3. jan 2013 21:09
rimljanka, napisal sem "v nižjih razredih osnovne šole". Človek se med 10 in 14 letom spremeni bistveno bolj kot med 40 in 44.
limnol je napisal/a: |
Tega z razgrajaštvom per se pa nisem pripravljena požreti. Že mogoče, da se ti s tem tolažiš, ampak to ne spremeni dejstva, da destruktivnih izpadov prav nobena kultura ne tolerira. |
Pa saj ravno to je moja poanta - tega nobena kultura ne tolerira in ne sme tolerirati! mamaF je opisovala, kako je nazjala tiste fante, ki so proti njenim otrokom metali petarde - in jaz sem hotel reči, da je prav, da jih je. Kot je prav, da sem jih jaz dobil, ko sem cefral kaslce sosedom. Kot je prav, da smo se bali kazni, če smo zamudili k pouku ali med poukom hodili po razredu (kar je danes splošna praksa).
In, oprosti, če bi bil jaz "podivjani otročaj" in moji starši "funkcionalno nezreli", potem bi me na koncu oni pred sosedom zagovarjali (kar me niti približno niso, za razliko od kakšnih staršev danes) in jaz ne bi dojel vse blesavosti svojega početja (kar definitivno sem).
Naša generacije je, npr., imela precejšen rešpekt pred določenimi učitelji, bali smo se jih, strogi so bili, in če je bil z njimi kak konflikt in so morali starši priti v šolo, so nam pošteno doma navili ušesa. Učitelji, ki smo jim danes vsi hvaležni, ker so nas ogromno naučili.
Danes se dogaja, da svet staršev take (oz. celo taiste, v tem primeru) učitelje odstavlja, če pa so starši zaradi kakega konflikta med otrokom in učiteljem poklicani v šolo, potem se mora učitelj zagovarjati, kako si drzne tako znašati se nad otrokom.