26. apr 2013 21:39
Silvija 65 : Mene pa moti, da vsi, ki ne marate psov, vidite vsepovsod drekce, nevzgojene pse,
*Bistvo našega življenja je v pomoči drugim. Če jim ne moreš pomagati, jim vsaj ne škoduj. (Dalajlama).*
Najprej: pse imam rada, tudi doma smo imeli psa. Z živalmi imam drug problem: če psa ali muca samo pobožam, se v trenutku naveže name in gre v veliko primerih kar z mano. Prav resno mu moram zabičati, naj se vrne k svojim gospodarjem, potem pa se mi prav smili, ko je žalosten. Torej nisem sovražnik psov, drugače bi bežali pred mano.
Moti me pa to, da ima pes več pravic pri nas, kot moj otrok! A si zamislite, da bi po primernih mestih postavili :"Stranišča za dojenčke", kjer bi lahko mamice pustile polulane in pokakane plenice, ne pa da jih vlačijo s sabo? In tam bi dobile lepo vrečko, da bi kakec zapokale?
Oh, kar pomislite, koliko situacij je, ki so psom dovoljene, ljudem pa ne. Koliko časa si ljudje vzamejo vsak dan za kosmatince, primerjajte ta čas z druženjem s otroci in starši.
Če ne moreš pomagati, vsaj ne škoduj. (Dalajlama) Prosim, da se v bodoče na par metrov izogneš s psom vsaj privatnim parcelam in ne delaš škode in umazanije. Bi šlo? Od vseh enako mislečih pričakujem pomoč pri ozaveščanju lastnikov psov, pa bo kmalu bolje, ali ne?
Katrca11