27. apr 2013 22:11
Emmmm a to pomeni da si bolj prijazne sorte ali da si samo ne upaš reči in izraziti kaj hočeš?
Jaz še nisem imela otroka, pa me je res zanimalo kaj je to ko brca..
27. apr 2013 22:11
Emmmm a to pomeni da si bolj prijazne sorte ali da si samo ne upaš reči in izraziti kaj hočeš?
Jaz še nisem imela otroka, pa me je res zanimalo kaj je to ko brca..
28. apr 2013 8:27
Pobožat trebuh nosečnice, seveda tiste, ki to dovoli, je zame samo ena prijazna, nežna kretnja, s katero pokažeš, da si si z nekom blizu in da se skupaj z njim veseliš otroka. Mene sta sicer samo in mama tašča morda dva krat pobožali, ko je otrok brcal in me ni motilo.
Tako da povsem razumem bannanno, če prijateljici poboža nosečniški trebuh. Saj to ni nobena velika stavr, no big deal.
Bi pa tudi mene motilo, če bi me hotela pobožat kakšna tuja ženska ali katera, ki mi ni ravno blizu.
To je podobno kot s crkljanjem. Enim to paše, drugim ne.
mamamia
28. apr 2013 10:25
Pobožati trebuh nosečnice je čisto okej - v primeru, da smo toliko bližnji z žensko, da nam to dovoli. Oziroma, nam dovoli, da vstopimo v njen simbolni prostor.
Vsi ostali pa tam nimajo kaj početi.
Malde mame in nosečnice, pa za božjo voljo, recite tisto magično besedo NE. Če ne znate reči NE šlatanju trebuha, kako boste pa rekle NE svojemu otroku - pa bo neverjetno veliko situacij, ko bo to besedo treba reči?
Drugače je pa na tem kontinentu običaj, da je simbolni prostor 40 cm proč od osebe. Skratka, če nam oseba ne dovooli, da se vstopi v ta prostor - beri, da se zmanjša razlika - potem lepo držimo distanco in gre.
In to velja za vse primere, ni potrebno biti noseč. Zlasti velja za drenjanje pred blagajnami, ko ljudje dobesedno z nosom vrtajo v torbico in denarnico osebe, ki je pred njimi.
Vendelina jr.
28. apr 2013 11:29
_tisa_ je napisal/a: |
Enako, katti. To se dela totalno nestrokovno- menda vsak, ki ima 5min časa oz. veze na občini.
|
Me veseli, da se strinjaš z mano.
V Begunjah na Gorenjskem pri pokopališču in Avseniku se mi zdijo zdaj grozna drevesa.
katti
28. apr 2013 20:11
mamamia je napisal/a: |
Pobožat trebuh nosečnice, seveda tiste, ki to dovoli, je zame samo ena prijazna, nežna kretnja, s katero pokažeš, da si si z nekom blizu in da se skupaj z njim veseliš otroka. Mene sta sicer samo in mama tašča morda dva krat pobožali, ko je otrok brcal in me ni motilo.
|
Seveda sem dovolila svoji mami in sestri. In rekla sem da mi to ne paše raznim znankam, ki so me hotele šlatat. Zanima me, zakaj bi sploh ljudje, ki te ne poznajo zares dobro, to počeli.
Me pa tudi na splošno moti to, kar opisuje Vendy. Drenjanje pred blagajnami, vhodi v dvorane, avtobuse,...
Pa stanje na sredi tekočih stopnic.
saša
28. apr 2013 20:50
spagon je napisal/a: |
Drenjanje pred blagajnami, vhodi v dvorane, avtobuse,... Pa stanje na sredi tekočih stopnic.
|
Zdaj sem navajena, da se to dogaja, ko pridem domov. Sem oborožena in dobim malo prostora, ko jim povem, da imam blazno nalezljivo virozo.
Včasih so so kake prepotentne inštruktorce izmislile, da delamo vsi prepoteni vaje v dvoje. Grauž vseh graužev. Takrat sem jo vedno mahnila na WC.
Vanja
28. apr 2013 20:57
Bannanna, malo obojega. Pa ni problem v samem dotikanju, kadar gre za prijateljice/družinske člane. Ni pa prijetno, kadar te začne božat nekdo, ki ga ne poznaš tako dobro.
Še ena stvar, ki mi ni všeč; kadar ljudje domnevajo in tudi sprašujejo ali sem noseča, ker imam trebušček. Ne, samo rada kaj dobrega pojem, pa športam ne. Ergo, trebušček.
bannanna je napisal/a: |
Emmmm a to pomeni da si bolj prijazne sorte ali da si samo ne upaš reči in izraziti kaj hočeš? Jaz še nisem imela otroka, pa me je res zanimalo kaj je to ko brca..
|
28. apr 2013 21:32
Ja to pa cisto razumem in res ni fajn. No ena izmed dveh zadnjih situacij, tazadnja je pa sploh smotana in sem ze bila v njej :s bi ga kr klonfla gospoda
28. apr 2013 21:52
hedonist je napisal/a: |
Trenutno me najbolj modrovanje o ginekoloških temah, mislim če to sodi na kulinariko ?! Opisovanje različnih vaginalnih vstavkov, skledic in ne vem kaj še je milo rečeno neokusno na portalu kjer je glavna tema hrana. In ker sem zelo vizualen tip z bujno domišljijo včasih že ob samem naslovu teme rahlo slabo.
|
Take teme res ne sodijo sem, saj je ničkoliko drugih forumov, veliko bolj strokovnih.
Ampak še kar vztrajajo, nesrečne gospe s svojimi težavami.
Dovolj je, da ena pojamra, se hitro najde katera , pripravljena deliti izkušnje in nasvete. Dajmo ženske, kuhajmo, ginekološke težave rešujmo na drugih forumih.
Čeprav forum nima nekaih pravil in meril, me moti, da nekateri člani dodajajo stavke, misli, vse sorte skratka, v angleščini, kot da bi v našem jeziku zvenelo manj imenitno.
Moti me tudi pisanje z malimi začetnicami.
Kotarca
28. apr 2013 22:01
Mene pa moti ,ko tašča reče.jaz primem otroka samo za nogico, a obraz pa tišči v otroka.Pa so jo že grdo pogledali a ne da si rečt,da ljudem to ne odgovarja.Jaz se prilagodim situaciji.Včasih kakšen otrok se ti smeji ,krili, potem pogledam starše, če vidim,da ni nič narobe,da se nasmehnem,kaj rečem ,potem to naredim,če pa vidim mrke starše pač ne.No kaj vem,ko sem bila jaz noseča,ni bilo božanja po trebuhu.
dariKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučna juha s kokosovim mlekom
Pekoča paradižnikova juha