse ostale) nesprejemljivo. 

Saj, da je obzorje zanje tam, še gre, da pa pričakujejo, da je za vse ostale tudi natanko tam, ne, tega pa ne morem sprejeti. 

Zelo lepo povedano HejHoj.  Priporočam za obvezno branje vsak dan. Ni vrag, da se nekega dne ne bo posvetilo, vsaj večini?

minka2

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

3. maj 2013 0:22

Kotarca[/citat]

Jaz sem napisala, kaj  mi ni všeč v upanju, da bo kdo ( morda) to upošteval.

Kotarca[/citat]

Bi se reklo, da naj vsak pometa pred svojim pragom. Oziroma - da malo razlozis, kaj pomeni  " never forget from whence you came", kar koli si ze mislila s tem, ali pa iz svojih izkusenj das kak prakticni nasvet, kako se neguje slovenscina po dvajset in vec letih zivljenja v tujini.

Meni se na kulinariki nekatere stvari prav nic ne dopadejo, ampak je veliko vec taksnih, ki so mi vsec. Da bi pricakovala, da se bodo zaradi mojih muh ali globoko upravicenih nestrinjanj avtorji takih in drugacnih zapisov tukaj popravljali in se prilagajali mojim idejam o popolnosti, se mi pa le zdi malo otrocja. Ker to, kar vidimo in beremo tukaj, je ze zaradi stevilcnosti clanstva dejansko kar dobra slika duhovnega (in tudi vsakega ostalega) stanja nasega naroda. Tako da - hja, tezka bo.

Sonja

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

3. maj 2013 23:58

Seveda lahko, limnol, če ti je že toliko do tega. Pa da me ne bo kdo okregal, da smetim!

Le odgovarjam  članici, ki jo  moti, da mene moti, kar pač me.

Imam  dve teti, poročeni v tujini, ena kakih petnajst, druga osemindvajset.

Prva  se je po nekaj letih vrnila na daljši  dopust in  ni več znala " po slovensko".Otrok ni naučila svojega jezika, niti besede.

K sreči sta "pametnejša" od  matere in sta se kasneje  slovenščine naučila sama, tudi s pomočjo bratrancev in sestričen.

Starejša teta je njeno nasprotje,  sestrična odlično obvlada slovenščino.

Nekoč je lepo rekla, da bi jo bilo sram, če ne bi naučila hčere, da bi se z dedkom in babico pogovarjala v  slovenščini. Kot bi imela tujko v domači hiši, ne vnukinje, je še dodala.

Razumem, da nekdo pozabi in se celo lažje izraža v jeziku države, kjer živi, pa ni govor o tem.

Ampak če  se  Slovenka, ki živi drugje, vpiše v slovenski  forum,  je nekako logično, da se  vpiše zato, da ne pozabi svojega  jezika in da na tak  način ohranja  stike s svojo nekdanjo domovino. Slovnica je tu postranskega pomena.

Meni je to  jasno.  In niti najmanj otročje.

Preveč angleščine, preveč cupsov ali skodelic  in neprevedenih receptov vsepovsod in kar naprej , to me pa moti in to sem dobronamerno povedala.  Res dobronamerno in prepričana sem, da je Vanja razumela. Saj je pametna punca, o tem ni da bi človek dvomil.

O  pometanju pa nič. Smetenja  je tu že več kot dovolj.

Kotarca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

4. maj 2013 7:35

Kotarca je napisal/a:

.

preveč cupsov

Kotarca

lepo prosim, pokażi mi, v katerem  mojem receptu je napisano "cupsov" ? 

Če bi bila jaz Limnol s tvojim odgovorom / štorijo o tetkah ne bi bila zadovoljna, ker to niso tvoje izkušnje, ampak so njihove. In ti v njihovih čevljih nisi hodila, zato jim tudi ne sodi.

Ker robantiš nad uporabo angleščine ti predlagam, da se tudi ti držiš tega pravila. Ali pa se jo prej dovolj nauči, da boš tisto, kar napišeš, prav napisala. Mislim gramatično in smiselno. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 04. 2013 15:44

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

4. maj 2013 16:56

Kotarca,

v mislih sem imela to, da pometi po svojem pravopisu, preden pridigaš drugim, ne tet iz Amerike. Raje njima povej, kaj misliš o njiju, bo več haska. Tole, vidiš, je stvar, ki mene moti. Ampak verjamem, da se ti na to požvižgaš, kar me pa ne moti in sploh ne pričakujem, da boš upoštevala.

Sonja

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

4. maj 2013 18:24

Odgovor o kulturi , požvižganju in še čem je bil  v prejšnjem  Vanjinem postu.

Moderator ga je zbrisal. To nekaj pove. Ali pa  ga je zbrisala  ona sama, saj niti ni bistevno.

Kotarca

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

4. maj 2013 19:44

No, evo pa smo ga priklicaledež- punce nehajmo in raje napišimo kakšen dober recept.

lp

anibas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti